Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tug Towing - sezóna 2009 - termíny a pravidla

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Odpovědět
Keba

Re: Tug Towing - sezóna 2009 - termíny a pravidla

Příspěvek od Keba »

Ahoj všem příznivcům tug towingu!
Mnozí z Vás se ptali jak to bude s TT v roce 2009. V plánu máme zatím 4 soutěžní setkání. Dvě jsou již prakticky definitivně daná, další dvě jsou - jak se říká - v jednání. Proto berte následující řádky jako informativní.

Zimní TT - termín: únor 2009, místo: bazén v DDM (v jednání)
1. víkend s TT - termín: duben 2009, místo: není zatím určeno
2. víkend s TT - termín: 29.5. - 31.5.2009, místo: Autocamp Panístávka (http://www.panistavka.unas.cz/index.html)
O Branický soudek - termín: 12.9.2009, místo: Praha-Braník, Vltava

Všechna soutěžní setkání jsou veřejná, nepodmíněna účastí v žádném oficiálním či neoficiálním klubu a nebo organizaci.

Zimní TT v Mostě (bazén) se po organizační stránce zkomplikoval. Zatím neházíme flintu do žita. Kdyby to nevyšlo, tak se buď podaří najít jiný bazén a nebo máme v zimně s TT smůlu.
1. víkend s TT proběhne pravděpodobně v dubnu. Vhodnou lokalitu ještě hledáme.
2. víkend s TT proběhne na novém místě. Našel ho po dlouhém hledání Nex. Jeli jsme se tam s Nexem osobně podívat a domluvit. Místo je to takřka ideální. Celý kemp bude jen pro nás, chráněná vodní plocha, opravdu dobré zázemí, krásné prostředí. A všichni to máme daleko :-) Pokud se místo osvědčí, budeme zde TT pořádat pravidelně.
O Branický soudek už znáte, tradiční soutěžní setkání v tradičním termínu na tradičním místě.

Tyto soutěžní soutěžní setkání budou tvořit TT Cup 2009 a pojedou se podle pravidel, která jsou již doplněna, připomínkována a schválena. Jak už jsem v jiném vlákně psal, pravidla pro TT na rok 2009 budou zveřejněna až po letošním soutěžním setkání "O Branický soudek" aby se to lidově řečeno nepletlo. Několik novinek je v pravidlech zahrnuto, ale žádné revoluční změny nečekejte. Nová pravidla budou zveřejněna zde na MoNaKu včetně průvodního článku, kde budou provedené změny vysvětleny.

Doufám, že to alespoň částečně uspokojilo Vaši zvědavost :)
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Keba

Příspěvek od Keba »

Díky panu Zítkovi, z KLoM Kormorán se opět můžete těšit na Zimní TT v Mostě, který pro nás vyjednal v tamním DDM přístup do bazénu. Soutěžní setkání proběhne ve dnech 21-22.2.2009.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Dnes ve 12:00 serverového času (na MoNaKu) bude publikována nová verze pravidel pro Tug Towing, platných na sezónu 2009.
Keba - webmaster
Keba

Příspěvek od Keba »

Ahoj všem příznivcům tug towingu!
Je ujednáno, pokud se nic zvláštního nestane, tak soutěže započítavané do Tug Towing Cup 2009 proběhnou v těchto termínech:

Tug Towing Cup 2009

21.02.2009 - 22.02.2009 - Zimní TT v Mostě
18.04.2009 - 18.04.2009 - Olomoucká vana - Olomouc
29.05.2009 - 31.05.2009 - Víkend s Tug Towingem (ATC Panístavka, Žirovnice)
12.09.2009 - 12.09.2009 - O Branický soudek - Praha-Braník

Pro lepší přehled ještě uvádím (bez záruky) další již známé termíny akcí Klubu NAMOLO! a SMČR sekce NS

Akce Svaz Modelářů - NS

08.05.2009 - 10.05.2009 - NAVIGA NSS - Zlatá plachta, Č-S-P pohár, Evropský pohár, Regata - Kardašova Řečice, rekr.stř. Doly Duchcov (rybník Holná)
22.05.2009 - 24.05.2009 - MiČR - 1.a 2. serial. soutěž (NS -všechny ktg.) - Jinolice - Eden
12.06.2009 - 14.06.2009 - MiČR - 3.a 4.serial. soutěž (NS -všechny ktg.) - Plzeň - Bolevák
31.07.2009 - 08.08.2009 - MS NS - Pirna-Německo
05.09.2009 - 06.09.2009 - MiČR - 5.serial. soutěž (NS -všechny ktg.) - Duchcov - Barbora

Akce Klub NAMOLO!

