Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

soustruh

Nástroje, nářadí, přípravky, přihrádky atd.
Odpovědět
Nalim

Re: soustruh

Příspěvek od Nalim »

ahoj uvažuji o pořízení malého soustruhu,co jsem zde zatím našel a vyčetl tak asi ne made in china .Máte někdo nějakou zkušenost z touto stavebnicí http://www.novotny.vyrobce.cz/machines/ ... ustruh.htm děkuji za reakce :)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Nic proti stavebnici ,co sis vybral.Já mám asi tři roky právě ten soustruh z Číny.Po koupení jsem to celý rozebral ,vyčistil ,promazal a myslím ,že se rozhodně vyrovná tomu Tvému.Má autoposuv,větší točnou délku,zpětný chod,zakrytovaný řemeničky.No prostě já jsem s ním spokojen.Asi by se s tím nedalo podnikat,pro hobby účely dostačující.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Milane, o té stavebnici nevím nic, jen co mě hned ťuklo je:
Průchod vřetene je 8,9 mm

Pokud to chápu, tak nic nestrčíš skrz upínací hlavu (respektive za ni), to by se mě nelíbilo.

A cena 7.950,-Kč je bez motoru !?!?!
Zachovejte paniku :-)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nazdar,
viděl jsem ho naživo na loňském Model-Hobby a jednu dobu uvažoval o přestavbě na CNC. Má jedinou chybu: je strašně malinkatý. Pokud jsi smířen s hodinářskou prací, obtížným sháněním mininástrojů (tj. vlastnoručně broušené nože) a nemožností přidat jakékoliv vylepšení (protože se nevleze) tak ho ber. Jinak doporučuju jít do značky BOW, což je taky číňan, ale vyrábějící pro němce. Anebo podle Pepy Darvaše...

Radek
romank52

Příspěvek od romank52 »

Pekna masinka je toto http://www.aukro.cz/item464481681_novy_ ... darma.html len je to kapanek vyssia investicia. Ja mam tiez cinu a tiez bolo treba vsetko premazat a ponastavovat a zatial mi to staci.. Kupil som ho v Tescu a zlakalo ma hlavne to, ze mi ho predali na bezurocnu pozicku, takze som ho splacal rok a tak to velmi nebolelo.
sas

Příspěvek od sas »

doma máme NOELL , otec si ho koupil a kdyby vlastní chybou neurazil zub, tak je bez chyby, teda pokud uvažuju v cenové relaci 12-15000, tohle je vlastně to co se kdysi dělalo samo-domo,
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
JH

Příspěvek od JH »

Minulý měsíc jsem koupil v Hypernově v akci taky "Made in PRC" :P tedy čínu, konkrétně ASIST AE4S50M, umí minimálně totéž co uvádí romank52 (jen motor je o 10% slabší, "jen" 550W) a to za podstatně nižší cenu.... Vyšíval jsem na něm ale 4 hodiny než byl použitelný - rozborka, vyčištění, apretura, promazání a seřízení. Vůle jsou minimální (tak 2 dílky na noniusech a počítám že po záběhu si vše ještě "sedne" a bude to OK). Je to samozřejmě taky na DODO, má tak 2-3 mouchy (dvě drobné na koníku a jedna větší na natáčení nožových saní), ale jsou docela snadno vychytatelné. Regulace otáček je naprosto skvělá, sklíčidlo umí plynule od 12 otáček (co bych řezal závity ručním otáčením sklíčidla, že... :D) a až do 2400 za minutu (údaj výrobce 50-2500). Zatím naprostá spokojenost. A cena jen necelých 10 tisíc......!!
Tisíckrát cennější než co si koupíš je to, co umíš
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

