Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

splétač copánků pro výrobu lanka

Jak postupovat při...
Odpovědět
petr hájek

Re: splétač copánků pro výrobu lanka

Příspěvek od petr hájek »

před časem jsem tu psal , o možnosti vytvářet lanka za pomoci splétače copánků ,leč v té době byly všechny vyprodány (u vietnamských obchodníků nevídaný stav...), tak fotky dodávám až nyní.
Splétač ma jeden motorek velikosti 280 napájený 2 AAčlánky a funguje tak , že v jedné poloze ovládače se otáčí obě nitě zavěšené samostatně a pouze se kroutí, v momentu přepnutí přepínače se začnou obě nitě kroutit do svazku.
Výsledek je na fotkách.
Pro stáčení jsem použil gumové spodní nitě do šicích strojů a výsledné lanko je zajímavě prúžné (ideální pro lanka která je nutné znázornit napnutá).
Použil jsem 4 nitě a le lze zavěsit i jen 2, případně lze splétat i více již spletených lanek (pak je výsledek opticky stejný jako velká lana pro uvazování lodí k nábřeží).
Splétač jsem ihned upravil na napájení adaptérem (vyřazený nabíječ mobilu) s výstupem 6V (změřených-ne psaných).
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

pardon, fotky jsou v galerii.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Dědek

Příspěvek od Dědek »

petr hájek píše:pardon, fotky jsou v galerii.
Dík za vyzkoušení technologie. Též jsem o tom uvažoval. Před časem jsem viděl na pouti i se třemi vývody, ale než jsem se rozhoupal tak vše zmizelo z pultů.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“