Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Těsnění na ventil
-
Anonymous
Re: Těsnění na ventil
Chtěl bych se zeptat na těsnění na napouštěcí ventil. Zkoušel jsem to těsnit gumovým těsněním, ale funguje to jenom občas, po zahřátí kotle změkne a začne propouštět. Nevím co s tím, výkon tím klesá minimálně o polovinu.
Neznám konstrukci toho ventilu, jakou sílu je schopen vyvinout v sedle ventilu, ale tak mě napadá - teflon, fíbr, silikonový kaučuk....
Na gumu pri tlaku a teple v parnom stroji zabudni - ak ti mozem poradit, skus cerveny silikon, co sa pouziva na tesnenie v autach - tuba stoji okolo sto korun a ja som ho uspesne pouzil aj na tesnenie vyfuku v spalovacom motore. Vyhodou je aj to, ze ho natlacis, kde potrebujes, potom dotiahnes to, kde ma tesnit - a po 24 hodinach mas tesnenie "vytvarovane" presne pre svoju potrebu.
-
Anonymous
Myslim ale ze kdyz ho budu porad vytahovat a davat zpatky, tak hop asi znicim. A kdyz ho moc utahnu, tak taky. Chtel bych ho z neceho vyrezat a nevim z ceho. Jinak ta guma funguje na jedno pouziti. A kdyz ji zapomenu vymenit, tak jsem myl kotel zbytecne.
Neviem aky ma to tesnenie tvar, mozno by slo pouzit O kruzok, tie sa robia vo vsetkych moznych velkostiach a okrem gumy aj z nejakeho tepelne odolneho silikonu....
- petr hájek
pokud bys chtěl dělat to těsnění ze silikonu (jakéhokoli ) tak aby šlo vyndávat bez poškození pak při jeho výrobě naseparuj povrchy saponátem dřívnež tam silikon naneseš .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Mě se osvěčilo veškeré těsnění vyrobené z těsnícího kroužku který se používá na sedla teplé vody v bateriích,je vyrobeno z
probarveného silikonu,mají ho v každém kovomatě,cena je pár korun.....
probarveného silikonu,mají ho v každém kovomatě,cena je pár korun.....
Pokiaľ ide o utesnenie medzi niplom kotlíka a šroubením (tlakomerom,ventilom píšťaly atď) používam gumené O krúžky neznámej kvality zo sady z Lídla.Gumený O krúžok 8/1,9 natiahnem na šroubenie M6.Na O krúžok nasadím podložku pod skrutku M8,alebo mosadzný krúžok D 10/8,5 x 1,4 a priskrutkujem do nipla.Uvedené utesnenie spoľahlivo funguje do 6 barov.Pri prevádzke do 3 barov stačí šroubenie utiahnuť rukou.Najjednoduchšie je použiť podložku,ale použitie Ms krúžku je krajšie.Podložka,ako i mosadzný krúžok nedovolia gumenému O krúžku vykľznuť spod šroubenia. Šroubenia používam so šesťhranom pre otvor kľúča "8".Gumené O krúžky mi vydržia celú sezónu.
Teploty sa veľmi netreba obávať .V mieste osadenia na kotlíku teplota nepresiahne 80 st.C.Nie je vhodné toto tesnenie použiť v priamom dosahu plameňa,alebo horúcich spalín.
Pár obrázkov na: [url]http://sandynko.rajce.idnes.cz/tesnenie[/url]
Teploty sa veľmi netreba obávať .V mieste osadenia na kotlíku teplota nepresiahne 80 st.C.Nie je vhodné toto tesnenie použiť v priamom dosahu plameňa,alebo horúcich spalín.
Pár obrázkov na: [url]http://sandynko.rajce.idnes.cz/tesnenie[/url]
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 8139 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš
-