Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Modelář X rybáři
Re: Modelář X rybáři
S ohledem na to, co jsem na vlastní oči viděl na 30. 9. 2006 Lužinách (https://www.mo-na-ko.cz/php/phpBB2/viewtopic.php?t=537), bych se zajímal o to, je-li taková vzájemná tolerance běžným jevem, či se jedná jen o vzácnou vyjímku?

Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
S ohledem na to, co jsem na vlastní oči viděl na 30. 9. 2006 Lužinách (https://www.mo-na-ko.cz/php/phpBB2/viewtopic.php?t=537), bych se zajímal o to, je-li taková vzájemná tolerance běžným jevem, či se jedná jen o vzácnou vyjímku?
Podle mých zkušeností se jedná o vzácnou vyjímku, za více jak 30 let lodního modelářství jsem byl většinou vyhnán.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Shodou okolností jsem také rybář. Nevím, z mého hlediska je nepochopení rybářů divné, co jim vadí na tom, že tam nekdo jezdí s lodičkou? Stejne většina rybníků nebo přehrad má hloubku přes dva metry a to ty ryby vůbec nerozhází, že neco nad něma jezdí. Mě jako rybáři spíše vadí psi, které jejich majitelé vypustí u vody s tím, ať si dělají co chcou, to je pak teprve problém. Takže doporučuji když někdo bude otravovat, že jim rušíte ryby odpovědět mu, že u vody se neřve, když bude řvat dál, šel bych provokativně si před něj zaplavat. Rybář nemá přednost před nikým, má stejná práva a nemůže si určovat, kdo co bude kolem něj dělat. Proto i já, když mě někdo dělá u vody nepořáděk (je léto a lidi se koupou blízko mne), raději ztáhnu pruty a jdu se někam projít, než abych se z někým dohadoval. A hlavně a to nejduležitější!! Kdyby ke mě někdo přišel a začne si tam jezdit z loďkama, budu to hltat a snažit se co nejvíce okoukat a tajně závidět. (Už abych začal stavět, čekám na stůl do bytu, jsem čerstvě v podnájmu a na zemi to dělat nejde
)
Jsem rád,že se ozval někdo kompetentní z "druhé strany" přede mnou.U vody se neřve a neruší můj klid.Co se týče ev.namotání silonu-na rybnících se háže nahluboko,takže ev.namotání hrozí v blízkosti rybáře,a tam stejně nejezdím.
Jinak právě jsem ve stejné situaci-rychle zajdi do Tesca-mají tam skládací dílenské stolky za 4OO Kč.Už stavím
Jinak právě jsem ve stejné situaci-rychle zajdi do Tesca-mají tam skládací dílenské stolky za 4OO Kč.Už stavím
Dík za tip, mkrnu se tam přes obědní pauzu, problém možná bude v tom, ze v Liberci nemáme velké tesco, takže nebude k mání. Jinak stů uz mám vyhlídnutý, perfektní i na modělařinu (rozměrově, ne materiálne), ale řeším problém dopravy z Ikey v Praze do Liberce:(.
Jinak ještě k té rybařině, o namotání vlasce do lodního šroubu, to bych fakt neřesil, hlavně člověk hned vidí, jak ten rybář chytá, jak má vysoko pruty a dokáže odhadnout, kde bude vlasec uz zhruba půl metru pod hladinou. Já prostě doopravdy nedokázu pochopit nekteré rybáře. Já patřím mezi ty, co si jsou k vodě odpočinout. A rozčilují mě rybáři, co dělají u vody nepořáděk neuklidí po sobě a ještě "uzerují" lidi kolem sebe, ať se nemotaji kolem nich. Možná by mě vadila nějaká raketa na motorák, ale je to taky podle okolností, přecejen, když me tam přijdou dva lidi s motorákem, tak mě to nebude vadit, ale třeba 30 lidí, to už by mě od vody vyhnalo. A šel bych se na ně mrknout, jak jim to jde
Jinak ještě k té rybařině, o namotání vlasce do lodního šroubu, to bych fakt neřesil, hlavně člověk hned vidí, jak ten rybář chytá, jak má vysoko pruty a dokáže odhadnout, kde bude vlasec uz zhruba půl metru pod hladinou. Já prostě doopravdy nedokázu pochopit nekteré rybáře. Já patřím mezi ty, co si jsou k vodě odpočinout. A rozčilují mě rybáři, co dělají u vody nepořáděk neuklidí po sobě a ještě "uzerují" lidi kolem sebe, ať se nemotaji kolem nich. Možná by mě vadila nějaká raketa na motorák, ale je to taky podle okolností, přecejen, když me tam přijdou dva lidi s motorákem, tak mě to nebude vadit, ale třeba 30 lidí, to už by mě od vody vyhnalo. A šel bych se na ně mrknout, jak jim to jde
