Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Letní Lužiny 2010 - Okolo Ostrova Open regata

Pravidelná setkání (nejen) lodních modelářů v Praze a blízkém okolí.
Dada

Re: Letní Lužiny 2010 - Okolo Ostrova Open regata

Příspěvek od Dada »

Povedená akce taková komorní hlaví rozhodčí a ředitel to zvládly na výbornou. dík za příjemné odpoledne dada
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Ať žije Ladous a jeho přátelé. Dík za pěkné odpoledne. Příjemní a přátelští účastníci regaty i přihlížející,velmi dobrá propagece modelářství. Ještě jednou dík.
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
ESN

Příspěvek od ESN »

Já taky děkuju, moc mě potěšil potlesk za předvedení Tug towngu v praxi, Romane díky za tvůj náklad ;-)
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Bohouš

Příspěvek od Bohouš »

Nojby píše:Já taky děkuju, moc mě potěšil potlesk za předvedení Tug towngu v praxi, Romane díky za tvůj náklad ;-)
A tady je důkaz
Obrázek
ESN

Příspěvek od ESN »

Moc děkuju za fotku, mohl bys mi poslat originál na email ? Mchal.Neubauer@seznam.cz, díky. Nojby
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Co je to za ošklivého chlapa? Takový pěkný rybníček, .....a vy tam pustíte obludu.....ale ráno, v zrcadle, už jsem ho viděl.........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Děkuji všem za účast i slova díků, jen Dadu upozorním, že Lužiny žádného ředitele nemají. Na to si možná hrají jiní (a jinde, že) ;). Na udělené diplomy jsem se po zralé úvaze podepsal jako hlavní pořadatel :lol:.

Jinak je mi trochu líto, že při hlasování v anketě vyslovila řada modelářů hlas pro svou účast, leč nakonec se regaty zúčastnilo jen 10 plachetnic. Ostatních modelů bylo v době mého brzkého odchodu také poskrovnu. Na vině bude jistě i slabá účast členů tzv. "Partičky od Voraře", která pro samý Tug Towing už na jiné akce nemá asi chuť :(.

Reportáž a kompletní výsledky zveřejním snad koncem týdne.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
PetrP

Příspěvek od PetrP »

K účasti si dovolím drobnou úvahu. Srazů na Lužinách se účastňuju pravidelně už řadu let (od roku 2004), tedy téměř od počátku trvání této tradice. Nejprve jako pozorovatel, posléze aktivně (s modely). Za tu dobu proběhla akcí celá řada, že už si ani bez osvěžení mysli prostřednictvím reportáží na Monaku nerozpomenu na okolnosti a podrobnosti všech setkání. Jak už to bývá, některá se vyvedla více, jiná méně. Prostřídaly se oba rybníky, někdy bylo počasí krásné, jindy byla zima či pršelo, někdy byla účast hojná, jindy skromná. Určité kolísání je přirozené, přesto však mám za poslední dobu (rok až několik let) pocit určitého sestupného trendu. Přijde mi že zlatá doba a vrchol těchto akcí už je minulostí a bohaté účasti jsou spíš vzácnější. Někteří dřívější tradiční a aktivní účastníci se dostavují sporadicky. Sám už taky nejsem tak důsledný jako dříve, třeba letos jsem jaro zcela vynechal a včera dorazil se zpožděním. Na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou v tom vidím přirozený vývoj, nic nemůže donekonečna růst anebo se trvale udržovat na vysoké úrovni. Vše se časem okouká a zevšední a pozornost zaujmou jiná lákadla. Je faktem, že TT je zřejmě důvodem zmíněného odlivu mnohých dřívějších tradičních účastníků, což ovšem nelze nikomu zazlívat. Sám se naopak neúčastním TT akcí (přestože už několik let mám předsevzetí podívat se na některou z nich jako divák). Lodních modelářů není zas tolik, navíc jsou různě specializovaní, nabídka akcí je dostatečná, delší dojíždění komplikující. K tomu studijní/pracovní či rodinné povinnosti, jiné zájmy a aktivity, tak se asi není čemu divit. Osobně doufám, že Lužiny neupadnou úplně a budou se pořádat i nadále. Sám se jich hodlám i v budoucnu zúčastňovat, ale pravděpodobně již ne tak důsledně a s takovým nadšením jako v minulosti, v dobách mých RC modelářských začátků, kdy pro mně každá taková akce znamenala malý svátek, jedinečný zážitek a zdroj bohaté inspirace.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

A proto se snažím dát Lužinám nějaké téma......už dlouho nebyly vojáci, co? Že by na podzim byly zase trochu do šediva?
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

ta témata jsou dobrý nápad.

u lužin mám problém, že je mám na druhém konci Prahy a musím pres centrum, což nerad dělám. navíc tento víkend jsem měl nějaké jiné povinnosti s rodinou a jakožto nevlastník plachetnice jsem ani neměl čím přispět k podívané. navíc vozit soutěžní lod na TT se mi pro její hmotnost moc nechce ;)

pokud budou podzimní lužiny "šedivé" tak se zúčastním, nějaké pojízdné PT se u mě najde ;) ale i tak platí, že rodina má termínově přednost...
Obrázek
NeJaToD team
Ante

Příspěvek od Ante »

ivvo píše:tmusím pres centrum, což nerad dělám.
jsem netušil, že jižní spojka vede přes Václavák :-)
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Ante píše:
ivvo píše:tmusím pres centrum, což nerad dělám.
jsem netušil, že jižní spojka vede přes Václavák :-)
jizni spojka je vecne na barrandovskem moste ucpana a navic to mam pres ni o 15km dal... :P
Obrázek
NeJaToD team
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Tématické zaměření je myslím dobrá tradice. Vojáky bych si opět klidně dal když je to zrovna moje specialita. Naposled byli tuším na jaře 2007? Doufám jen, že do té doby realizuju aspoň pár drobných novinek. Musashi je už veterán v provozu sedmou sezónu (a to včetně pohonné gelovky která by teoreticky už měla být dávno v odpadu), monitor sice funkční leč stále rozestavěn (od loňska bohužel žádný pokrok). Něco nového se sice rýsuje, ale kdy je velkou otázkou. Na rozdíl od nadšených počátků v posledních letech nějak ztrácím elán a období spánku mezi jednotlivými vzepětími tvůrčí aktivity jsou čím dál delší. I pouštět chodím méně často než dříve :-/

Cestování na Lužiny opravdu může být problém nejen pro mimopražské. Párkrát se mi též stalo že jsem dorazil se zpožděním kvůli zacpané jižní spojce (dokonce i v sobotu po poledni). Snad se situace definitivně zlepší od podzima až (jestli) konečně zprovozní ten obchvat.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Military Lužiny jsem již zanesl do kalendáře na neděli 19. září od 14:00 h, čímž bych diskuzi na toto téma v rámci Letních Lužin považoval za ukončenou.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Po půlroce přidávám odkaz na video od Jardy Kohouta:
http://www.youtube.com/watch?v=9RYw0deO84Q

Kdybych nebyl zaneprázděný lempl, tak tady to video mohlo být už říjnu. Ve videu je jedna pasáž bez zvuku, což je způsobeno tím, že se poblíž kamery vedl jistý telefonický hovor nemodelářského charakteru, který veškeré jiné zvuky přebil. Snad jen projíždějící metro by bylo slyšet, ovšem to během videa uslyšíme i tak několikrát ;-).
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Čeněk, Košík, Lužiny, Prosek“