Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lodě - Stavba modelu

Vaše připomínky, náměty, návrhy apod. ke stránkám MoNaKo.
Odpovědět
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Lodě - Stavba modelu

Příspěvek od ladous »

Možná to teď v počátku nevypadá, ale jakmile se počet stavitelů rozroste, tak se úvodní strana DF stane nekonečnou - nebylo by lepší to dávat až o odkaz dále? Že by se z titulní stránky chodilo přes odkaz Lodě - Stavba modelů na novou a tam teprve byly ty vlastní modely.

Teď budu asi ukamenován, protože to kvůli dvěma popsaným stavbám nemá cenu, ale co když se jich během roku dvou vyrojí dalších dvacet a více (asi jsem optimista, ale co kdyby)?
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
SH

Příspěvek od SH »

Taky to nějak nechápu.. Když může být "Historické plachetnice - rozestavěné" tak proč nemůže být třeba "Lodě motorové - rozestavěné" o řádek níž?
Godric

Příspěvek od Godric »

Přkláním se k Láďově připomínce, za chvíli úvodní obrazovka DF bude mít nekonečné rozměry. Rozdělil bych to například jak navrhuje SH:
Motorové lodě
statické
nebo něco podobného...
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Zkrátka použiju příklad jiného DF:
http://rcrebels.cz/forum

Tam je také mnoho kategorií a už je to dost dlouhé. Představa, že by tam k tomu ještě na úvodní stránku přibily i popisy jednotlivých staveb, by to tam "zabila" už úplně. Oni tam ty Offshore opravdu staví a nebojí se to popsat, tak možná proto nemají tu potřebu své stavby dávat přímo na úvodní rozcestník DF ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Snek

Příspěvek od Snek »

ladous píše:První článek o stavbě můžete číst zde:
http://www.tugtowing.cz/?p=1111
Vyrabite tady kvalitni zmatky. Na Monaku zasadne vse stavi Ladous a na nowem webu zase Keba.

Ze to stavi Gordic jsem si vsiml az diky tomuto odkazu.
Jaksi se casem zvyklo ze prispevek od uzivatele patri i izivateli a ne ze je treba kontrolovat kdo je napodruhe podepsany pod dokumentem.

Nestalo by to za zamysleni at prispevky patri autorum a ne adminum?

Snek
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
ESN

Příspěvek od ESN »

Snek píše:
Vyrabite tady kvalitni zmatky. Na Monaku zasadne vse stavi Ladous a na nowem webu zase Keba.

Jaksi se casem zvyklo ze prispevek od uzivatele patri i izivateli a ne ze je treba kontrolovat kdo je napodruhe podepsany pod dokumentem.

Snek
Sneku ty jsi a budeš pořád jen a jen rejpalem, rejpej si na svém písečku ...
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Přesunutý příspěvek reaguje na téma:
portal/viewtopic.php?id=3179

Snek píše:

Snek

Na svou obhajobu uvedu, že údaj o tom, že model staví Godric se nachází už v úvodním příspěvku, takže komu nedělá problém číst česky psaný text, tomu určitě tato informace utajena nebyla. Godric je zároveň moderátorem celé sekce o této stavbě, takže průměrně inteligentní čtenář nemůže být podobnými zmatky zaskočen.

Zakladatel tématu je vedlejší. Důležitý je obsah!

Každopádně to beru jako podnět k zamyšlení nad celkovou koncepcí vkládání těchto staveb modelů, kterých je měsíc co měsíc více.
Snek

Příspěvek od Snek »

ESN píše:
Snek píše:

Snek
Rici nazor na monaku je u tebe rejpanim?
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
SH

Příspěvek od SH »

ESN píše:
Snek píše:

Snek
no nevím,chtěl jsem něco podobného jako Snek napsat taky.Jen možná trochu mírněji.

Nějak jsem nepobral, proč články jsou na jednom webu a diskuze na druhém když i na prvním je možnost diskutovat. V psychiatrii se tomu říká myslím schizofrenie....

