Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Kde sehnat dřevo.
Re: Kde sehnat dřevo.
Nevíte někdo kde by se dalo sehnat dřevo například : hrušeň, třešeň, ořešák, javor,dub ........ a jiné.Ale chtělo by to v rozměrech jak se dají koupit smrkové nosníky ( 2x2 - 2x3 - 3x3 ....... a tak dál ) ,dá se takové něco někde sehnat ???Doma nemám na řezáni a úpravu místo a ani možnost sehnat nějaké takové dřevo.Poradí někdo ?
Bleder
Jakékoliv dřevo seženeš ve firmě Jafholz (Vyškov). - poradil mi pivko.
Ale nosníky ne
Proto sháním pilku, a tobě doporučuju sehnat nejdřív dřevo a zvlášť domlouvat pořezání. I stoláři, kteří s těmito dřevy občas dělají takové nosníky nenařežou - nemají na čem.
Radek
Ale nosníky ne
Radek
- petr hájek
radku jestli chceš řezat nosníky ,potřebuješ nejen pilu , ale také jemnou stolní protahovačku , nebo tloušťkovací brusku.
Pak pilu která funguje jako kotoučový ,,katr,, to znamená že na hřídel o délce větší než obvyklé nasuneš kotouče z radeka tldo 1 mm a distanční podložky mezi ně o tl budoucího nosníku.
Z hoblovaných prken od truhláře musíš nařezat nejdříve plátky o šířce dané tloušťkou prkna a tloušťce o 1 mmvětší než budocí nosníky ty pak proženeš protahovačkou či bruskou a teprve z toho pak katrem nařežeš nosníky .Ještě jedna věc je důležitá kotouče musí být stejného průměru a stejné ostrosti i ,,zubatosti,,
a řezaný plátek musí být co nejblíže (nejlépe přímo nad kotouči)ke kotoučum přitlačován z vrchu podávacím válcem který je poháněn apásek musí být veden nejlépe v korýtku nejen před kotouči , ale i za nimi.
Jinak jsou nosníky samej chlup a tříska.
Před 8 lety jsem takovou pilu navrhoval a metodou pokus omyl i dotvořil pro mého bývalého(zaplať panbůh-bývalého)šéfokolegu,To co jsme tenkrát vytvořili bylo schopno řezat jakékoli dřevo na latě o průřezu od 0,3x0,5mm do 10x 25 mm , ale to už vlastně nefungoval žádný kotouč protože to jen prošlo korýtkem a pod maximálně zvednutým podávačem a celé se to vešlo na stoleček rozměru 30x20 cm.
Pak pilu která funguje jako kotoučový ,,katr,, to znamená že na hřídel o délce větší než obvyklé nasuneš kotouče z radeka tldo 1 mm a distanční podložky mezi ně o tl budoucího nosníku.
Z hoblovaných prken od truhláře musíš nařezat nejdříve plátky o šířce dané tloušťkou prkna a tloušťce o 1 mmvětší než budocí nosníky ty pak proženeš protahovačkou či bruskou a teprve z toho pak katrem nařežeš nosníky .Ještě jedna věc je důležitá kotouče musí být stejného průměru a stejné ostrosti i ,,zubatosti,,
a řezaný plátek musí být co nejblíže (nejlépe přímo nad kotouči)ke kotoučum přitlačován z vrchu podávacím válcem který je poháněn apásek musí být veden nejlépe v korýtku nejen před kotouči , ale i za nimi.
Před 8 lety jsem takovou pilu navrhoval a metodou pokus omyl i dotvořil pro mého bývalého(zaplať panbůh-bývalého)šéfokolegu,To co jsme tenkrát vytvořili bylo schopno řezat jakékoli dřevo na latě o průřezu od 0,3x0,5mm do 10x 25 mm , ale to už vlastně nefungoval žádný kotouč protože to jen prošlo korýtkem a pod maximálně zvednutým podávačem a celé se to vešlo na stoleček rozměru 30x20 cm.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
...a nebo můžeš zkusit tohle: http://www.modelylodi.cz/uvodni-ramec.htm - kapitola "materiál"
Zdenek
Zdenek
Hoj,díkykartonist píše:Jakékoliv dřevo seženeš ve firmě Jafholz (Vyškov). - poradil mi pivko.
Ale nosníky neProto sháním pilku, a tobě doporučuju sehnat nejdřív dřevo a zvlášť domlouvat pořezání. I stoláři, kteří s těmito dřevy občas dělají takové nosníky nenařežou - nemají na čem.
Radek
ale na to jsem už ptal a to ti asi nikdo neudělá,je na tom hodně práce a ani nemaj na to nářadí,aby mi to tak nařezali.Jinak to dřevo to si seženu,ale opravdu ho tak nařezat,to je asi problém a řezat ho v malem bytě,to je pro mě taky problém.
Bleder
Tak to musela být nějaká asi dost super pilka,že jo ?petr hájek píše:radku jestli chceš řezat nosníky ,potřebuješ nejen pilu , ale také jemnou stolní protahovačku , nebo tloušťkovací brusku.
Bleder
jo dík,zkusím něco objednat ...díkZdenek Bílek píše:...a nebo můžeš zkusit tohle: http://www.modelylodi.cz/uvodni-ramec.htm - kapitola "materiál"
Zdenek
Bleder
- petr hájek
jo pak nakonec už super byla a snad ještě je , ale nevím jestli ji ještě používají ono i za materiál se muselo platit a to oni neradi.....
Jestli bych tě mohl poprosit,náhodou fotky te pilky asi nebudeš mít,co ?Celkem by mě zajímalo,jak takovej malej gater vypadá.petr hájek píše:jo pak nakonec už super byla a snad ještě je , ale nevím jestli ji ještě používají ono i za materiál se muselo platit a to oni neradi.....
PS: Ale to by asi když už možná chtělo hodit k tomu tématu ...... Stolní kotoučová pila .... teda když to bude možné.
Bleder
- petr hájek
bohužel, po mírně řečeno ne příliš přátelském rozchodu s kolegošéfem opravdu fotky nemám, ale kdo ví třeba časem bude zájem o laťky a vyrobím ještě jednu pilku....Bleder píše:Jestli bych tě mohl poprosit,náhodou fotky te pilky asi nebudeš mít,co ?Celkem by mě zajímalo,jak takovej malej gater vypadá.petr hájek píše:jo pak nakonec už super byla a snad ještě je , ale nevím jestli ji ještě používají ono i za materiál se muselo platit a to oni neradi.....
PS: Ale to by asi když už možná chtělo hodit k tomu tématu ...... Stolní kotoučová pila .... teda když to bude možné.
Jo jenom by zajímalo jak to asi fungovalo,to tam byla nějaká větší hřídelka na které jsou kotoučky a mezi něma podložky podle tloušťky laťky...nebo jak ???Škoda,že od toho nejsou fotky,docela bych aj do toho šel a udělal něco takového,teda když je to to co tady popisuji,co ?petr hájek píše:bohužel, po mírně řečeno ne příliš přátelském rozchodu s kolegošéfem opravdu fotky nemám, ale kdo ví třeba časem bude zájem o laťky a vyrobím ještě jednu pilku....Bleder píše:Jestli bych tě mohl poprosit,náhodou fotky te pilky asi nebudeš mít,co ?Celkem by mě zajímalo,jak takovej malej gater vypadá.petr hájek píše:jo pak nakonec už super byla a snad ještě je , ale nevím jestli ji ještě používají ono i za materiál se muselo platit a to oni neradi.....
Bleder
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 7014 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kartonist
-