Tak jsem zase mnoho dní laboroval:
Po částečném neúspěchu s různými montážními lepidly CDD jsem na Boříkovo radu koupil Epoxy 1200. Asi na 3. pokus se mi povedlo zvolit vhodný poměr, ale stejně jsem mezitím pořídil dvousložkové epoxidové lepidlo UHU.
Ale nejprve jsem zkusil tavné lepidlo. Jen jsem si přidělal práci, neb stejně ve vodě při vibracích povolilo a ještě ke všemu jsem musel udělat novou trubku pro přívod vody - tentokrát jsem jí zapustil do tělesa příčného pohonu více:
Po pár dnech jsem si vše zase rozmyslel (severan poradil) a jal jsem se shánět lepidlo na novodur L-20. Bohužel mi vnutili jen jakousi náhradu:
Po slepení to vypadalo krásně, jen se mi nepovedlo přilepit pouzdro hřídele. Nyní přišel čas pro to trochu dražší lepidlo UHU. Raději jsem pouzdro vyztužil kouskem smrkové lišty:
A dnes jsem konečně přistoupil k testu správné funkce a těsnosti. K mému vzteku to náhradní lepidlo za L-20 na novodur začalo vyloženě propouštět vodu. Takže jsem zase zbytky tohoto lepidla odbrousil a upravil celý příčný pohon k olaminování tím, že jsem alespoň jedno čelo zabrousil podle tvaru trubky:
A samotné laminování pak proběhlo letitou tkaninou - konečně se mi vyplatilo, že jsem před x lety nevyhazoval odřezky. K laminování jsem využil raději to lepidlo UHU. K fixaci tkaniny jsem použil první gumičku, co byla po ruce:
Za hodinu v 50 stupních jsem mohl obrušovat a poopravovat.