Někdo nevydrželKeba píše:Dnes ve 12:00 serverového času (na MoNaKu) bude publikována nová verze pravidel pro Tug Towing, platných na sezónu 2009.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Tug Towing Cup 2008
Re: Tug Towing Cup 2008
Slíbili jsme, že nová pravidla vyjdou co nejdříve po Braníku a to také děláme. Vše už bylo pečlivě připraveno před Braníkem. Proběhly poslední korektury a úpravy obrázků. Takže s tím jdeme ven. Jestli chcete ještě chvilku napínat klidně článek stáhnu :-)Godric píše:Někdo nevydrželKeba píše:Dnes ve 12:00 serverového času (na MoNaKu) bude publikována nová verze pravidel pro Tug Towing, platných na sezónu 2009.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.Keba píše:Godriku to máš těžký. Sami s hezkou lodí nepřijdou a pro změnu stavu sami taky nic neudělají. Počkají až to udělá někdo jinej. :-)Godric píše:Říkám, počkejme na nová pravidla a na příští první soutěž, pak můžeme hodnotit, zda pořád jezdíme s prkny nebo ne... Jinak například rozestavěná Abeille mě nepřipadá jako prkno, jen jako nedostavěná loď...
Když maš kopec připominek a kecu tak sedni a navrhni pravidla komplet systém podle ktereho by se TT mnelo jezdit tak abychom byly svetový !!!!!!duke píše:Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.Keba píše:Godriku to máš těžký. Sami s hezkou lodí nepřijdou a pro změnu stavu sami taky nic neudělají. Počkají až to udělá někdo jinej. :-)Godric píše:Říkám, počkejme na nová pravidla a na příští první soutěž, pak můžeme hodnotit, zda pořád jezdíme s prkny nebo ne... Jinak například rozestavěná Abeille mě nepřipadá jako prkno, jen jako nedostavěná loď...
footy, Challenger, Springer - Sofia, Ruský dělový člun, hrouda laminátu :-)
Ne ne nestahovat ale vydat za 5 minut 12.00Keba píše:Slíbili jsme, že nová pravidla vyjdou co nejdříve po Braníku a to také děláme. Vše už bylo pečlivě připraveno před Braníkem. Proběhly poslední korektury a úpravy obrázků. Takže s tím jdeme ven. Jestli chcete ještě chvilku napínat klidně článek stáhnu :-)Godric píše:Někdo nevydrželKeba píše:Dnes ve 12:00 serverového času (na MoNaKu) bude publikována nová verze pravidel pro Tug Towing, platných na sezónu 2009.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
V klidu si přečti od začátku celou diskuzi a zjistíš, že jsem uved vše co bych změnil.Mak píše:Když maš kopec připominek a kecu tak sedni a navrhni pravidla komplet systém podle ktereho by se TT mnelo jezdit tak abychom byly svetový !!!!!!duke píše:Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.Keba píše: Godriku to máš těžký. Sami s hezkou lodí nepřijdou a pro změnu stavu sami taky nic neudělají. Počkají až to udělá někdo jinej. :-)
Bohužel se tu dočkáš pár konstruktivních odpovědí (klidně i negativních), ale další část příspěvků je o ničem.
Od začátku se snažím jen rozhýbat diskuzi o českém TT a o tom jakou cestou jde, nic víc nic míň. Škoda že se tu neobjeví názory od dalších lidí co to zajímá, pak by mohla vzniknout konstruktivní diskuze, jenže stávají stav je jinde.
Ja sem to nejen četl ale jsem jeden z tech co jezdi takže tušim jak jeto v realu a od prvni souteže kde semse jen mlatil od bojky k bojce a dopadlo to hrozne až dotedka kdy už to neni zase tak zle vim že se neda v tak malo loidech delat kategorizace a už vubec ne bodovani lode nedovedu si představit podle čeho by nekdo bodoval moji lod a navic když nani nesahnu tak to dostanu za každou soutež stejne body ? to je jako by se vubec nebodovalo vyjdeto malem na stejno a rozhodne to odradi kopec lidi vic jak to že se jen jezdiduke píše:V klidu si přečti od začátku celou diskuzi a zjistíš, že jsem uved vše co bych změnil.Mak píše:Když maš kopec připominek a kecu tak sedni a navrhni pravidla komplet systém podle ktereho by se TT mnelo jezdit tak abychom byly svetový !!!!!!duke píše: Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.
Bohužel se tu dočkáš pár konstruktivních odpovědí (klidně i negativních), ale další část příspěvků je o ničem.
