Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Blecha pro rekreační ježdění
Re: Blecha pro rekreační ježdění
Synátor si oblíbil Blechu (čistě subjektivní vizuální obliba). Na mě teď je, abych dal jí sehnal a dal dohromady. Podle informací co jsem našel by celá loď i s aku měla mít asi 0,5 kg. Nejde mi o loď splňující technické specifikace soutěžní kategorie, naopak jde mi o to aby se mladej naučil pořádně jezdit. Z toho vyplývají následující požadavky:
- snížení rychlosti lodě a zvýšení jizdní doby (napadá mě menší motor, omezení maximální výchylky na rádiu, jiné aku než tužkový 7mi článek, možnost LiPol nebo LiFe)
Máte někdo konrétní zkušenosti nebo aspoň nápad na (snad) vhodnou kombinaci komponent?
Díky, Libor (blue-rose)
- snížení rychlosti lodě a zvýšení jizdní doby (napadá mě menší motor, omezení maximální výchylky na rádiu, jiné aku než tužkový 7mi článek, možnost LiPol nebo LiFe)
Máte někdo konrétní zkušenosti nebo aspoň nápad na (snad) vhodnou kombinaci komponent?
Díky, Libor (blue-rose)
- Pepa Darvaš
No uplně ta nejlepší věc ,je ,když dáš menší šroub.Dovolím si jen malou poznámku.Jezdil jsem s mými dcerami tyto kategorie a když jsem jim to dával poprvé do rukou ,chtěl jsem aby si na tu rychlost zvykly hned od začátku.Přechod od pomalé lodě by mohl dělat problémy.Doporučuji proto ,nechat tam vše jak má být a spíš koupit ještě jedny baterky.Pokud budeš mít zájem tuto loď koupit ,prodává ji www.admiralshop.wz.cz
jak byly dcerky mladé když jsi jim to dával poprvé do rukou? Zatm nemáme ambice na nějaké soutěžení, moje představa byla aby to na jedny baterky vydrželo jezdit aspon tak 15-20 minut, aby vůbec mělo smysl chodit k rybníku.
- Pepa Darvaš
Bylo jim deset.Když dáš menší šroub,tak to vydrží dvacet minut určitě.Nevím co tam chceš za motor ,alezkus dáš motor Speed 6V -7,2 V a šroub asi o průměru 23 mm.
díky, vyzkouším a uvidím ... a jaký je rozdíl mezi Blechou a Blechou New? Předpokládám, že základní tvar je stejný.
- Pepa Darvaš
Je to tak, že se po určité době forma poničí a tak se musí udělat nová.Na ní je několik malých změn ,ale základní tvar se nemění,pokud teda mluvím o stejném výrobci a to je Fi Macháň.Moraváci vyrábí také malé lodě,ale ty moc neznám.Dalším výrobcem malých lodí je fi Kukoreli z Maďarska.Jsou to špičkové modely na světové úrovni.www.modelpath.huNení problém se s ním spojit .Jsme dobří kámoši.Ty naše nabízí i Miloš Vańouch ,má je i na prodejně na Letné v Korunovační ul.
mladýmu budou teprve 4, s bugynou i lodí si už docela poradí, ale musí tam být sám, co bude za rok za dva se teprve uvidí. Na jaře viděl v Písku žlutou Blechu s kamufláží ala myška a od té doby nechce jinou :-)
Jee, tak syn byl ten s omotorovanou Ronou? Tu mel v ruce hezky. Jinak ta zluta mys je osazena migem400 (ted nevim kterym) regulator je dsys20 se snizenym vykonem vzad (jinak se pri zpatecce svisle zanori) akumulatory jsou nimh nexcell 2100mAh (GME) a sroub graupner carbon 29mm No.2318.29 Pokud se nehoni naplno tak jezdi kolem dvaceti minut. Nezavodi se s ni, muj starsi neřád chtel neco co bude jezdit rychle a tohle jeho predstavy naplnilo:-)
Jojo, to byl přesně on :-)habej píše:Jee, tak syn byl ten s omotorovanou Ronou? Tu mel v ruce hezky. Jinak ta zluta mys je osazena migem400 (ted nevim kterym) regulator je dsys20 se snizenym vykonem vzad (jinak se pri zpatecce svisle zanori) akumulatory jsou nimh nexcell 2100mAh (GME) a sroub graupner carbon 29mm No.2318.29 Pokud se nehoni naplno tak jezdi kolem dvaceti minut. Nezavodi se s ni, muj starsi neřád chtel neco co bude jezdit rychle a tohle jeho predstavy naplnilo:-)
Ještě k tomu šroubu: jaké stoupání?Pepa Darvaš píše:Bylo jim deset.Když dáš menší šroub,tak to vydrží dvacet minut určitě.Nevím co tam chceš za motor ,alezkus dáš motor Speed 6V -7,2 V a šroub asi o průměru 23 mm.
- Pepa Darvaš
Pokud bys kupoval z admiralshopu ,tam mají jeden druh a ten bude stačit.Madar Kukoreli má víc druhů,Poláci mají také víc druhů,ale Tobě bude stačit ten jeden.Možná jestli bys chtěl uplnou a dokonalou radu ,napiš ,nebo jestli jseš z Prahy zajdi k Vaňouchovi na Letnou ,jak on tak Pepa Balcar jsou na tohle machři.Seženou Ti co budeš potřebovat
A kde se v ČR dají sehnat mosazné šrouby na blechu. U Vaňoucha nabízejí jen 30mm Graupnera za necelých 500,-Kč a ten je potřeba vybrousit na nějakých 27mm ..., no nechce se mi v této ceně moc laborovat.
Vím je možné to obědnat třebas od toho Maďara, ale přecijen bych radší něco odtud. Třebas to můžeš doplnit zkušenostma o rozměrech vůči použitému motoru (speed 400 6V/4,8V) apod. Mám taky postaveno Blechu, hlavně jí mám na vyblbnutí, zatím na ní mám Miga 400 6V a 25mm šroub Gr., ale přemýšlím jak jí ještě vylepšit - vyměnit šroub.
Vím je možné to obědnat třebas od toho Maďara, ale přecijen bych radší něco odtud. Třebas to můžeš doplnit zkušenostma o rozměrech vůči použitému motoru (speed 400 6V/4,8V) apod. Mám taky postaveno Blechu, hlavně jí mám na vyblbnutí, zatím na ní mám Miga 400 6V a 25mm šroub Gr., ale přemýšlím jak jí ještě vylepšit - vyměnit šroub.
- Pepa Darvaš
Myslel jsem ,že je mají u Vaňoucha.Zkusím poslat otázku do Polska,jaký mají a za kolik..Když bys Petře chtěl trošku rychlejší Blechu ,tak kup motor Speed 400 4,8 V .S tou pětadvacítkou od Grauppnera to bude fofr.Za to to dlouho nevydrží.Motor je zbytečně přetěžovaný a vím ,že chlapi to po jedněch závodech mění.Myslím, že na vyblbnutí musí stačit to co tam máš.Někde ještě na starým monaku jsem psal ,že tyhle šrouby prodává i Macháň ,nevím jestli to ještě má od té doby jsem s ním nemluvil.On je měl asi za 350,- asi od toho Poláka.
- motor 400/4.8V byl zkoušen a shledán nevyhovujícím.... Ale možná někdo bude mít štěstí.
- v současné době použij 4-lipoky a 12V motor (zkušenost jiných,slyšel jsem...)
- šrouby prodává Sršeň z Náchoda a jsou to z Polska od Stolarka.
- v současné době použij 4-lipoky a 12V motor (zkušenost jiných,slyšel jsem...)
- šrouby prodává Sršeň z Náchoda a jsou to z Polska od Stolarka.
Dík za info, zkusím ještě pohledat. K rekreační jízdě má konfigurace bohatě stačí, to určitě, ale s jídlem roste chuť a tak chci vyzkoušet co se dá z Blechy vytáhnout, takže proto ty otázky.
Napadlo mne ještě použít na zkoušku 30mm plastového Graupnera a toho upravit na nějakých těch 27mm, ale...
Zkusím kontaktovat co bude mít Sršeň a uvidí se.
K tomu 12V motoru s Lipo se dává jaký šroub? (Tato konfigurace ale není oficiálně povolená na závody?)
Napadlo mne ještě použít na zkoušku 30mm plastového Graupnera a toho upravit na nějakých těch 27mm, ale...
Zkusím kontaktovat co bude mít Sršeň a uvidí se.
K tomu 12V motoru s Lipo se dává jaký šroub? (Tato konfigurace ale není oficiálně povolená na závody?)
- Pepa Darvaš
Myslím ,že se již dohodli na tom ,že ta kombinace s lipolkama může jezdit.Naprosto nevhodný motor 4,8 V to není,když s ním třikrát vyhrál Pepa Balcar titul mistra republiky.Jde o to ,že ho po závodě vyhodil.Ten plastový Graupner nejde moc upravovat je to na koncích otřepaný a není to ono.K soutěžním jízdám se používají jen kovové šrouby .Večer jsem koukal na šrouby Kukoreliho ,chce za ně 22 Euro.Jsou dražší ,než od Graupnera ale jsou lepší a hlavně koupíš průměr jaký chceš.Má asi deset velikostí.Pokud bys chtěl kontakt na Zdeňka Sršně ,napíši Ti ho na SZ.Na ty lipolky se ještě zeptám a dám Ti vědět
Super dík a za ten kontakt na SZ se nebudu zlobit
Zrovna mě neco přepadlo a po dlouhé době jsem se sem podíval.......
Ohledně Lipol - již jsou povolené pro testování, od příštího roku budou oficiálně.
Já sice jezdím na na 12V motor a 4S lipol, jak jistý SH slyšel :-D , ale musím dodat, že nejezdím s blechou, ale s jinou lodí. Do blechy bych tuto kombinaci nedával, je to příliš výkonné.
Dle zkušeností bych použil do blechy pro dlouhé ježdění dvoučlánek 2200 - 3000 mAh, případně i více (do max váhy cca 180g, aby byla blecha vyvážená jako s AA nicd) + motor mig 400/6V, lodní šroub bud kovový 27mm (bežně k sehnání u p.Sršně, nyní však jsou vyprodané a chvíli se to nezmění, vzít 26mm z toho co má), nebo mám vyzkoušené, že dobře lze požít tento lodní šroub:
http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 29&Okruh=3
sice je pro poloponořený pohon, ale z mých zkušenosti je to jediný plastový šroub, se kterým blecha dobře jede a motor se nepálí. Oproti kovovému je výhodou nižší cena a lepší dostupnost (lzde objednat v podstatě v každé modelářské prodejně), nevýhodou mírně nižší odolnost.
Baterky, které zminuju, sice neodpovídají současnému váhovému limitu 120g, nicméně to lze vždy pro závodění vyřešit jinými aku, navíc ještě není jasné, zda současný limit se nebude měnit.
Dovolil bych si ještě upozornit na současné problémy s dodávkami jakýchkoliv věcí od Kukorelliho.
Ohledně Lipol - již jsou povolené pro testování, od příštího roku budou oficiálně.
Já sice jezdím na na 12V motor a 4S lipol, jak jistý SH slyšel :-D , ale musím dodat, že nejezdím s blechou, ale s jinou lodí. Do blechy bych tuto kombinaci nedával, je to příliš výkonné.
Dle zkušeností bych použil do blechy pro dlouhé ježdění dvoučlánek 2200 - 3000 mAh, případně i více (do max váhy cca 180g, aby byla blecha vyvážená jako s AA nicd) + motor mig 400/6V, lodní šroub bud kovový 27mm (bežně k sehnání u p.Sršně, nyní však jsou vyprodané a chvíli se to nezmění, vzít 26mm z toho co má), nebo mám vyzkoušené, že dobře lze požít tento lodní šroub:
sice je pro poloponořený pohon, ale z mých zkušenosti je to jediný plastový šroub, se kterým blecha dobře jede a motor se nepálí. Oproti kovovému je výhodou nižší cena a lepší dostupnost (lzde objednat v podstatě v každé modelářské prodejně), nevýhodou mírně nižší odolnost.
Baterky, které zminuju, sice neodpovídají současnému váhovému limitu 120g, nicméně to lze vždy pro závodění vyřešit jinými aku, navíc ještě není jasné, zda současný limit se nebude měnit.
Dovolil bych si ještě upozornit na současné problémy s dodávkami jakýchkoliv věcí od Kukorelliho.
Tak Hobbyteam mám dvě zastávky MHD od práce, tak se tam stavim a na zkoušku koupim ten lodní šroub. Včera přišel balíček z thaiwanu a v něm mmj. i 2čl. lipo, tak to snad vyzkouším o víkendu a poreferuju o tom jak to jezdí.
ještě mám dvě otázky ke stavbě Blechy:
1) hřídel - mám COMPACT od MPjet, délka 155mm ale přijde mi že je do Blechy moc dlouhá, že by tam mohla být tak 130-135mm?
2) jak vyřešit anténu?
Díky, Libor
1) hřídel - mám COMPACT od MPjet, délka 155mm ale přijde mi že je do Blechy moc dlouhá, že by tam mohla být tak 130-135mm?
2) jak vyřešit anténu?
Díky, Libor
- Pepa Darvaš
S tou hřídelí opatrně.Jakmile postrčíš motor víc dopředu než má být ,nebude to jezdit ,protože nebude dodrženo těžiště.Takže určitě jsi k tomu trupu dostal nějaký návod ,tak ho dodrž.Mohlo by se stát,že loď nebude stabilní ,bude se převracet a poskakovat.Není ani moc dobrý dávat do lodě hřídel jako kompakt s přírubou ,zbytečně to váží.Lepší je pouzdro s hřídelí si vyrobit.Ocelovou strunu 2 mm koupíš v modelářství, trubku taky 4 mm konec se závitem m4 Ti prodají v admiralshopu a i spojku.Jako motorovou přepážku kus hliníku ,nebo kuprexit.Anténu jsem řešil tak,že jsem koupil pozlacený konektor 2,5 mm (asi 25 kč) samičku jsem zalepil do modelu .na ocelový drát 0.5 jsem napájel samečka .Někdo to řeší také tak, že anténu od příjmače vede podél celé lodě vevnitř až ke špičce a přileí to izolepou.
S hřídelí opatrně, proto se ptám, protože k trupu jsem nedostal vůbec nic, přišla jen krabice a v tom zabalenej trup (koupeno přes www.bzuk.cz). Tak jsem našel "návod" pro stavnu na http://www.macomodel.cz/index.php?page=lod-fsr-e-400, ale pro jistotu se ptám ještě tady :-)
(Tak si říkám co jsem si to vlastně koupil, jaká to Blecha asi je, v trupu je jako výrobce nějaký MMproducts a telefon do německa)
(Tak si říkám co jsem si to vlastně koupil, jaká to Blecha asi je, v trupu je jako výrobce nějaký MMproducts a telefon do německa)
- Pepa Darvaš
Je to určitě od Machaň Model produktion, a ta cedulka tam je ,protože to prodává i do Německa.když to laminuje nalepí dovnitř logo své firmy .Tam to prodává i jiná německá firma ,proto ten kontakt.Zkus napsat Zdenkovi Sršnovi o uložení hřídele a rozmístění baterií akde bude těžiště.Určitě Ti pomůže ,když né on tak jeho syn Honza .
- Pepa Darvaš
Nevím jak Tobě Mirku ,ale já jsem psal Kukorelimu meil a druhý den jsem měl odpově´d.Objednal jsem si malou blechu a dnes mi píše ,že jí posílá.Takže bude asi chyba někde jinde.temelin píše:Zrovna mě neco přepadlo a po dlouhé době jsem se sem podíval.......
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek