Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Začiatočník - regulátor, horák...?
Re: Začiatočník - regulátor, horák...?
Ahojte, cez víkend som konečne dotiaho na vodu svoj jednoduchý parníček a hoci fungoval, je jasné, že v súčasnej konfigurácii je nepoužiteľný... Žiaľ, tu na Slovensku sa akosi nikto nevenuje tejto kategórii modelov (a ak áno, dobre sa schováva, ale keď som včera dačo lial do motora, tak som sa pár luďom márne snažil vysvetliť, že to skutočne nie je benzín či nitrometan, ale destilovaná voda), takže preto hľadám pomoc u susedov. Parný stroj som kúpil hotový (ako inak, z čiech), no chýbajú mi k nemu tri podstatné súčiastky: regulátor, slušný horák a poistný ventil (bum bum bum...). To posledná ma trápi paradoxne najmenej, v prípade núdze najväčšej vymením súčasný manometer za manometer s ventilom a hotovo...
Vedeli by ste mi teda poradiť, kde by som vedel zohnať (pokiaľ možno hotový) horák s ventilkom a pripojením buď na zásobník plynu, alebo rovno nejakú malú plynovú bombu? Tuhý lieh sa tu na Slovensku nedá zohnať (ano, ano, ani ten, ja viem, behajú tu mamty a tak, čo už...), pod kotlom som kúril PePom, čmudí to úplne príšerne, síce je to pekné, ale málo efektívne - rýchlo to zhorí a čo potom? Videl som krásne keramické horáky v nemecku (linka dakde tu), ktoré by obratom zdvojnásobili cenu parníka, no ak to inak nepôjde, aj to sa bude dať... Ale stačil by aj úplne jednoduchý horák, kotol mám klasický ležiaci, tak nech to pod tým trochu prikuruje a trochu dlhšie, ako 5 minút...
Druhá a oveľa problematickejši vec - regulátor. Stroj je dvojválec, takže teoreticky mal zvládnuť aj spiatočku - žiaľ, chcelo by to reverzný ventil. Super by bolo, keby bol rovno ovládateľný servom. A úplne úžasné by bolo, keby mal aj vstavaný poistný ventil - zabil by som dve muchy jednou ranou. Bohužiaľ, s mojou domácou výbavičkou (veľké kladivo, malé kladivo, dremel a ešte nejaké kladivo) to proste nezvládam - neviete poradiť niekoho, kto by bol niečo také za rozumnú cenu schopný s(po)tvoriť?
Vopred ďakujem za každú radu či pomoc!
Vedeli by ste mi teda poradiť, kde by som vedel zohnať (pokiaľ možno hotový) horák s ventilkom a pripojením buď na zásobník plynu, alebo rovno nejakú malú plynovú bombu? Tuhý lieh sa tu na Slovensku nedá zohnať (ano, ano, ani ten, ja viem, behajú tu mamty a tak, čo už...), pod kotlom som kúril PePom, čmudí to úplne príšerne, síce je to pekné, ale málo efektívne - rýchlo to zhorí a čo potom? Videl som krásne keramické horáky v nemecku (linka dakde tu), ktoré by obratom zdvojnásobili cenu parníka, no ak to inak nepôjde, aj to sa bude dať... Ale stačil by aj úplne jednoduchý horák, kotol mám klasický ležiaci, tak nech to pod tým trochu prikuruje a trochu dlhšie, ako 5 minút...
Druhá a oveľa problematickejši vec - regulátor. Stroj je dvojválec, takže teoreticky mal zvládnuť aj spiatočku - žiaľ, chcelo by to reverzný ventil. Super by bolo, keby bol rovno ovládateľný servom. A úplne úžasné by bolo, keby mal aj vstavaný poistný ventil - zabil by som dve muchy jednou ranou. Bohužiaľ, s mojou domácou výbavičkou (veľké kladivo, malé kladivo, dremel a ešte nejaké kladivo) to proste nezvládam - neviete poradiť niekoho, kto by bol niečo také za rozumnú cenu schopný s(po)tvoriť?
Podívej se na MONAKU na článek Můj první samohyb od Ivana Hořejšího-na páru je to ten
nejpovolanější.
Aleš
nejpovolanější.
Aleš
Díky moc, pozeral som to, pán Hořejší je niečo ako mág, z tenkého plechu a páru trubiek zmontovať taký stroj, nie je náhodou v civilnom živote chirurg alebo hodinár? Ten reverzný ventil je fajn, hoci priamo nerieši reguláciu výkonu (možno keby sa tie "banániky" k jednej strane zužovali...), len neviem - nedochádza tam k priveľkým únikom pary?
Toto znas?Jameson píše:Ahojte, cez víkend som konečne dotiaho na vodu svoj jednoduchý parníček a hoci fungoval, je jasné, že v súčasnej konfigurácii je nepoužiteľný... Žiaľ, tu na Slovensku sa akosi nikto nevenuje tejto kategórii modelov (a ak áno, dobre sa schováva, ale keď som včera dačo lial do motora, tak som sa pár luďom márne snažil vysvetliť, že to skutočne nie je benzín či nitrometan, ale destilovaná voda), takže preto hľadám pomoc u susedov. Parný stroj som kúpil hotový (ako inak, z čiech), no chýbajú mi k nemu tri podstatné súčiastky: regulátor, slušný horák a poistný ventil (bum bum bum...). To posledná ma trápi paradoxne najmenej, v prípade núdze najväčšej vymením súčasný manometer za manometer s ventilom a hotovo...
http://www.fdhs.cz/shop/catalog/index.p ... 8a8ae47159
psisko
Zdraví psisko (Jan Velich)
Poznam. Tu maju ten manometer s poistnym ventilom, o ktorom som pisal:psisko píše:Toto znas?
http://www.fdhs.cz/shop/catalog/product ... cts_id=348
Bohuzial, reverzne ventilky ci regulatory v ponuke nemaju, jedine ako sucast celych strojov :-(
Promin, pokud posilam Tobe zname odkazy, a co toto?Jameson píše:Poznam. Tu maju ten manometer s poistnym ventilom, o ktorom som pisal:psisko píše:Toto znas?
http://www.fdhs.cz/shop/catalog/product ... cts_id=348
Bohuzial, reverzne ventilky ci regulatory v ponuke nemaju, jedine ako sucast celych strojov :-(
http://www.parnistroje.cz/ramkomp.htm
psisko
Zdraví psisko (Jan Velich)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
- Pepa Darvaš
Nemusíš být chirurgem abys vlastnil takový pěkný stroj.Chce to znát pár adres ,mít v kapse pár drobných a dobrých známých.Reverzní ventil Ti asi regulaci výkonu neumožní ,všichni to máme zvláš´t ,je to lepší.Pokud budeš mít zájem dám Ti kontakt na člověka od kterého si nechává i Ivan H.dělat stroje, já ho mám také od něj ,zde se nechá hovořit o vysoké kvalitě za poměrně dobré prachy.Mám od něj komplet celou stojovnu , a divil by si se ,co lidí má od něj výrobky.Na soukromou zprávu,ale musím se ho ještě zeptat ,nedává kontakt všem. čau Pepa
Vdaka mockrat vsetkym za pomoc, od pana Jakoubeka mam aj ten stroj, uz som mu v minulosti pisal, vtedy taky regulator vraj nemal, neviem, ci je ta ponuka este aktualna - kazdopadne, poslal som mu e-mail, tak uvidime - v najhorsiom ma opat odbije, ze uz to nerobia :-).
Pepa: 100% suhlas, zial, prave preto som hned v uvode pisal, ze tu na Slovensku je to s parnymi strojmi hodne zle - ludia sa na to sice radi pozeraju, ale inak od toho davaju ruky prec, predsalen elektrika je jednoduchsia, proste sa tam strci bateria a uz to jazdi, trubi, svieti... Podla mna je to neuveritelna nuda (tymto sa ospravedlnujem vsetkym elektrikarom, co nakukuju do tohoto vlakna). Ak by si dostal povolenie na zverejnenie kontaktu na toho "zazracneho deduska", tak by som ti bol moc povdacny...
Pepa: 100% suhlas, zial, prave preto som hned v uvode pisal, ze tu na Slovensku je to s parnymi strojmi hodne zle - ludia sa na to sice radi pozeraju, ale inak od toho davaju ruky prec, predsalen elektrika je jednoduchsia, proste sa tam strci bateria a uz to jazdi, trubi, svieti... Podla mna je to neuveritelna nuda (tymto sa ospravedlnujem vsetkym elektrikarom, co nakukuju do tohoto vlakna). Ak by si dostal povolenie na zverejnenie kontaktu na toho "zazracneho deduska", tak by som ti bol moc povdacny...
- Pepa Darvaš
OK dnes mu zavolám
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 4803 Zobrazení
-