Tenhleten stolek-měli ho a mají i v akci,hodíš pod paži v balíku,a dá se i složit tzv.naplacato,vzal vzal jsem hned dva(mají i takový jakoby svěrák),v místním Tescu ho měli ale zašitý-zkus nářadí-akce.Škoda,že jsem neměl peníze,vzal bych i víc-dají se použít i jako kozy,na ně pak plotnu dřevotřísky.Ale to jsme už mimo téma,snad jiní prominou 
Ja mam s rybari neblahe zkusenosti a bohuzel ne ojedinele. Vsichni si nejspis mysli ze veskera vodni plocha patri jen jim...Jednou jsem byl jezdit s trosku rychlejsi lodi na Brnenske prehrade, a to jsem asi podle rybare nemel delat. Jezdil jsem od nej asi 30 metru a rybari to nestacilo, hulakal po me, ignoroval jsem ho. Hulakal po me dal, dost me to obtezovalo a tak jsem mu slusne rekl at laskave vydrzi, ze mi stejne baterky celkove vic jak deset minut nevydrzi. Tim jsem ho asi rozzuril vstal a sel svizne ke me (ostatni rybari se jen divali co se deje), strcil do me........ Pekne ze, co mame za spoluobcany? Jsem mladoch (24 let), docela klidas a zakazdou cenu se vyhybam konfliktum, ale toto je uz opravdu moc. Prachsproste me napadl. Nezbyvalo mi nic jineho nez se branit......... Po konfilktu si kolegove rybari kolegu posbirali ze zeme a byl klid.
Popravde, toto byl sok, z ktereho se jeste vzpamatovavam a jsem rad ze nedoslo k zadnym skodam (na zdravi a majetku).
Do tech mist uz jezdit nechodim, nechci aby se neprijemny incident opakoval.......
Popravde, toto byl sok, z ktereho se jeste vzpamatovavam a jsem rad ze nedoslo k zadnym skodam (na zdravi a majetku).
Do tech mist uz jezdit nechodim, nechci aby se neprijemny incident opakoval.......
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
Mám taky jeden do kotle.
Byl jsem jezdit u nás na rybníku. Je to koupaliště u kempu. Chodí tam spousta rybářů ale ty sedí většinou dál od pláže. Lodí se snažim nemotat okolo nich a raději jezdím na prostředku nebo u pláže.
Po jednom pjekném večerní poježdění (podotýkám že nikdo z rybářů, ani kolem jdoucích nic nenamítal) jsem si zašel se známími do hospůdky na "jedno"
Po nějakém čase přišel jeden z těch rybaříků v bílé čepičce.
Když přišel, hned nás poznal a ošklivě se zamračil. Po dvou pivech už měl agresivní náladu a lanařil mě aď jdu s ním ven. Jsem také mladší a klidný, proto jsem odmítnul.
Ovšem při placení servírka přišla nějaká nasr... s tím že on je její nastávající a že nám má právo dát po hubě...
Po vysvětlení že tam ceduli "Zákaz pouštění modelů" nemá a mít nebude toho nechal a asi šel domů.
Jinak opravdu nechápu co jim vadí, když ta ryba si povyskočí klidně vedle jedoucího modelu.
A jestli se bojí, a jezdím uprostřed, tak jim vlastně pomáhám, tím že je naháním
Byl jsem jezdit u nás na rybníku. Je to koupaliště u kempu. Chodí tam spousta rybářů ale ty sedí většinou dál od pláže. Lodí se snažim nemotat okolo nich a raději jezdím na prostředku nebo u pláže.
Po jednom pjekném večerní poježdění (podotýkám že nikdo z rybářů, ani kolem jdoucích nic nenamítal) jsem si zašel se známími do hospůdky na "jedno"
Po nějakém čase přišel jeden z těch rybaříků v bílé čepičce.
Když přišel, hned nás poznal a ošklivě se zamračil. Po dvou pivech už měl agresivní náladu a lanařil mě aď jdu s ním ven. Jsem také mladší a klidný, proto jsem odmítnul.
Ovšem při placení servírka přišla nějaká nasr... s tím že on je její nastávající a že nám má právo dát po hubě...
Po vysvětlení že tam ceduli "Zákaz pouštění modelů" nemá a mít nebude toho nechal a asi šel domů.
Jinak opravdu nechápu co jim vadí, když ta ryba si povyskočí klidně vedle jedoucího modelu.
A jestli se bojí, a jezdím uprostřed, tak jim vlastně pomáhám, tím že je naháním
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 4683 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous
-
- 6 Odpovědi