Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Odstranění nevhodného nátěru

Jak postupovat při...
Severan

Re: Odstranění nevhodného nátěru

Příspěvek od Severan »

Jinak dnes se dá sehnat super jemná brusná folie ve tvaru samolepících koleček o pruměru cca3cm .
používají ji u nás v automobilce na dolešťování laků na plastových součástech.
Při zkoušení mi to připadalo jako by na kotoučku byla super jemná diamantová drť zalisovaná v plastu o tloušťce cca 0,3mm,pod kapalinou se vubec nezanášela a kotouček vydržel do doby než z něho vytvořil muj mrňous ozdobu nalepenou na ledničku. :rolleyes:
Kde tu záležitos je možno sehnat, máš nějaký kontakt:

Severan
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

zatím jsem nesháněl kontakt na zdroj -mám kamaráda v automobilce, ale zkusím něco vysondovat. ;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Přema

Příspěvek od Přema »

To vypadá více než zajímavě! Jsou i jiné průměry?
ad ladous-k tomu TEMPU na lak-nepoužij to jen na ten flek ale i s kouskem do okolí,nejlépe celý trup,ono to i slušně vyžírá "zoxidovaný"lak,pro dosažení stejného rovnoměrného odstínu.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

ad ladous-k tomu TEMPU na lak-nepoužij to jen na ten flek ale i s kouskem do okolí,nejlépe celý trup,ono to i slušně vyžírá "zoxidovaný"lak,pro dosažení stejného rovnoměrného odstínu.
Jak tomu mám rozumět? Loď to vyčistí celou, nebo jí to sežere lak?
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Severan

Příspěvek od Severan »

Jak tomu mám rozumět? Loď to vyčistí celou, nebo jí to sežere lak?
Nesežer, rozleští (obrousí), a díky tomu odstraníš i zoxidovanou vrstvu nátěru. Právě velmi jemným smirkem lze strhnout nerovnosti po stříkání a pak přeleštěním pastou lze dosáhnou téměř dokonalého povrchu.

Severan
Přema

Příspěvek od Přema »

Jak říká seveřan.Jen doplním:Tempo je velmi jemně brusné-akorát na zoxidovanou vrstvu laku.Kromě toho je i čistící-chemicky/vyzkoušel jsem to se starým balením,před promačkáním,protřepáním,teče z toho taková voda).
Teď mě napadá-Sidol-je jemněji brusný,více čistící.A dříve,než bylo tempo-používal jsem na veterány i silichrom-ten vyleštil i starý zaoxidovaný hliník!!!!!!Je více brusný.Laky to určitě nežere,jinak by to nedoporučovali na autolaky.
duke

Příspěvek od duke »

Temp je opravdu ideální na přeleštění "zvětralého" laku, ale po jeho použití doporučuji použít ještě nějakou kvalitní leštěnku pro konzervaci povrchu, protože pokud to přeleštíš jen tím Tempem, tak to za nějakou dobu rádo zase zvětrá - Tempo ten povrch již pak nenakonzervuje.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“