A to už pomíjím fakt, že je loďařů jak do mariáše a místo toho, aby se koncentrovali na jednom místě a navazovali styky, tak si každý staví ten svůj píseček....
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:Nějak jsem nepobral, proč články jsou na jednom webu a diskuze na druhém když i na prvním je možnost diskutovat. V psychiatrii se tomu říká myslím schizofrenie....
Jistě, dalo by se diskutovat i pod článkem na TT.cz. Ale řekni mi upřímně, kolik lidí se tam kvůli tomu bude registrovat? Godric mě požádal o založení tématu pro reakce na stavbu a já jsem tomu vyhověl s tím, že jsem si neodpustil přidat i odkaz na ten článek, aby čtenáři věděli, na co vlastně mají reagovat.
Godric

Příspěvek od Godric »

Takže na TT.CZ Keba změnil autora, aby se to nepletlo.

DDG, teď nevím co tím myslíš, beru to asi že mluvíš ironicky, ale nechápu pointu, nevím na co si reagoval a cos tím myslel směrem ke mě.

Podle mne by hodně lidí ocenilo, kdyby se zde na DF a jiných webech nejelo na kvantitu, ale na kvalitu.
komodor

Příspěvek od komodor »

DDG51 to síce myslel ironicky, ale nemyslím si že by tým chcel na útočiť na Teba, Godric. Ja to vidím tak, že kecalov je všade vela, ale ludí čo niečo robia je velmi málo. A modelárov na ktorých modely sa dá pozerať aj zo vzdialenosti 10cm /nemyslím kitárov, to je úplne iná kategória/ je ako šafránu.
Godric

Příspěvek od Godric »

Komodore, já to nebral jako útok na mne, jen jsem napsal, že jsem to nepochopil, nic víc, nic míň.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

DDG 51 píše:Urcite pride pan bla bla, ale aj pan bla bla bla... Mam menovat dalej? To su realne nicky na tomto fore, ktore svedsia o jeho kvalite. Kolko percent ludi co su registrovani sa NIKDY ani neozvali? O com to je??
Proces registrace na zdejším DF je natolik benevolentní, že po registrovaných uživatelích žádnou další činnost nepožaduje. Nemám chuť ani čas procházet tolik lidí a ptát se, zda je jejich nick jen hloupým šprýmem, nebo to mysleli vážně. A pokud nepřispívají, tak alespoň nepáchají svými příspěvky žádnou škodu.
Godric

Příspěvek od Godric »

Tak realnej modelář možná jsem,ale že bych stavěl pekné lodě bych netvrdil, tak se necítím, obzvlášť, když jsem žádnou ještě nedokončil. Ostatně proto chci popisovat stavbu, abych měl motivaci ji dokončit.

Ohledně mrtvých duší nevím, jestli se zde někdo tímto oháněl, ale je to podle mne všobecná věc, že na spoustě DF je registrovaných lidí, ale nikdy třeba nic nenapsali a nebo se už ani nepodívali na DF.

Proto si myslím, že pokud chceme všeobecně pozvednou kvalitu tohoto fora, tak by jsme měli začít především se bavit o modelařině atd. Proto jsem zde i dal vlákno na dotazy ohledně stavby, aby postupně vznikali podobné diskuse na konkrétní temata a plnilo se DF hodnotnými informacemi.
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:
DDG 51 píše:Urcite pride pan bla bla, ale aj pan bla bla bla... Mam menovat dalej? To su realne nicky na tomto fore, ktore svedsia o jeho kvalite. Kolko percent ludi co su registrovani sa NIKDY ani neozvali? O com to je??
Proces registrace na zdejším DF je natolik benevolentní, že po registrovaných uživatelích žádnou další činnost nepožaduje. Nemám chuť ani čas procházet tolik lidí a ptát se, zda je jejich nick jen hloupým šprýmem, nebo to mysleli vážně. A pokud nepřispívají, tak alespoň nepáchají svými příspěvky žádnou škodu.
Proto Lado opakuji prosbu, jestli by nešlo v profilu uživatele zobrazit i čas poslední návštěvy a nejenom čas posledního příspěvku.
Jednak by to pomohlo když potřebuješ zjistit, jestli dotyčný tu ještě chodí nebo jestli si přečetlzprávu a pod., a taky by se jednoduše dalo zjistit kolik je tu mrtvých duší a kolik je jenom pasivních-čtecích.
Šlo by to? Díky. Svaťa
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

