Zdravim vsechny,
Zacinam teprve se stavbou drevenych lodi, a tak jsem si poridil drevenou stavebnici Santa Marii. Z planku je vsechno jasne, kazdopadne nikde se nepisou presne kody barev. Muzete mi prosim nekdo poradit jakou hnedou barvu ( zrejme na drevo ) nejlepe zvolit, tak aby byla historicky presna? Predem dekuji.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Santa Maria - drevo
Re: Santa Maria - drevo
Nazdar,
obávám se, že přesnou barvu (odstín) Kolumbových dnes neví nikdo. A taky v průběhu samotné plavby se jistě měnila...
Nepíšeš, jakou máš stavebnici, jaké plaňky jsou v ní použity... většinou se modely jen lehce lakují a dřevo zůstává ve své přirozeně hnědé barvě.
Pokud chceš pátrat, doporučuju začít v knize The ships of Christopher Columbus. Zvolil si's velmi populární předlohu, což v sobě skrývá mnohé problémy.
V zásadě máš dvě možnosti: Složit stavebnici nebo Stavět model podle reálných podkladů. Jako začátečníkovi a v kombinaci se S. Marií ti vřele doporučuju první možnost.
Radek
obávám se, že přesnou barvu (odstín) Kolumbových dnes neví nikdo. A taky v průběhu samotné plavby se jistě měnila...
Nepíšeš, jakou máš stavebnici, jaké plaňky jsou v ní použity... většinou se modely jen lehce lakují a dřevo zůstává ve své přirozeně hnědé barvě.
Pokud chceš pátrat, doporučuju začít v knize The ships of Christopher Columbus. Zvolil si's velmi populární předlohu, což v sobě skrývá mnohé problémy.
V zásadě máš dvě možnosti: Složit stavebnici nebo Stavět model podle reálných podkladů. Jako začátečníkovi a v kombinaci se S. Marií ti vřele doporučuju první možnost.
Radek
Je to trochu starsi stavebnice od Igry, znazornena je tam tmave hneda, kazdopadne nikde neni zadne presne identifikacni cislo barvy. Jakou by jsi mi doporucoval ? Za predpokladu, kdybych chtel nektere casti barvit tvame hnedou, jine casti jako kostra trupu , nebo palubu barvit nemusim, ty uz jsou predkreslene na dreve.
Řeknu to upřímně: Doporučoval bych investici do současné kvalitní stavebnice, byť začátečnické kategorie.
Proti starým stavebnicím jsem zatížen určitými předsudky, nicméně počkej na někoho, kdo s nimi má více zkušeností a poradí ti lépe.
Radek
Proti starým stavebnicím jsem zatížen určitými předsudky, nicméně počkej na někoho, kdo s nimi má více zkušeností a poradí ti lépe.
Radek
Ta stavebnica od igry ma od skutocnej S. Marie dost daleko (aspon mam ten dojem - mam ju uz roky postavenu), takze tiez doporucujem "zlozit stavebnicu".
Lakovanie (aj bezfarebným lakom) veľmi zmení odtieň, odporúčam všetko odskúšať. Napúšťanie laminovacou živicou urobí inú zmenu ako striekanie polyuretánovým lakom...kartonist píše:... většinou se modely jen lehce lakují a dřevo zůstává ve své přirozeně hnědé barvě.
...
Dá sa kúpiť kniha DŘEVO, Nick Gibbs, nakladatelství Slovart, su tam fotografie drevín lakované/nelakované. (A pár podobných kníh). Problém je že tropické dreviny majú každý strom inú farbu. 8-/
:0 pochybujem zeby lode kolumbovskej ery, zvlast tie jeho vysluzile a schatrale kocabky boli akokolvek natierane, normalny dreveny povrch, matne lakovany bude asi realu najblizsie. skor nez farbou by som sa zaoberal stavebnicou z ktorej zacat: jedna vedla druhej su to len dohady, nikto uz nezisti ako presne santa maria vyzerala a dobove rytiny su predsa len daleko od nejakych presnych planov. preto sa treba zamerat aspon na to co je zname o vybaveni a takelazi a pod, a vyhntu sa aspon chybam v tych otazkach co su akotak zodpovedane a podlozene - stavebnica od igry ma vyznam asi z hladiska nostalgickoromantickeho, pre realnejsi model ale treba si siahnut inde...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek