Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Maskovací páska...

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
SH

Re: Maskovací páska...

Příspěvek od SH »

Sháním nějaký ověřený typ lepící pásky pro maskování barev při stříkání nitrokombinačníma(acetonovýma) barvama. Kdysi dávno (>5let) šlo použít cokoliv.... Pak začly problémy s zanecháváním lepidla na podkladu i naleptáváním barvy. Pak jsem používal pásky zn. AEROTAPE s plnou spokojeností ale letos zase začaly problémy se zanecháváním lepidla. A to jak u pásky ze starých zásob tak i u nově koupených. Buď se změnilo složení ředidla anebo pásky stárnou a to, co je ke koupení je ještě z nějaké původní dodávky z před x let.

Otázka zní - máte teď nějaké osvědčené pásky pod aceton?

Potřebuji to do kroužku, tedy kvalita běžné isolepy z hlediska maskování je dostatečná (až na to lepidlo...), cena je z důvodu větší spotřeby limitující, tedy TAMIYA páska je mimo hru.
sas

Příspěvek od sas »

já používám papírovou pásku z prodejen barev, většinou kupuju modrou nebo fialovou, barva prý odlišuje přilnavost lepidla, zatím jsem rozdíl nehledal, ale lepidlo mi tam nezůstává
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
PeterP

Příspěvek od PeterP »

http://www.kpmbratislava.sk/main/produc ... kabuki.htm

Tamiya, ale za trochu výhodnejšiu cenu v balení vhodnom pre krúžky ;)
PeterP
SH

Příspěvek od SH »

sas píše:já používám papírovou pásku z prodejen barev, většinou kupuju modrou nebo fialovou, barva prý odlišuje přilnavost lepidla, zatím jsem rozdíl nehledal, ale lepidlo mi tam nezůstává
... tlusté, hrana je chlupatá....
SH

Příspěvek od SH »

PeterP píše:http://www.kpmbratislava.sk/main/produc ... kabuki.htm

nevíš cenu?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

SH píše:
PeterP píše:http://www.kpmbratislava.sk/main/produc ... kabuki.htm

nevíš cenu?
http://www.modelshop.sk/Shop/Goods/kabu ... oods=16574

http://www.modelshop.sk/Shop/Goods/kabu ... oods=16575
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ale mám pocit, že na modelárských akciach to predávajú trochu lacnejšie, ako má ten obchodník.
PeterP
carrot

Příspěvek od carrot »

nevím Sváťo, co je pro Váš kroužek moc peněz, ale naši lakýrníci používají s úspěchem tohle: http://www.toplac.cz/obchod/detail/Lepi ... -mm-x-50-m . Ta cena podle mě není zas tak vysoká a je to opravdu profesionální výrobek...

carrot
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Papírová lepící páska se dá hezky ořezat aby nebyla chlupatá.Ostrý lámací nůž ,kovové pravítko a můžeš lepit.Je pravda, že, když to pak strčím do trouby jde to hůř dolu, ale lepidlo nezůstává.
SH

Příspěvek od SH »

Pepa Darvaš píše:Papírová lepící páska se dá hezky ořezat aby nebyla chlupatá.Ostrý lámací nůž ,kovové pravítko a můžeš lepit.Je pravda, že, když to pak strčím do trouby jde to hůř dolu, ale lepidlo nezůstává.
chlupatá a hlavně tlustá a nepružná. Tedy schod v barvě a problémy na různě křivých částech, kterých je na lodi víc než dost.
SH

Příspěvek od SH »

carrot píše:nevím Sváťo, co je pro Váš kroužek moc peněz, ale naši lakýrníci používají s úspěchem tohle: http://www.toplac.cz/obchod/detail/Lepi ... -mm-x-50-m . Ta cena podle mě není zas tak vysoká a je to opravdu profesionální výrobek...

carrot
odkaz nejede....

co je to moc...?. cena toho, co tu dával PetrP je v eurech číselně stejná jako dám za normální pásku v Kč... V podstatě 100,- nebo 200,- Kč není moc pro domácí použití u něčeho co funguje.... v kroužku je to moc, protože než se otočíš, zjistíš že chytrák vyplácal půlku cívky na přilepení novin.... jestli chápeš, co chci říct.

Prostě léta naprosto vyhovovala páska za 3.50Kč/cívka a najednou je na nic... tak hledám něco podobného a zkušenost jiných.
Snek

Příspěvek od Snek »

SH píše:
carrot píše:nevím Sváťo, co je pro Váš kroužek moc peněz, ale naši lakýrníci používají s úspěchem tohle: http://www.toplac.cz/obchod/detail/Lepi ... -mm-x-50-m . Ta cena podle mě není zas tak vysoká a je to opravdu profesionální výrobek...

carrot
odkaz nejede....

co je to moc...?. cena toho, co tu dával PetrP je v eurech číselně stejná jako dám za normální pásku v Kč... V podstatě 100,- nebo 200,- Kč není moc pro domácí použití u něčeho co funguje.... v kroužku je to moc, protože než se otočíš, zjistíš že chytrák vyplácal půlku cívky na přilepení novin.... jestli chápeš, co chci říct.

Prostě léta naprosto vyhovovala páska za 3.50Kč/cívka a najednou je na nic... tak hledám něco podobného a zkušenost jiných.
Odkaz normalne jede.

Lepicí páska 3M 25 mm x 50 m.
Objednací číslo: P3M06309
Výrobce: 3M

Lepicí páska 3M 25 mm x 50 m, béžová.
Základní měrná jednotka: KS
Jednotková cena: 35.10 Kč/KS
Cena: 35.10 Kč (42.12 Kč s 20% DPH)
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

používám elektrikářskou PVC pásku z obi na hranu barvy a zbytek bílou maskovačku též z obi to pro rozpouštědlové barvy jinak vše kde na hraně tolik nezáleží maskuju žlutší maskovačkou , má totiž mnohem přilnavější lepidlo než ta bílá.
Problém s lepidlem na povrchu řeším nejednodušší cestou , pokud trocha zůstane na povrcu modelu , počkám než odvětrá zbytek rozpouštědla co to lepidlo oddělil od pásky a nalepím na to místo kousek pásky čerstvé, postup občas musím opakovat , ale nestalo se že by tam po 3 nalepení ještě nějaké lepidlo zbylo, o barvu se při kvalitní přípravě pod ní bát nemusím nestrhne se , kdy by se strhla je to alespon ukazatel špatně připraveného podkladu.
kdisi jsem používal normální hnědou papírovou pásku kde po navlhčení je přilnavost dostatečná pro nástřik emailu , je ale nutné nenechat masku uplně vyschnout hlavně na místech kde maskujeme negativní oblinu trupu , při schnutí se totiž páska může smrštěním oddělit od podkladu. výhoda je ale v snadném odstranění pásky po zaschnutí nástřiku stačí nechat namočit a maska spadne sama.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Rád bych poradil ale i mě to zajímá :D. My používáme takovou pevnou modrou téměř průhlednou lepenku. Jde to s ní krásně a nenechává lepidlo. V týdnu sem dám fotky lepení kabiny kde je lepenka vidět :)
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
marian_r

Příspěvek od marian_r »

carrot
TAMIYA je neprofesionálny výrobok? 8-)

TAMIYA je lepšia ako 3M, pred dvoma týždňami sme testovali krytie na Solartexe (nažehľovacia fólia s textilným vzorom - jamky) a 3M podtekala. Na TAMIYI je dobré to že je vidieť či je prilepená, nepritlačené miesta sú svetlejšie.

Pozor na obyčajnú papierovú maskovaciu pásku, už som mal aj takú čo sa rozmočila od akrylovej farby.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

,,,Pozor na obyčajnú papierovú maskovaciu pásku, už som mal aj takú čo sa rozmočila od akrylovej farby.,,,
Je to možné , akrylovky bývají vodou ředitelné , bohužel takové na lodě nepoužívám stavím plovoucí modely a nechci ryskovat , myslím ale , že i akrylovky s vodou se dají takto stříknout pokud se použije několika supertenkých nástřiků, to ale používám vždy pokud mi záleží na povrchu, razím heslo raději 5x potenku stříkat , než 1x brousit a opravovat kapky.
Já osobně používám na lodařinu pouze barvy syntetické nebo epoxydové.
Prvé mi vyhovují rozmanitostí odstínů i povrchů (mat , satén ,polomat , lesk) a dostupností v každém superxxx..... druhé používám v případě očekávaných vyšších nároků na povrchy.
Akrylové barvy používám pouze na muzejní exponáty kde je třeba dodržet požadavek na snadnou odstranitelnost nátěru , nebo na úpravy polystyrenových výrobků bez další podpovrchové úpravy.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
carrot

Příspěvek od carrot »

marian_r píše:

carrot
TAMIYA je neprofesionálny výrobok? 8-)

TAMIYA je lepšia ako 3M, pred dvoma týždňami sme testovali krytie na Solartexe (nažehľovacia fólia s textilným vzorom - jamky) a 3M podtekala. Na TAMIYI je dobré to že je vidieť či je prilepená, nepritlačené miesta sú svetlejšie.

Pozor na obyčajnú papierovú maskovaciu pásku, už som mal aj takú čo sa rozmočila od akrylovej farby.
netvrdím to. já pásku tamiya sám používám a nedám na ni dopustit...Sváťa chtěl jen levnější alternativu...To, že je to prof. výrobek jsem zdůraznil proto, že to co se v papírnictvích se tváří stejně, ale je to většinou šmejd...

carrot
carrot

Příspěvek od carrot »

že to co se PRODÁVÁ v papírnictvích se tváří stejně... vypadlo mi tam jedno slovo...
vašek

Příspěvek od vašek »

Používám co Péťa Hájek elektro pásku, pěkně se tvaruje a dostatečně drží. A na zakrytí papírovou maskovací. Jak barva trochu ovadne strhávám pásku, elektro páska může zkrabatět
a hrana z nástřiku po pásce není tak hranatá.
Vašek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vybavení dílny“