Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Stavebnice Plachetnice do 3.000,-Kč
Re: Stavebnice Plachetnice do 3.000,-Kč
Nazdárek
Kolega (soused) si chce pořídit nějakou stavebnici plachetnice s fiannčním limitem do 3.000,-Kč (bez RC). Určení vysloveně rekreační (žádné závody, regaty a podobně) a rozměry lépe menší. Výběr nechal na mně, protože je ještě větší laik, než já. Pokud se mi to zalíbí, pořídím si ji taky a budeme dva postižení tímto pohonem. Našel jsem tyto dva modely, které splňují jeho požadavky, viz níže. Máte někdo zkušenosti s těmito stavebnicemi, doporučíte něco z nich, nebo zcela něco jiného? Či se jen tak rozpovídejte, co by šlo ještě za ty peníze, nebo dokonce levněji pořídit?
První model: Odyssey II - 2 490,-Kč - 610mm - 1,6kg - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38114
druhý model: Victoria - 2 890,-Kč - 779mm - 2,1kg - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=170
Osobně se přikláním k Odyssey II, ale ještě bych rád slyšel váš názor.
Díky Stelerp
Kolega (soused) si chce pořídit nějakou stavebnici plachetnice s fiannčním limitem do 3.000,-Kč (bez RC). Určení vysloveně rekreační (žádné závody, regaty a podobně) a rozměry lépe menší. Výběr nechal na mně, protože je ještě větší laik, než já. Pokud se mi to zalíbí, pořídím si ji taky a budeme dva postižení tímto pohonem. Našel jsem tyto dva modely, které splňují jeho požadavky, viz níže. Máte někdo zkušenosti s těmito stavebnicemi, doporučíte něco z nich, nebo zcela něco jiného? Či se jen tak rozpovídejte, co by šlo ještě za ty peníze, nebo dokonce levněji pořídit?
První model: Odyssey II - 2 490,-Kč - 610mm - 1,6kg - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=38114
druhý model: Victoria - 2 890,-Kč - 779mm - 2,1kg - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=170
Osobně se přikláním k Odyssey II, ale ještě bych rád slyšel váš názor.
Díky Stelerp
spíš tu Viktorku, ty plachtí docela dobře, ta Odyssey je moc krátká. U plachetnice čím delší tím lepší vlastnosti. Hledal bych něco kolem metru.
Metrovka určitě neprojde, už na tu Victorii se díval 'škaredě', že je velká :-/
Ak to chce "do vitrínky" tak Odyssey, ak na plávanie jednoznačne Victoria
Teda z tých dvoch spomenutých.
Ešte je alternatíva MicroMagic, ale je to mimo finančný limit.
Alebo za pár korún postaviť podľa plánu RG 65 napr. JIF 65
Teda z tých dvoch spomenutých.
Ešte je alternatíva MicroMagic, ale je to mimo finančný limit.
Alebo za pár korún postaviť podľa plánu RG 65 napr. JIF 65
PeterP
pod 1m bych nešel,....na rekreační poježdění bych to určitě omotoroval,....zvláště u začátečníka,....do 50m ztratí přehled o poloze lodi a větru,.....a bude běhat,.... ;-) škoda elánu,...... určitě Victory,...alespoň,a omotorovat.... jinak za chvíli začne Tesco + apod. Vánoční akce,tak ať si vyzkouší alespoň tuto verzi,.....neušetří nic proti zaznělým radám,....naopak....halt každý špás něco stojí ;-)
Tak po včerejší diskuzi s kolegou, z něj vylezlo, že to chce jako dekoraci do obýváku a občas si s tím zajezdit. To občas u něj bude asi nikdy (to je můj osobní názor). Rozhodl se pro Odyssey II, protože mu příjde nejvíce 'scale'. O 'velké' plachetnici nechce ani slyšet. Jsem z něho trochu smutný. Děkuji proto všem za reakce a tímto bych toto vlákno 'utnul', protože to dále nemá cenu.
Ještě mně ale osobně zaujalo to omotorování. Vzpomínám, že jsem kdysi snad viděl nějaký sklopný lodní šroub. Dělá se to ještě?
Ještě mně ale osobně zaujalo to omotorování. Vzpomínám, že jsem kdysi snad viděl nějaký sklopný lodní šroub. Dělá se to ještě?