Klubové setkání u Vltavy - Praha-Braník
04.03.2009 od 17:00 hodin
01.04.2009 od 17:00 hodin
06.05.2009 od 18:00 hodin
03.06.2009 od 18:00 hodin
01.07.2009 od 18:00 hodin
03.09.2009 od 18:00 hodin
01.10.2009 od 17:00 hodin
04.11.2009 od 17:00 hodin

Noční Košík - Praha-Košík
05.08.2009 od 19:00 hodin

Setkání lodních modelářů v Praze na Lužinách
28.03.2009 od 14:00 hodin
20.06.2009 od 14:00 hodin
26.09.2009 od 14:00 hodin
19.12.2009 od 14:00 hodin

V jakých termínech budou setkání v Brně na Splaviskách a na Balatonu v Sokolnicích nevím. Pokud je to již známo, poprosil bych o zaslání termínů, abychom to zahrnuli do kalendáře. Pořádala se setkání i v Kuřimi na Srpku, ale nevím zda budou pokračovat. Setkání v Písku ještě asi určí Ladous.

Tug Towing Cup 2009 bude brzy vyhlášen a začínáme za 4 měsíce na bazéně v Mostě! :)
Připravujte remorkéry - čas je sviňa, nikdy se nezastaví ;)
Keba
Keba - webmaster
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Díky za ty termíny.
Keba píše:Setkání v Písku ještě asi určí Ladous.
Určitě budou v Písku 2 setkání, jen volbu konečného termínu ponechám až tak na leden - únor. Jednak zatím sám nevím, jak budu mít čas, navíc můžou nastat jistě nějaké termínové změny u jiných akcí, takže bych se rád vyvaroval případných kolizí.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
KEDEDOREF

Příspěvek od KEDEDOREF »

ladous píše:Díky za ty termíny.
Určitě budou v Písku 2 setkání, jen volbu konečného termínu ponechám až tak na leden - únor. Jednak zatím sám nevím, jak budu mít čas, navíc můžou nastat jistě nějaké termínové změny u jiných akcí, takže bych se rád vyvaroval případných kolizí.
ADD.: termíny
Proč je Most dvoudení a Olomouc jednodení. Otázka zní: kolik Vás přijede z Čech?
Keba

Příspěvek od Keba »

KEDEDOREF píše:
ladous píše:Díky za ty termíny.
ADD.: termíny
Proč je Most dvoudení a Olomouc jednodení. Otázka zní: kolik Vás přijede z Čech?
Omlouvám se, ale otázkám nějak moc nerozumím....uniká mi jejich smysl, přesto se pokusím odpovědět.

Na tu první se snad dá ještě odpovědět. Most je dvoudenní, protože máme pronajatý na víkend bazén. Olomouc je jednodenní stejně jako třeba Braník. Je to organizační záležitost.

Na druhou otázku odpovědět nedokáži. Ta mi připadne úplně zcestná.

Keba
Keba - webmaster
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Otázku číslo dvě jsem pochopil jako na reakci na poslední dobou množící se postesknutí(slušně řečeno) že Češi nechtěj jezdit na Moravu, Slováci do Čech a Moraváci do Písku......
Máme to k sobě daleko? Máme....a musíme se stím smířit každý sám a ne plakat na špatným hrobě.....
Osobně jsem ochotný jet kamkoli, kde je dobrá parta a kam mi to časově vyjde.
-samozřejmě to má svá ale= prachy!(peníze)- jelikož většinou jedu s celou rodinou(mám je rad) tak 4 setkání 300km daleko(umyslně jsem nenapsal kde) prostě nezvládnu (a ani nechci-jak říká moje žena)).
Rád bych se podíval na Slovensko, kluci maj pěkný lodě, dobře se snima kecá a určitě to bude prima. Jestli to bude v rámci TT cup nebo ne, je mi šumák(rozuměj=nedělám si ambice na velké vítězství)
Závodů v TT může být třeba 10, ale 100% záruku za pořádání (tj za VEŠKERÉ zařizování) můžeme my(partička od Voraře) dát jen za vybrané akce. A to jsou prostě ty čtyři : Most, Olomouc, Panistávka,Braník)- víc jich prostě časově, finančně a lidsky nezvládneme.
Ale pokud někdo udělá akci jinde,(nechci jmenovat)= kdekoli, určitě si může říct o naši podporu ve smyslu zapůjčení věcí( kačerů, bojí, plošiny atd...),rad a doporučení. (bez veškeré ironie)
A určitě mohu říct, že se nesetká z naší strany z naschvály, smíchem a bojkotem. Naopak, rád přijedu někam, kde nebudu muset na nic šáhnout a kde bude vše zajištěno, pro mne to bude prima relax.
Pokud pořadatel vydá jasná pravidla a podmínky, není co řešit!
Nepřijel bych:a) kolize s jiným TT z těch 4
b)příliš dlouhá trať (20 min max)-jsem chudý a moje TT lodě déle nejezdí
c)kolize s jinou mojí aktivitou -kapela(hudební :-) )oběd u tchyně apod.
d) prachy.....zcela otevřeně za sebe říkám že víc jak 10 akcí ročně(závody, setkání,) nedokážu uplatit(a nechci-říká moje paní)
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
KEDEDOREF

