Další na řadě byl jubilejní 20. ročník Memorial Cupu na čelákovickém Gradu. Vyrazil jsem hned se třemi loděmi - se stíhačem ponorek SC23 pro kategorii F4A, Calypso pro F4B a X24 pro F4C (bodované makety jezdí na Memorial Cupu společně, takže si to bývalá minolovka a miniponorka rozdaly mezi sebou). X24 si prošla prvním bodováním stavby/shody se vzorem - rozhodčí byli rozhodně přívětiví, a i když jde vlastně o velmi jednoduchý model, přiřkli jí pěkných 88 bodů. Tak snad jsem ji dobře postavil

.
Mezi bójkami se mi dařilo se střídavými úspěchy - Calypso zajela lépe než loni, SC23 zase trochu hůře - no a X24 se pořád ještě učila. Ale oproti Duchcovu by tu nějaké zlepšení bylo.
Celá soutěž, skvěle organizovaná klubem z Brandýsa nad Labem, probíhala zdárně a hladce. Počasí také docela přálo, jen odpoledne vítr chvílemi zlobil, takže když jsem s SC23 projížděl jednu z branek v náklonu s palubou na úrovni vodní hladiny (a s čelem notně oroseným), rozhodčí nadšeně hlásil, že si připadá jako na soutěži plachetnic

.
Fotek je v albu méně, než bych si přál - přece jenom připravit a odjezdit tři modely zabere nějaký čas a taky čekání na oběd v restauraci hned vedle vody bylo nezvykle dlouhé:
https://photos.app.goo.gl/45nsUQU3KFkAA6U57