SH píše:Proto Lado opakuji prosbu, jestli by nešlo v profilu uživatele zobrazit i čas poslední návštěvy a nejenom čas posledního příspěvku.
Jednak by to pomohlo když potřebuješ zjistit, jestli dotyčný tu ještě chodí nebo jestli si přečetlzprávu a pod., a taky by se jednoduše dalo zjistit kolik je tu mrtvých duší a kolik je jenom pasivních-čtecích.
Šlo by to? Díky. Svaťa
Tady to bohužel není výdělečná diskuze jako na MH, takže si nemůžeme dovolit programátora, který by upravoval kód podle našich připomínek.
Co by však šlo celkem jednoduše, by bylo poslat všem, kteří nemají žádný příspěvek, e-mail s prosbou o reakci. Kdo nezareaguje během nějaké doby, tak toho prostě umazat. Umím si představit, že by se to spojilo třeba s výzvou o uvedení přibližné lokality bydliště v profilu.
SH

Příspěvek od SH »

a co zkusit tady výzvu, jestli by to někdo nenaprogramoval jako sponzorský dar?

PS: pokud nemáš někoho,kdo server technicky udržuje, tedy i SW úpravy, je jen otázkou času,kdy to celé padne na ústa... Stačí nějaký povedený update od M$....
jaroj

Příspěvek od jaroj »

SH píše:a co zkusit tady výzvu, jestli by to někdo nenaprogramoval jako sponzorský dar?

PS: pokud nemáš někoho,kdo server technicky udržuje, tedy i SW úpravy, je jen otázkou času,kdy to celé padne na ústa... Stačí nějaký povedený update od M$....
Určitě má a pokud nemá, tak sežene :-)

Update od M$ to jistě neschodí, stačí si zobrazit hlavičky a budeš v klídku :-)

Date: Wed, 08 Dec 2010 22:22:15 GMT
Server: Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.14-0.dotdeb.0 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
X-Powered-By: PHP/5.2.14-0.dotdeb.0
Expires: Thu, 21 Jul 1977 07:30:00 GMT
Last-Modified: Wed, 08 Dec 2010 22:22:15 GMT
Cache-Control: post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Keep-Alive: timeout=15, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html

200 OK
Zachovejte paniku :-)
SH

Příspěvek od SH »

Sice se živím jako programátor, ale v jakém jazyce na mě mluvíš? :)

Tímto se hlásíš jako dobrovolník?
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

SH píše:a co zkusit tady výzvu, jestli by to někdo nenaprogramoval jako sponzorský dar?

Promiň Sváťo, že jsem použi Tvoji reakci, ale je to pro všechny točící se kolem téma mrtvých duší.
Komu to osobně vadí, že je zde někdo zaregistrován a nezúčastňuje se , vždyť to myslím ani nezabírá moc místa, ani nezpomaluje činnost servru, né. Myslím , že jsou méně škodní než ti. co se zde jen vyblbují a a nic neřeší. Ale to už asi patří k českému člověku.
A je To . . . .!
jaroj

Příspěvek od jaroj »

SH píše:Sice se živím jako programátor, ale v jakém jazyce na mě mluvíš? :)

Tímto se hlásíš jako dobrovolník?
HTTP Response Header, a ty nám říkají (pokud s nima někdo nemanipuloval), že mo-na-ko běží na na web serveru Apache a na OS linux (dist. Debian). Proto update od Microsoftu nehrozí, že.

Jako dobrovolnik se nehlasím, ale pokud by byl průšvih, tak klidně pomohu (ale to ladous jistě ví).
Zachovejte paniku :-)
SH

Příspěvek od SH »

Karolinus I píše:

Promiň Sváťo, že jsem použi Tvoji reakci, ale je to pro všechny točící se kolem téma mrtvých duší.
Komu to osobně vadí, že je zde někdo zaregistrován a nezúčastňuje se , vždyť to myslím ani nezabírá moc místa, ani nezpomaluje činnost servru, né. Myslím , že jsou méně škodní než ti. co se zde jen vyblbují a a nic neřeší. Ale to už asi patří k českému člověku.
technicky mrtvé duše nevadí...
trochu mi začnou vadit v okamžiku, kdy někdo začne tvrdit "máme xx tisíc registrovaných členů".... ale to tu zatím nenastalo.

mě by naopak spíš zajímalo, kolik je tu "zdánlivě mrtvých duší"... tedy těch, co jsou zaregistrováni, čtou ale nepřispívají. Podle toho, kolik je tu online hostů (teď třeba 9) bych řekl, že jich nebude málo.
Přema

Příspěvek od Přema »

A já se zaradoval,že půjde k poznámkám modelu,.....Ladousi,umaž to,díky,....plevelí se to
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Připomínky a náměty - kniha návštěv“