Příspěvek od KEDEDOREF »

RomanT píše:Otázku číslo dvě jsem pochopil jako na reakci na poslední dobou množící se postesknutí(slušně řečeno) že Češi nechtěj jezdit na Moravu, Slováci do Čech a Moraváci do Písku......
Máme to k sobě daleko? Máme....a musíme se stím smířit každý sám a ne plakat na špatným hrobě.....
Osobně jsem ochotný jet kamkoli, kde je dobrá parta a kam mi to časově vyjde.
Tak nějak to bylo myšleno. Zdá se mi, že jet 300 i více km na jeden den(jednodení soutěž) nebude to pravé, kde by se museli zájemci odmítat. Ale tak nějak se to vyvíjí , a nemohou za to jen samotní modeláři, ale hlavně stále rostoucí ceny všeho.
Dík za reakci.
P.S.: je dobré, že se podařilo najít termíny, které (zatím) nekolidují a SMČR.
Godric

Příspěvek od Godric »

No je pravda, že je škoda mít Olomouc jen na jeden den, když už je tak daleko.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Tak si seženeme ubytování a protáhnem to do neděle........
msob

Příspěvek od msob »

RomanT píše:Tak si seženeme ubytování a protáhnem to do neděle........
Já už si ubytování sehnal :D

http://www.hcbohumin.cz/FG-MSOB.jpg
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Dáme si kufry k sobě a budem celou noc kecat?-nemám trabl......
ve své podstatě mi stačí centrálka kvuli vá nabíjení.......a i tu si půjčím.....tak že v neděli ještě jedno kolo pro tvrďáky?
msob

Příspěvek od msob »

Nebo strčíme děcka do jednoho a ve druhém můžeme pro: kecat-pít-pařit... celou noc :D :D :D

OK - v neděli čtvrté kolo pro silné nátury :D :D :D
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Nalim

Příspěvek od Nalim »

msob píše:
RomanT píše:Tak si seženeme ubytování a protáhnem to do neděle........
Já už si ubytování sehnal :D

http://www.hcbohumin.cz/FG-MSOB.jpg
Dívám se že máš i stahovací střechu (pokud je to třetí vozidlo) ;) :D
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Přema

Příspěvek od Přema »

Čekám,že se zájemců o "víkendovou" Vanu najde víc a vítám skaláky i přespolňáky
Není problém to protáhnout do neděle.Ubytovací kapacity jsem navrhoval už minule + najdou se i další
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Mám otázku k pravidlům:
tým I: kapinán A, loď A + kapitán B, loď B
tým II: kapinán A, loď A + kapitán C, loď B
Tedy situace dvě lodě, dva týmy, tři lidi (asi klasika, kamarád chce ject ještě se synem), tři loďe nestihnem postavit.
Předpokládám že to možné je, ale chci se zeptat.

Zrovna tak, jak se v rámci seriálu řeší změny/vylepšení v lodích, do první soutěže to je časově tak tak (ano, dle pravidel budou dodělané, nabarvené ... na to se neptám).
Opět předpokládám, že je to jedno/přípustné, ale opět se ptám.

No a poslední, do kdy musí být podána přihláška?
Termín jistě nějaký je, neb organizátor musí vědět nějakou dobu dopředu co, kolik ...

Děkuji
Zachovejte paniku :-)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

od zadu: přihláška co nejdřív aby pořadatel věděl kolik času to zabere+ ubytování a spol- v praxi stačí až bude upozornění na tu kterou soutěž.
Vylepšení jsou výtana, -nejsou omezení
ad 1: tak jezdí CaB a spol, myslím že to není problém-nejlepší bude když si mladej sežene kamaráda- udělají junior team.....problém je jen v nabíjení a přehazování baterek.....
jaroj

Příspěvek od jaroj »

RomanT píše:od zadu: přihláška co nejdřív aby pořadatel věděl kolik času to zabere+ ubytování a spol- v praxi stačí až bude upozornění na tu kterou soutěž.
Vylepšení jsou výtana, -nejsou omezení
ad 1: tak jezdí CaB a spol, myslím že to není problém-nejlepší bude když si mladej sežene kamaráda- udělají junior team.....problém je jen v nabíjení a přehazování baterek.....
S baterkama je to jasné. Ten kamarád pro junior team je dobrej nápad, uvidíme.

Děkuji.
Zachovejte paniku :-)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“