Ano, dělá ho myslím Graupner....stelerp píše:...Ještě mně ale osobně zaujalo to omotorování. Vzpomínám, že jsem kdysi snad viděl nějaký sklopný lodní šroub. Dělá se to ještě?
jj, třeba tady: https://shop.graupner.de/webuerp/servle ... anguage=en
Zachovejte paniku :-)
Ať čumím, jak čumím, sklopný lodní šroub nevidím...jaroj píše:jj, třeba tady: https://shop.graupner.de/webuerp/servle ... anguage=en
https://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=1175
Ale do Odyssey je to veľký priemer lodnej skrutky.
Ako hovorí môj kamarát "Motor v plachetnici je pre slabé povahy"
Ale do Odyssey je to veľký priemer lodnej skrutky.
Ako hovorí môj kamarát "Motor v plachetnici je pre slabé povahy"
PeterP
Motorizacia plachetnice .... podla mojho nazoru je to hlupost. Mam niekolko lodi na veterny pohon a zatial sa mi nikdy nestalo aby som potreboval motor. Vyhovorka typu ze - ked nefuka - neobstoji. Mas termiku , mas vzdusne prudenie , mas pohyb vody ... nech mi nikto nevravi ze aj ked za trocha dlhsi cas sa lodicka nevrati.
Ked uz ist do extremov ... ako zaciatocnik ked to pokasles s motorizovanou plachetnicou prides mozno o prijimac, regulator alebo motor a samozrejme baterka tiez dostane zabrat, servo a navijak tiez nie su stavane na potapanie. Tazisko? Das powerpack, das motor model velkosti cca 70-80 cm Vytlak? Protivaha na kyle atd atd ... Zbytocna koplikacia vecí ktore funguju. Ked sa do plachtenia ide s rozumom nema sa co stat a ked sa aj stane motor ti nepomoze. Je to iba moj nazor na zaklade skusenosti nic si z toho nerob.
Moj model: Dlzka 62 cm, vyska 1.1 m, hmotnost 1.8 kg celobalsova konstrukcia , ohne motor
portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=368
Z.
Ked uz ist do extremov ... ako zaciatocnik ked to pokasles s motorizovanou plachetnicou prides mozno o prijimac, regulator alebo motor a samozrejme baterka tiez dostane zabrat, servo a navijak tiez nie su stavane na potapanie. Tazisko? Das powerpack, das motor model velkosti cca 70-80 cm Vytlak? Protivaha na kyle atd atd ... Zbytocna koplikacia vecí ktore funguju. Ked sa do plachtenia ide s rozumom nema sa co stat a ked sa aj stane motor ti nepomoze. Je to iba moj nazor na zaklade skusenosti nic si z toho nerob.
Moj model: Dlzka 62 cm, vyska 1.1 m, hmotnost 1.8 kg celobalsova konstrukcia , ohne motor
portal/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=368
Z.
Ako sa vola najznamejsie vychodniarske lepidlo ............................... ?
PRIONDZIM
PRIONDZIM
Já bych ještě doplnil: Máš kormidlo - systémem rybí ploutev tu plachetnici na klidné vodě ke břehu dostane každý. Spíše si myslím, že větší neplechu udělá protivítr, když modelář neumí křižovat.Zyrtec MT píše:Motorizacia plachetnice .... podla mojho nazoru je to hlupost. Mam niekolko lodi na veterny pohon a zatial sa mi nikdy nestalo aby som potreboval motor. Vyhovorka typu ze - ked nefuka - neobstoji. Mas termiku , mas vzdusne prudenie , mas pohyb vody ... nech mi nikto nevravi ze aj ked za trocha dlhsi cas sa lodicka nevrati.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
1)stelerp.... Určení vysloveně rekreační (žádné závody, regaty a podobně) a rozměry lépe menší.... "
2).........."Tak po včerejší diskuzi s kolegou, z něj vylezlo, že to chce jako dekoraci do obýváku a občas si s tím zajezdit. To občas u něj bude asi nikdy (to je můj osobní názor) Proto všem za reakce a tímto bych toto vlákno 'utnul', protože to dále nemá cenu. Ještě mně ale osobně zaujalo to omotorování. "
3)byla doporučena i trochu velikost pro úplného laika
4)motorizace ano či ne je již mimo toto vlákno, dále bych to tu již nerozváděl(admine,potom to můžeš po mně smazat)
5)měl jsem 5 plachetnic-Racka,Pasáta,typ Mistral,katamarán,....+ snažím se plachtařit "in natura",zatím nezávodně,..... proto zcela zodpovědně říkám,že plachetnice kolem 1m (viz Ante),že motor s dobrým zatěsněním trupu je sice pro slabší povahy, a možná i hloupost,(dá se taky "kvedlat kormidlem,kromě termiky apod nápadů)... ale ne pro laika na výcvik a spíše vitrinózní určení,kdy mu motor může pomoci z malých i velkých průserů,.....pokud obíhám hasičskou nádrž-ovšem ta je pro proměnlivost větru naprosto nevhodná,ještě to jde,ale horší je to už někde na rybníku, kde je obíhací vzdálenost pro dohled nad lodí značná a i proměnlivost větru a jeho intenzita velmi proměnlivá (takže malou loď rychle ztratím z dohledu třeba i ve vlnách) no a na přehradu
to je už i pro maratonce a vytahovat loď ze sítin v říjnu (kdy parádně fouká),stojí za to tam ten motor mít (překonat náhlý poryv větru a rozpohybovat loď na vítr správným směrem - pro stelerpa apod-plachetnice je ovladatelná,pokud se pohybuje určitou rychlostí,stojící je jinak hříčkou vln a větru).Takže když ne ruce + hlava ev.motor, tak maratónské nohy a plíce a Venclovského kůži a masti
,dobrý vítr a dost vody pod kýlem přeje Přema
2).........."Tak po včerejší diskuzi s kolegou, z něj vylezlo, že to chce jako dekoraci do obýváku a občas si s tím zajezdit. To občas u něj bude asi nikdy (to je můj osobní názor) Proto všem za reakce a tímto bych toto vlákno 'utnul', protože to dále nemá cenu. Ještě mně ale osobně zaujalo to omotorování. "
3)byla doporučena i trochu velikost pro úplného laika
4)motorizace ano či ne je již mimo toto vlákno, dále bych to tu již nerozváděl(admine,potom to můžeš po mně smazat)
5)měl jsem 5 plachetnic-Racka,Pasáta,typ Mistral,katamarán,....+ snažím se plachtařit "in natura",zatím nezávodně,..... proto zcela zodpovědně říkám,že plachetnice kolem 1m (viz Ante),že motor s dobrým zatěsněním trupu je sice pro slabší povahy, a možná i hloupost,(dá se taky "kvedlat kormidlem,kromě termiky apod nápadů)... ale ne pro laika na výcvik a spíše vitrinózní určení,kdy mu motor může pomoci z malých i velkých průserů,.....pokud obíhám hasičskou nádrž-ovšem ta je pro proměnlivost větru naprosto nevhodná,ještě to jde,ale horší je to už někde na rybníku, kde je obíhací vzdálenost pro dohled nad lodí značná a i proměnlivost větru a jeho intenzita velmi proměnlivá (takže malou loď rychle ztratím z dohledu třeba i ve vlnách) no a na přehradu
Umím odkazovat jako pako ... asi tak. Dobře to má Peter.stelerp píše:Ať čumím, jak čumím, sklopný lodní šroub nevidím...jaroj píše:jj, třeba tady: https://shop.graupner.de/webuerp/servle ... anguage=en
K tomu motoru. No nevím, zkusil jsem jen jednu plachetu a plaval jsem za ní jako blb a v dost zimě (ano neumím to s plachetkama, byla nezajetá ..). Do dalších ekologických sr..ek až nejdu.
Zachovejte paniku :-)
Tak nakonec opravdu padla volba na Odyssey II. Už je objednaná, jsem zvědav, jak to bude vypadat, jezdit atd. Snad to opravdu neuvidím jen u něj v obýváku :-/
Tu Odyssey II. zde z těch 2 možností nedoporučoval nikdo právě proto, že je reálná šance, že to v rukách laika poputuje brzo zpátky do poličky.stelerp píše:Tak nakonec opravdu padla volba na Odyssey II. Už je objednaná, jsem zvědav, jak to bude vypadat, jezdit atd. Snad to opravdu neuvidím jen u něj v obýváku :-/
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
No jo no, co nadělám. Neměl jsem se unahlovat a obtěžovat dotazy tady na FORU a rovnou jsem se na něj měl vyprdnout. Ale podle fotek na WEBu to jako dekorace nevypadá špatně :-)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 7434 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dědek
-
- 0 Odpovědi