Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Oprava laku
Re: Oprava laku
Zdravím,
dnes jsem stříkal akrylátovým sprejem trup..to bych nebyl já kdybych něco nezkazil..samo, že jsem hloupě stříkal a na několika místech bylo laku víc než třeba a stekl a zanechal povrchovou vlnu..jakým ředidlem tento lak mohu setřít ? Díky za radu
dnes jsem stříkal akrylátovým sprejem trup..to bych nebyl já kdybych něco nezkazil..samo, že jsem hloupě stříkal a na několika místech bylo laku víc než třeba a stekl a zanechal povrchovou vlnu..jakým ředidlem tento lak mohu setřít ? Díky za radu
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
Jestli je tekutý taktakovým, co se ta barva ředí, u akrylu bych zkusil aceton.
Pokud barva už zaschla,tak nejlepší ředidlo je smirek.
Pokud barva už zaschla,tak nejlepší ředidlo je smirek.
- Pepa Darvaš
Pokud bys to chtěl umýt ,bude záležet na jakém to je základu.Může se stát ,že to ještě víc rozmažeš a nepodaří se Ti to opravit.Ale zkus to C6000 nitro ředidlo, a nebo to celý odstraň chemickým odstraňovačem.Koupíš to obojí v drogerii.Někdy ,když se mi to taky stane ,tak to nechám zaschnout a pak brousím a tmelím a brousím .Celý lak pak přebrousím jemným papírem asi tak tisícovkou.No a stříkám znova.Akrylátový spreje mají výhodu ,že mají jemnou trysku a nedělají takový pomeranč.Stejně ,ale je lepší stříkat více vrstev,třeba čtyři.Opět záleží na odstínu.Třeba červená a vůbec tmavší barvy mají lepší kryvost jak světlejší.Bílou stříkám i čtyřikrát.Jenže já nepoužívám sprej,ale barvy na auta a stříkám pistolí s kompresorem.
Smirek raději nééééé..trub není z laminátu nebo z dřeva..je to jen skořápka od Gregora
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
- petr hájek
Autor: petr hájek
zkus louh sodný rozpuštěný v lihu zatím to fungovalo na vše včetně epoxydových emailů,JEN VELKÝ POZOR I SEBEMENŠÍ KAPIČKA NA KŮŽI ZNAMENÁ POPÁLENÍ S DOBOU LÉČENÍ ,,PUCHEJŘŮ,, CCA 4 TÝDNY
zkus louh sodný rozpuštěný v lihu zatím to fungovalo na vše včetně epoxydových emailů,JEN VELKÝ POZOR I SEBEMENŠÍ KAPIČKA NA KŮŽI ZNAMENÁ POPÁLENÍ S DOBOU LÉČENÍ ,,PUCHEJŘŮ,, CCA 4 TÝDNY
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- Pepa Darvaš
Hydroxid sodný NaOH neboli Louh mohl fungovat ,ovšem mohlo by se stát ,že by sežral i to PSH.V žádném případě ředidlo nitro a ani aceton.Smirkový papír a brousit a brousit.Musí to být dokonale zaschlý.pak se nemáš čeho bát.Copak by se mohlo stát ,když to budeš brousit?
tak to vypadá jak mě strašíte, že se na to vykašlu..je to můj první ale skutečně první model..čehokoliv..pokud si pamatuju tak v dětství jsem slepila jakousi ruskou helikopotvoru co mi furt padala ze stojánku, naplácal jsem na ní unikolky, vypadala příšerně....ale dobře hořela...dyď se ta barva omlátí o sajrajt na labi....příští bude z balzy a tam se barva vcucne...
- petr hájek
PSH nesežere ani náhodou odbarvuju s ním vagonky z čínských barevných mutací ...
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ten PSH by louh asi nesežral. Jeden můj známy takto "odbarvoval" plastikové modely (také polystyren), když se mu nepovedly nátěry. Vzal éro, celé ho strčil do louhu. Po nějaké době ho z luhu vytáhnul, pořádně propláchnul, nechal uschnout a natíral znova. To nitro nebo aceton bych viděl mnohem horší a zničení trupu jako VELMI PRAVDĚPODOBNÉ, BA SKORO JISTÉ. A pak, broušení by ses ani v tomto případě úplně nevyhnul.Pepa Darvaš píše:Hydroxid sodný NaOH neboli Louh mohl fungovat ,ovšem mohlo by se stát ,že by sežral i to PSH.V žádném případě ředidlo nitro a ani aceton.Smirkový papír a brousit a brousit.Musí to být dokonale zaschlý.pak se nemáš čeho bát.Copak by se mohlo stát ,když to budeš brousit?
Ale jinak souhlas s Pepou. Tu "poteklinu" nahrubo zbrousit smirkem (tak č. 600 a vyšší) pod vodou a pak jemnějšími brousit "do ztracena". Tmelil bych až v případě, že by se nezadařilo a co nejméně. V tomto případě je třeba si uvědonit, že nezarovnáváš nerovnosti, které "jdou dovnitř" (vrypy, atp.), ale ty, které "jdou ven" a proto nejjednoduší postup je (opatrné) obroušení.
Pokud se bojíš probroušení trupu, tak při trošce opatrnosti jsou tvé obavy liché. Brus pomalu, zlehýnka, abys nepromačkával trup dovnitř. Dobré je často namáčet smirek do vody a po chvilce broušení místo otírat hadříkem, abys dobře viděl postup práce.
Zdenek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek