Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lupínková pila

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
taby

Re: Lupínková pila

Příspěvek od taby »

Uvažuji o koupi elektrické lupínkové pily. Na netu (aukro, bazary apod.) se objevuje tato pila za zajímavý peníz: http://aukro.cz/item773271336_vyrezavac ... 10158.html. Před lety jsem s jednou, která měla naprosto stejnou konstrukci pracoval a byl jsem spokojen. Nicméně přemýšlím nad tím, zda volit mezi pevným počtem otáček (to je tato) nebo hledat spíše pilu s možnou regulací.
Máte s tímto někdo zkušenosti nebo je používáte?
janik

Příspěvek od janik »

Pozdravujem. Máte prosím Vás niekto skúsenosti s elektrickou lupienkovou pílou od Proxxonu. Mám na mysli skôr tu menšiu DS 230? Postačí na bežné modelárske vyrezávanie + na výrobu pár drevených hračiek-nie veľkovýroba. Alebo je škoda investovať do takej malej pílky? Ďakujem.
Tujano

Příspěvek od Tujano »

Ja mám dosť zariadení od Proxxonu, vcelku spokojnosť, ale tu lupienkovú pílku by som nekupoval.
Je to taká lepšia hračka. Za tie isté peniaze , prípadne lacnejšie, kúpiš výkonnu pílku v Hornbachu.

A ešte k regulácii rýchlosti kmitov : doteraz (cca 10 rokov rezania) som to ešte ani raz nepotreboval,
veď rýchlosť rezu si určuješ sám posuvom materiálu. Chce to len trochu cviku (a dve tri zlomené pílky :) )
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Tujano píše:Ja mám dosť zariadení od Proxxonu, vcelku spokojnosť, ale tu lupienkovú pílku by som nekupoval.
Je to taká lepšia hračka. Za tie isté peniaze , prípadne lacnejšie, kúpiš výkonnu pílku v Hornbachu.

A ešte k regulácii rýchlosti kmitov : doteraz (cca 10 rokov rezania) som to ešte ani raz nepotreboval,
veď rýchlosť rezu si určuješ sám posuvom materiálu. Chce to len trochu cviku (a dve tri zlomené pílky :) )
Souhlas DS 230 mně už leží na polici víc jak rok a ještě jsem s ní krom pokusů nic neřezal - malý zdvih a otravné upínání pileček a jejich seřizování.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

Mám pilku z Hornbachu za nějakých 1700,-, mám ji rok a půl - bez problémů. Používám do ní pilky od Proxxonu a zatím mě praskla jedna. Plynulou regulaci otáček využívám, protože jsem si před časem obstaral šmirglové pásky na opracovávání vnitřních rádiusů do kterých se nedostanu čelní bruskou a na ty je lepší trošku snížit kmity.
Petr
janik

Příspěvek od janik »

Takže čo by ste odporučili. Investovat do proxxonu alebo si zadovážiť niečo obyčajnešie a lacnejšie. Tá väčšia proxxonka je o čom? A máte niekto skúsenosti s lupienkovou pílou od výrobcu Gude?
SH

Příspěvek od SH »

V kroužku máme nějakou českou lupínkovku a pak jsme ještě koupili malou pásovku od Promy..... Od té doby, co mám tu pásovku na lupínkovce řežu jen když se mi na pásovce utrhne pás anebo je to něco velkého co se nevleze mezi pás a sloup pásovky. Ta lupínkovka má delší rameno.
Ta pásovka prořízne víc, řez je čistý, je rychlejší, neskáče po stole. Sice nezvládne tak malý poloměr jako lupínkovka, ale při rozumném nařezávání se s ní dá hodně udělat. Na běžnou kutilsko-modelářskou práci bych jednoznačně doporučil pásovku. Lupínkovku jedině na řezbářské práce jako tu předvádí stavitelé starých plachetnic (kartonist, stolinda,...). A v tom případě si hlavně nech předvést tu pilku v chodu z pohledu vibrací... po netu bych to zásadně nekupoval.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ja mám od Proxxona kmitavú pilku SS 230 E aj s držiakom do zveráku ako ja na videu ( druhé video v poradí) ...
http://www.proxxonworld.com.au/videos

Až som bol prekvapený,aké jemné veci sa s tým dajú robiť s drevom, plastom, laminátom. Skoro ako s lupienkovou pilkou. Reže to aj farebné kovy (tenké plechy ...).

A na to, čo nezvládnem touto kmitavou pilkou používam ručnú lupienovú pilku alebo malý cirkulár ;)
PeterP
BRadek

Příspěvek od BRadek »

Ahoj PeterP,
Píšeš, že jsi velmi spokojen s Proxxon SS230. A co slabší verze na 12V STS 12/E. Myslíš, že bude dostatečná výkonem? Já to chci taky jen na drobné modelářské práce.
Radek
Godric

Příspěvek od Godric »

Uvažuju taky teď nad Proxxon STS 12/E. Už si ji někdo koupil? Máte s ní dobré zkušenosti?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Godric píše:Uvažuju taky teď nad Proxxon STS 12/E. Už si ji někdo koupil? Máte s ní dobré zkušenosti?
Používa ju MarianR a nejak výrazne sa nesťažoval. Sem-tam to tu číta, tak možno zareaguje.

Občas sme s ňou robili aj na krúžku a myslím, že je v pohode.
Tuším jediný problém, že občas nestíhal (vypínal z preťaženia) ten menší proxxoňácky zdroj.
PeterP
Godric

Příspěvek od Godric »

Díky za info. Lupenková pilka je můj absolutní nepřítel, a přehřívání u mě asi nebude hrozit, vzhledem k tomu, že toho moc nenařežu.
Přema

Příspěvek od Přema »

Mám Ferma,650W,z Globusu,....po Bauxxx jsem si nechal předvest tenkrát snad 4 druhy-tato měla o 100W více a byla nejméně hlučná s nejlepším zdvihem,...
pásovka najde v modelářské dílně větší uplatnění
Godric

Příspěvek od Godric »

Už jsem ji koupil, první poznatek - bude to boj. První věc, co k ní koupím budou kvalitní listy a pak to už bude snad OK, ty původní jsou pěkná kopyta...
Godric

Příspěvek od Godric »

Doplním, koupil jsem Proxxon STS 12/E
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Jenom pro informaci - od včerejška je v Lidlu k dostání lupenková pila za cca 1450 kč, 130W, regulovatelná. Mám ji doma jako dárek od ženy a tak jsem ji ještě nevyzkoušel. (http://www.lidl.cz/)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vybavení dílny“