Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Ferona - a kam dal?
Re: Ferona - a kam dal?
Zdravim,
kdyz jsem si ted cetl novy clanek od Ivana Horejsiho, tak me sice nenapadlo, ze bych si chtel postavit parni stroj, ale zato jsem opet zacal premyslet, kde se daji sehnat napriklad plochace, trubky atd. V Praze znam jen Feronu a tam, pokud se nepletu, nabizeji tycovy material minimalne po 2m a ono u vetsich profilu uz to neni uplne zadarmo... Kde se tedy da takovyhle material koupit v Praze treba po metru? Jde to vubec nekde?
kdyz jsem si ted cetl novy clanek od Ivana Horejsiho, tak me sice nenapadlo, ze bych si chtel postavit parni stroj, ale zato jsem opet zacal premyslet, kde se daji sehnat napriklad plochace, trubky atd. V Praze znam jen Feronu a tam, pokud se nepletu, nabizeji tycovy material minimalne po 2m a ono u vetsich profilu uz to neni uplne zadarmo... Kde se tedy da takovyhle material koupit v Praze treba po metru? Jde to vubec nekde?
Lepší železářství, možná Bauxxx, prodejny hutního materiálu. Není jen Ferona...
U nás bych Ti řekl, co je v Praze nevím.
U nás bych Ti řekl, co je v Praze nevím.
plno profilů je na :burdal1 píše:Zdravim,
www.litomysky.cz
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Přesne jak píše Snek, v Ostravské Feroně není problém. Jinak takové profily různých tvarů mívají v Obi nebo Baumaxu, ovšem cena mi příjde trochu přemrštěná.
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
Zatim diky za rady, jenze:
Tu Feronu jeste proverim.
Bauxxx - No tam jsem zatim videl tak maximalne zavitove tyce, Al trubky a nejaky ten Al L, I profil.
Litomylskty - male rozmery, priserne ceny.
Tu Feronu jeste proverim.
Bauxxx - No tam jsem zatim videl tak maximalne zavitove tyce, Al trubky a nejaky ten Al L, I profil.
Litomylskty - male rozmery, priserne ceny.
To se mate dobre, v Liberecky ferone jedine po 4m kusech. Shanel jsem 1640mm dlouhou Al trubku na stezen, nikde se v jednom kuse nedala sehnat. Nakonec jsem pouzil trubku od stanu 
- Morpheus141
Co se týká trubek a trubiček z různých kovů, tak obcházím prodejny s topenářským a vodoinstalatérským materiálem, většinou tam seženu i spoustu jiných věcí a za velice přijatelné ceny ono vůbec jakýkoli materiál raději nakupuji v malých obchůdcích, vstřícnější obsluha, ochota uříznout i třeba 30cm a pokud něco nemají, většinou my to do týdne seženou. A celé BAU a OBI a jiné monstrmarkety mi můžou.....
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
na stěžně do délky 1600 mm se výborně hodí duralové běžecké trubky mají kuželový tvar, jdou krásně podélně rozříznout na drážku pro plachtu a i potom jsou velice pevné narozdíl od laminátu nebo uhlíku. Dostupné všude a cena za pár do 400. Při zimním výprodeji i polovina.zbuky píše:To se mate dobre, v Liberecky ferone jedine po 4m kusech. Shanel jsem 1640mm dlouhou Al trubku na stezen, nikde se v jednom kuse nedala sehnat. Nakonec jsem pouzil trubku od stanu
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
No to je presne ono. Doufal jsem ze tu dostanu tip prave na nejaky takovyhle obchudek...Morpheus141 píše:...ono vůbec jakýkoli materiál raději nakupuji v malých obchůdcích, vstřícnější obsluha, ochota uříznout i třeba 30cm a pokud něco nemají, většinou my to do týdne seženou.
- Morpheus141
Hmm, tak to Ti nepomohu, protože jsem z druhého konce republiky a o Praze vím akorát to, že je a že je také Hlavním městem, ale zkus to v okolních vesničkách a městečkách, určitě na něco narazíš. Jinak pro Brňáky, zkuste se podívat na tento link http://www.alms-brno.cz/ slyšel jsem, že jsou velmi vstřícní.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
- Borek Dvorak
Do obchodu s hutnim materialem chodim jenom tenkrat, kdyz potrebuji neco konkretniho. Jinak se mi osvedcilo chodit "zebrat" do mensich kovoobrabecich firem vyhozene zbytky materialu. Za symbolicky obnos (nekdy i zadarmo) se tak zasobite materialem na mnoho let. Je dobre mit s sebou nejaky vlastni vyrobek, to casto dela divy. Profesionalni remeslnici se chovaji hned jinak (vstricneji), kdyz vidi dobrou remeslnou praci.
V nouzi jde zkusit i nejaka ta sberna kovovych odpadu, je to vsak nepomerne drazsi.
Zdravim
Borek Dvorak
V nouzi jde zkusit i nejaka ta sberna kovovych odpadu, je to vsak nepomerne drazsi.
Zdravim
Borek Dvorak
- Pepa Darvaš
V Praze v Globusu na Černým mostě v přízemí prodávají tabulky plechu o rozměrech 300mmx600 mm,aluminiové,mosazné ,měděné ,vlnité ,rastrované ,rovné ,k tomu i nějaké profily ,já bych řekl ,že tam toho mají dost.Jediné co je ,že to je drahé.Koupil jsem si tabulku al.plechu o síle 0,8 mm za sto Kč. V Pardubicích v Alupě kupuji celé tabule 1000 x2000 za 460,-Kč, ale v nouzi to není špatné řešení.
V olomouckém Globusu a OBI mají totéž. Stejně drahéPepa Darvaš píše:V Praze v Globusu na Černým mostě v přízemí prodávají tabulky plechu o rozměrech 300mmx600 mm,aluminiové,mosazné ,měděné ,vlnité ,rastrované ,rovné ,k tomu i nějaké profily ,já bych řekl ,že tam toho mají dost.Jediné co je ,že to je drahé.Koupil jsem si tabulku al.plechu o síle 0,8 mm za sto Kč. V Pardubicích v Alupě kupuji celé tabule 1000 x2000 za 460,-Kč, ale v nouzi to není špatné řešení.
Radek
v tom Globusu. To je jako přímo v obchodě? V Liberci je teď nově postavený Globus, ale tohoto sem si nevšiml. Prošmejdím to pořádně.
Na trubky a trubičky doporučuju servisy chladírenského zařízení,ledniček,klimatizací.Zbytky se najdou a odprodej taky jde.Navíc v širokém sortimentu.Všechno lepší než hypermarkety
V obchodě, tam kde mají nářadí, šroubky a podobně. Obvykle je tam vysoký stojan s hliníkovými profily a vedle ty plechy.Godric píše:v tom Globusu. To je jako přímo v obchodě? V Liberci je teď nově postavený Globus, ale tohoto sem si nevšiml. Prošmejdím to pořádně.
Radek
Dík, večer tam mrknu.kartonist píše:V obchodě, tam kde mají nářadí, šroubky a podobně. Obvykle je tam vysoký stojan s hliníkovými profily a vedle ty plechy.Godric píše:v tom Globusu. To je jako přímo v obchodě? V Liberci je teď nově postavený Globus, ale tohoto sem si nevšiml. Prošmejdím to pořádně.
Radek
Takze diky vsem co nejak prispeli. Reseni ja nekonec velmi jednoduche. Ve Ferone se zaridili na opravdovy maloprodej a z tycoveho materialu prodaji "co jde zvazit" - tedy i napriklad 10cm plochacku.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek