Bývalo tak trochu kdysi zvykem, že jsem psal skoro pravidelně články o tomto setkání. Teď bych to chtěl zkusit trochu jinak, přes DF. Setkání se konalo na konci července roku 2016, takže píšu se zpožděním. Ale lepší teď, než nikdy. O letadlech toho vím minimálně, takže raději se budu snažit dávat kvalitní fotky. Může to někoho zaujmout, třeba nemá možnost na podobné akce se dostat. Pokud budu mít k fotce nějaký zajímavý komentář, tak ho připíšu. Samozřejmě nemusím být jediný, kdo bude připisovat.
Jako první dávám fotky těchto krásných dřevěných letadel. Dřevěné stavby, historické modely, prostě klasickou stavbu mám nejradši. Úplnou náhodou se mi podařilo přifotit i popisky. Výjimečně se podařilo vyfotit Avro D v letu. Foťák, který používám, nepatří zrovna mezi ty lepší.
Na setkání létaly společně tyto pěkné letadla na elektropohon. Z obrázku to není poznat, ale byly opravdu pěkně slétané. Let byl vyrovnaný, hudba byla klidná a výborně pasovala ke stylu jejich letu. Moc pěkná ukázka.
Jako pokaždé bylo zajímavé vystoupení skupina s názvem GREAT WAR FLYING CIRCUS. Zaujaly mně jejich nová bojová vozidla, jedno z nich se spalovacím motorem.
O těch letadlech by se dalo napsat hodně, znám jich pár osobně, i jejich tvůrce.
Ale to je tak na delší článek a možná na jiné stránky ;-)
A to jsem hlavně letecký modelář, takže nemůžu být v podezření, že jim nefandím ;-)