Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Autocad

Programy pro tvorbu modelářských výkresů a další grafické zpracování.
Odpovědět
Pepa Darvaš

Re: Autocad

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Prosím o radu jestli by bylo možné v Autocadu otevřít naskenovaný výkres a překopírovat ho v tomto programu.
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

otevřít ho otevřeš,ale pouze jako podkladovou plochu,a nějaké konverzi do formátu AutoCadu .dwg nemůže být řeč,využívám to hlavně pro obtažení hlavních kontur při návrhu některých výkresů,jinak nevím jestli začínáš z Autocadem ale doporučil bych ubírat se rovnou opačnou cestou a to 3D modelář (Invertor,Rhino apod,.)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Samozřejmě, že jde dát výkres na pozadí a obtáhnout ho. Posílám odkaz na návod, jak v CADu vytáhnout žebra z plánů. - z toho to snad pochopí každý :)
Jinak souhlas s předchozím - vyplatí se to dělat rovnou v programu, který umí 3D.

http://modelshipworld.com/phpBB2/cadintro.php
Naposledy upravil(a) kartonist dne pon lis 27, 2006 20:48, celkem upraveno 1 x.
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Jo dobře se mi to mluví a radí ale sám se s Invertorem potýkám již rok,jelikož nejsem absolventem stroj. fakulty kde se tohle přímo vyučuje,postupuji dle dostupných návodů,knih a učebnic formou pokus omyl,ale do budoucna to je jistě ta nejrychlejší cesta ke konstrukci modelu na úrovni
burdal1

Příspěvek od burdal1 »

Ono taky dost casto zalezi na tom jaky program ma kdo dostupny...
Pepa Darvaš

Mám jen Autocad a mám několik plánů kýlů lodí ,a ty potřebuji převézt do Autocadu ,protože mašina která mi to bude vypalovat do železa laserem čte jen v tomto programu.Takže potřebuji jen obtáhnout čáry.Zkusím to ,jestli mi to půjde dík všem Pepa
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Pepa Darvaš píše:Mám jen Autocad a mám několik plánů kýlů lodí ,a ty potřebuji převézt do Autocadu ,protože mašina která mi to bude vypalovat do železa laserem čte jen v tomto programu.Takže potřebuji jen obtáhnout čáry.Zkusím to ,jestli mi to půjde dík všem Pepa
Stavíš v měřítku 1:1??? :))

(co to bude?)
Pepa Darvaš

Asi Tě trošku zklamu ,mám to na laminátové trupy modelů lodí ,které vyrábím a chtěl bych je dodávat s kovovým kýlem.Jedná se jen o vybrání pro šroub s malým futérkem pro kormidlo ,mrkni na moje stránky ,ty jsem nechal vyfrézovat ,ale bylo to strašně drahé ,kámoš mi to nechá vypálit na laseru ,bude to desetkrát levnější a přesnější.Jen se musím naučit kreslit ,abych nemusel pořád někoho obtěžovat Pepa
www.pepa-model.com
kajak

Příspěvek od kajak »

Nascanovaný výkres lze zkonvertovat do dxf v programu IMG2CAD.
Demo lze stáhnout z adresy http://www.img2cad.com/
Demo funguje pro převod max 3 scan. obr a pak je nutné program spustit znova.

Tuto samou funkci obsahuje i program progeCAD Professional (Alternativa AutoCADu)
Pro nekomerční použití lze použít verzi Smart, která je zdarma a máte doma legálně AutoCAD 2008.
Čeština (ČESKÉ MENU) můžete stáhnout ze stránek společnosti SoliCAD, s.r.o. http://www.solicad.com/CZ/2D-CAD-software/progeCAD

Pro komenční použití je verze Professional (cena za 6.250.- bez DPH)
SH

Příspěvek od SH »

kajak píše:Tuto samou funkci obsahuje i program progeCAD Professional (Alternativa AutoCADu)
Pro nekomerční použití lze použít verzi Smart, která je zdarma a máte doma legálně AutoCAD 2008.
Čeština (ČESKÉ MENU) můžete stáhnout ze stránek společnosti SoliCAD, s.r.o. http://www.solicad.com/CZ/2D-CAD-software/progeCAD

Kolego, jedna a ta sama informace ve dvou vláknech je divná, ve třech už leze na nervy....

Děkuji.
kajak

Příspěvek od kajak »

Kolego, nemas zac.
Pepa Darvaš

kajak píše:Nascanovaný výkres lze zkonvertovat do dxf v programu IMG2CAD.
Demo lze stáhnout z adresy http://www.img2cad.com/
Demo funguje pro převod max 3 scan. obr a pak je nutné program spustit znova.

Tuto samou funkci obsahuje i program progeCAD Professional (Alternativa AutoCADu)

V době ,kdy jsem dával tento dotaz jsem toho mnoho o Autocadu mnoho nevěděl.Moje znalosti přece jen trošku pokročily a tak jsem se naučil základy programu natolik,že jsem schopen třeba žebro lodního trupu namalovat i když mi to chvilku dá.Nedalo mi to a prográmek ,který je zde nabízen jsem vyzkoušel.Upozorňuji,že nejsem příliš v ovládání PC zběhlý.Po naskenování z již kopírovaného plánu se mi otevřel autocad s žebry již s koncovkou DXF.Jenže bylo to hrozně malé a nešlo to zvětšit.Také byly žebra křivá a spousta bodů a čárek ,které se objevily .Zkusil jsem již mnou namalované žebro nejdřív vytiskout na čistý papír a znovu naskenovat ,a program to pak převedl čistě.Myslím,že budu prohlubovat znalosti v cadu a dle rad se již snažím kreslit v 3D,což je asi další oříšek.Ale tento prográmek si nechám a věřím, že jej určitě někdy využiji.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „CAD a grafika“