Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
separátor guma-laminát
Re: separátor guma-laminát
Zdravím!
Potřebuju olaminovat gumový profil a následně ho z profilu sejmout. Laminát bude později lakovaný, takže nechci nic s příměsí silikonu. Zkoušel jsem vazelínu, ale dopadlo to hodně špatně. Znám pár "profesionálních" přípravků, ale na ten kousek, který tvořím, mi to připadá jako zbytečný luxus. Potřebuju něco "samo - domo", ale co zaručeně funguje. Znovu připomínám, že to budu lakovat!
Děkuji předem za veškeré rady.
carrot
Potřebuju olaminovat gumový profil a následně ho z profilu sejmout. Laminát bude později lakovaný, takže nechci nic s příměsí silikonu. Zkoušel jsem vazelínu, ale dopadlo to hodně špatně. Znám pár "profesionálních" přípravků, ale na ten kousek, který tvořím, mi to připadá jako zbytečný luxus. Potřebuju něco "samo - domo", ale co zaručeně funguje. Znovu připomínám, že to budu lakovat!
Děkuji předem za veškeré rady.
carrot
Co zkusit vosk?
- petr hájek
několik vrstev saponátu a nechat vyschnout ,mazlavé mýdlo
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Dobrý separátor je včelý vosk, rozpuštěný v tetrachloru (např. čikuli).
- Pepa Darvaš
vosk na parkety ,ale jen bílý,né žlutý
Olaminovával jsem také gumový profil a k separaci jsem použil vazelínou - šlo to, problém nenastal.
Severan
Severan
Při separaci vazelínou došlo k tomu, že laminát po vytvrzení zůstal pružný a jako by mastný.Buď špatný postup, nebo špatný druh vazelíny. Na mém "výrobku" nedrželo ani lepidlo(EPOXY 1200), a to ani po důkladném odmaštění...Mám pocit, že vazelína prolínala do pryskyřice.Pokusím se o včelí vosk a dám vědět.Každopádně všem děkuji za ochotu pomoci.
Zdravím carrot
Zdravím carrot
Hmm zvláštní, tetnto problém se mě naštěstí nevyskytnul. Ještě k včelímu vosku, dá se rozpouštět v technickým benzínu a terpentýnu.
Severan
Severan
Včera jsem vyzkoušel včelí vosk s technickým benzínem a vše proběhlo k mé spokojenosti. Můžu doporučit. Je s tím pohodová práce.
zdravím carrot
zdravím carrot
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19 Odpovědi
- 26121 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od penguin