JH píše:Minulý měsíc jsem koupil v Hypernově v akci taky "Made in PRC" :P tedy čínu, konkrétně ASIST AE4S50M, umí minimálně totéž co uvádí romank52 (jen motor je o 10% slabší, "jen" 550W) a to za podstatně nižší cenu.... Vyšíval jsem na něm ale 4 hodiny než byl použitelný - rozborka, vyčištění, apretura, promazání a seřízení. Vůle jsou minimální (tak 2 dílky na noniusech a počítám že po záběhu si vše ještě "sedne" a bude to OK). Je to samozřejmě taky na DODO, má tak 2-3 mouchy (dvě drobné na koníku a jedna větší na natáčení nožových saní), ale jsou docela snadno vychytatelné. Regulace otáček je naprosto skvělá, sklíčidlo umí plynule od 12 otáček (co bych řezal závity ručním otáčením sklíčidla, že... :D) a až do 2400 za minutu (údaj výrobce 50-2500). Zatím naprostá spokojenost. A cena jen necelých 10 tisíc......!!
Taky pokukuji po nějakém mini soustruhu, takže dík za tyhle informace.
Nemohl by jsi sem hodit fotku nožové hlavy. Na netu je vždy jen jedna fotka celého soustruhu. Není na ní nic vidět. Jaký problém je z natáčením? Dá se nožová hlava natočit, aby bylo možné soustružit kužel?
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Můžeš natočit hlavu i na kužel.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Já bych se zamyslel ještě nad jiným aspektem mini soustruhů. Že se nedá čekat žádný zázrak od soustruhů v cenové relaci do cca 18 tisíc je každému jasné. Mám však osobní dojem, po přečtení různých DF, že se ještě člověk musí koukat, jak je to z náhradními díly. Mám pocit, že z dodáním náhradních dílů je na tom nejlépe PROMA. Mám pravdu? Jaké máte zkušenosti?
A co BOW? Jak je na tom?
Tatka

Příspěvek od Tatka »

Co se týká reklamací (ozubená kola, dělená matice posuvu, vřeteno, regulátor otáček, aj.) a dodávky náhradních dílů mám s Promou jen ty nejlepší zkušenosti. S kvalitou mašinky už je to horší viz. http://www.steamer.cz/dil_s2.html - Úpravy soustruhu SM300. Po dvou letech provozu jsem vyreklamoval i vyglajdanou univerzálku.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Tatka píše:Co se týká reklamací (ozubená kola, dělená matice posuvu, vřeteno, regulátor otáček, aj.) a dodávky náhradních dílů mám s Promou jen ty nejlepší zkušenosti. S kvalitou mašinky už je to horší viz. http://www.steamer.cz/dil_s2.html - Úpravy soustruhu SM300. Po dvou letech provozu jsem vyreklamoval i vyglajdanou univerzálku.
Jo jo četl jsem, máš to pěkně popsaný. Musím pochválit. Co se týká kvality to je mě. Bohužel je to dáno cenou.
to

Příspěvek od to »

Petr.bk píše:...
A co BOW? Jak je na tom?
Mám od BOW soustruh Opti D 180x300 Vario, po ročním užívání bez problému. Objednával jsem
přes BOW náhradní řemínky a bez problémů dodáno během asi tří dnů, zatím další zkušenosti nemám.
Neber život příliš vážně, stejně z něj živý nevyvázneš.

Tomáš
JH

Příspěvek od JH »

Petr.bk píše:........
Nemohl by jsi sem hodit fotku nožové hlavy. Na netu je vždy jen jedna fotka celého soustruhu. Není na ní nic vidět. Jaký problém je z natáčením? Dá se nožová hlava natočit, aby bylo možné soustružit kužel?
Jasně, vyfotím to až to složím :). Hlava se dá natočit do obou stran (negat. i pozit. kužel), akorát mě štve že pro potřebné uvolnění šroubů musím vytočit sánky až na konec :/. Teď už mi to ale vadit nebude, po přebroušení obou koleček se stupnicí (čela koleček vůči hřídeli házela 3-5 stovek takže při otáčení kolečka buď o sebe drhla nebo byla mezi nimi vůle, což v důsledku znamenalo vůli na stupnici tak 8-12 dílků !). Teď je půl dílku (0,013mm) a točí se s tím jedna radost. S natáčením je jeden "malý" problém - jsou-li sáňky rovnoběžně s ložem ryska není na nule :rolleyes:. Dala by se vyseknout vedle, u nuly, ale horší je stupnice - je plastová s odstupem dílků jako na dětské hračce nebo spíše jako na logaritmickém pravítku :D - kdo zná, pochopí. Řešení - stupnici zbrousit, v ACADu namalovat novou a přesnou, vytisknout, nalepit a přelakovat.
U všech takovýchto soustruhů je mizérie utahování koníku klíčem, nutná předělávka na excentr s pákou vzadu za koníkem.
Chlapci asijští asi neznají technologii kalení, spíše jsou ale šetrní, takže se neobtěžovali.
Problém mohou být reklamace - ne celková, soustruh se dá vrátit v marketu, ale s jednotlivými díly (nebudu ale vracet celý když už na něm vyšívám). Reklamoval jsem tu stupnici a jedno ozubené kolo s vadnou drážkou pro pero a zatím nic, je to ale jen týden...... můj soustruh v ČR distribuuje Wetra-XT. Je fakt, že PROMA je na reklamace bystřejší.
Tisíckrát cennější než co si koupíš je to, co umíš
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vybavení dílny“