Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Překližka
Re: Překližka
Našel jsem doma nějaký Epoxy, teď si nevzpomenu na jméno, ale s tím lepením to stejně nebude tak horké. Víkend strávený nad řezáním překližky a mám vyřezaný teprve kýl a 5 žeber
Nějak to jde pomalu, ale to nevadí, hlavně že už konečne dělám.
pokud si vzpomínám, před vynálezem epoxydových lepidel se voděvzdorná překližka vyráběla z dřevěných loupaných dýh, lepených býčí krví, a drželo to... jen nevím, proč. Že by ti býci měli v krevním oběhu něco specifického ?
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Nevím, ale dříve se dělalo býčí krví skoro vše, co bylo dřevěné (nábytek, zdi, krovy...). Ale také by se dalo říci, že to byla nejdostupnější krev, že. Myslím, že lidská by dopadla obdobně - krev dobře lepí a po zaschnutí jí běžná voda neodstraní.Že by ti býci měli v krevním oběhu něco specifického ?
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Takže buďme vděční za vynález epoxydu a za chemii vůbec. Co kdyby někdo přišel s nápadem domácké výroby překližky lepené krví ? I když by někteří modeláři za své hobby krev cedili, asi se to nemůže brát doslova...

JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Krví se taky napouštělo dřevo na stavbu roubených chalup, proto ta tmavá barva.
Severan
Severan
Co vím,tak strop kaple Betlémské je originálně napuštěn krví prasečí.
Pokud se,podle mě,bude trup olaminovávat tak asi stačí na žebra ta bedýnková překližka.
Aleš
mohla by,ale tak na kopyto.Vím,že se umí zkroutit i přelakovaná.Godric s tím celobukem udělal dobře.Ten buk je už sám zárukou celkem slušné odolnosti.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek