Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

materiál - dýha/balsa/dýha

Jak postupovat při...
Odpovědět
cobra

Re: materiál - dýha/balsa/dýha

Příspěvek od cobra »

Zdravím všechny - mám takový menší problém,získal jsem celkem zajímavý materiál na přepážky - je to vlastně překližka,ovšem dýha/balsa/dýha tl.5 mm.Ostatně tento materiál jsem již i věnoval Dadovi (Rodney) a myslím i Přemkovi a Pavelstovi.Je to víceméně takový speciál a v podstatě ani nevím k čemu měl původně sloužit.V ČR se ani normálně nesežene - já ho dostal od známého cca 6 m2.Je to velice lehký a dosti pevný matroš - má ale podstatnou chybu - má stále tendenci k prohýbání!U menších trupů to vzhledem k minimálnímu prohnutí ani nevadí - jenže u většího je to již na pováženou.Pivko radil prohnutí srovnat navlhčením z jedné strany - což se dočasně podařilo ,jenomže jak materiál vyschl bylo vše jako předtím :( (vysychání 3 týdny pod zátěží).
Tak se obracím na širou Modelářskou veřejnost - co s tím ? :/
Napadlo mne - jestli po vyřezání žeber nemám obě strany natřít Lamitem a pod sklem a zátěží nechat vytvrdnout ???
Díky všem za rady a plodné náměty :cool:
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
mitom

Příspěvek od mitom »

Zlepiť dva dohromady aby sa pnutie vynulovalo asi nie je to čo potrebuješ?...
Namočiť to komplet celé a v horúcej vode by nepomohlo?
Pri výrobe trupu použiť (prilepiť) nejaké hranoly čo to zrovnajú by nešlo?
cobra

Příspěvek od cobra »

mitom píše:Zlepiť dva dohromady aby sa pnutie vynulovalo asi nie je to čo potrebuješ?...
Namočiť to komplet celé a v horúcej vode by nepomohlo?
Pri výrobe trupu použiť (prilepiť) nejaké hranoly čo to zrovnajú by nešlo?
No slepit dva díly k sobě - by vycházelo již 10 mm tloušťky - což je opravdu dost,a s tím napařováním to vychází stejně - prostě jakmile to vyschne (i pod zátěží) zas se to vrátí do původního tvaru ....
Jinak hrubou destičku na vyřezání srovnám - vyříznu a zas je to prohnuté - takže hranoly spíše nic neřeší :(
Dada

Příspěvek od Dada »

Hade ja jsem z toho Tvého materialu řezal žebra a srovnal jsem to nosníkama a zalepil epoxem přes to tkanina držíto a dobře se stím dělá Ahoj Dada
cobra

Příspěvek od cobra »

Dada píše:Hade ja jsem z toho Tvého materialu řezal žebra a srovnal jsem to nosníkama a zalepil epoxem přes to tkanina držíto a dobře se stím dělá Ahoj Dada
Budu se na to muset zajet kouknout ;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“