Od začátku se snažím jen rozhýbat diskuzi o českém TT a o tom jakou cestou jde, nic víc nic míň. Škoda že se tu neobjeví názory od dalších lidí co to zajímá, pak by mohla vzniknout konstruktivní diskuze, jenže stávají stav je jinde.
rozhodne souhlasim stim aby lode mnely barvu a nastavby v cajlku aby opravdu vypadaly jako lode a pokud sem si všiml tak omotorovane prkno nevlastni nikdo jen nekdo nedodelal lod zatim do stavu koukatelneho
footy, Challenger, Springer - Sofia, Ruský dělový člun, hrouda laminátu :-)
Pánové nebo kluci, jak kdo chce.
Dneska jsem měl hotové už dva příspěvky do diskuse na téma TT. Byly hodně dlouhé, ale nakonec jsem je neposlal. Teď ale něco už musím napsat.
Pořád se tu srovnává Evropa/Anglie a ČR. Vzal někdo při tomto srovnávání v potaz, jak dlouho se to jezdí tam a jak dlouho tady? Že tam to organizují reálně existující kluby s početnou členskou základnou a zázemím, leckdy i včetně vlastních nebo trvale pronajatých vodních ploch? U nás to reálně organizuje pár lidiček, kteří to tak nějak začali. Myslím si, že bychom měli být všichni (které TT zajímá) rádi, že u nás jakýkoliv TT vůbec je a pokud nás zajímá, tak se snažit té malé skupince pomoci. Odvážím se říci jakoliv a čímkoliv. Jsem si jistý, že žádný druh pomoci nebud odmítnut.
Pokud jde o vzhled lodí. Já bych chtěl věřit tomu, že všichni chtějí postavit pěknou loď. Někomu to jde lépe, někomu hůře. Každý nemá ruce a trpělivost na maketu ( o tom se tu diskutovalo už několikrát)ale proto mu přeci nezakážu účast na TT. Nebo snad ano? Kompletnost je jiná věc, tam dávám všem kritikům za pravdu, i když příčinu dosavadního stavu chápu. Lidi chtějí "páčkovat", jak tady už zaznělo a tak jdou jezdit s nedokončeným modelem. Já model dokončený nemám a tak jen koukám, protože jezdit s nedokončenou lodí na veřejnosti se mi příčí. A ke všemu stavím všechno strašně dlouho. Tím se sám odsuzuji k tomu, že mám smůlu...
Pak je tu ona záležitost s hodnocením modelu. Jak tady někdo uvedl, na cizím fóru byl jeho springer hodnocen velmi kladně. Já ho neviděl, ale z toho příspěvku jsem nabral dojem, že ani autor sám z něho až tak odvázaný není. Je to tím, že oni jsou ve svých soudech o výtvorech jiných výrazně pozitivnější. Berou to asi trošku jinak... To je totiž také druh motivace, když mi můj výtvor někdo pochválí, i když to není ani zdaleka špičkový výtvor.
Padla tu i zmínka o tom, že se TT u nás zvrhává v "práci se sportovním náčiním" (nebo tak nějak). Někdo to tak taky může chápat, ale asi o tom TT tak docela není a myslím si, že by ani být nemělo. Remorkéry jsou strašně pestrá kategorie lodí, ve které se dá najít spousta krásných, zajímavých, netradičních a já nevím jakých ještě typů, nemluvě o druzích pohonu, způsobu tahání, atd. Poláci to hodnotí frází: "Do koloru - do wyboru". Pro mě osobně je tento pohled na TT nepřijatelný. Jde přeci o zábavu nebo ne?
A závodění? Autíčkáři závodí nejčastěji s modelý ZÁVODNÍCH aut, v rychlíkářských kategoriích se rovněž závodí s modely speciálů a také na rychlost ale TT je podle mě o něčem jiném. Remorkéry nejsou závodní speciály. Remorkéry jsou účelové pracovní lodě s konkrétním úkolem. A o tom, když pominu zábavu s tím spojenou, by měl TT být.
A ještě jedno. Nemělo by se, myslím, používat věty typu: "Vy byste..." ,"Proč jste ..." a tak podobně. Bylo by dobré o všem kolem TT setkání mluvit tak, aby bylo jasné, že TT bereme za vlastní. Ono to v našem případě totiž může fungovat jen tak, jak si to sami domluvíme.
Toliko moje tvorba na dané téma.
Zdenek
Dneska jsem měl hotové už dva příspěvky do diskuse na téma TT. Byly hodně dlouhé, ale nakonec jsem je neposlal. Teď ale něco už musím napsat.
Pořád se tu srovnává Evropa/Anglie a ČR. Vzal někdo při tomto srovnávání v potaz, jak dlouho se to jezdí tam a jak dlouho tady? Že tam to organizují reálně existující kluby s početnou členskou základnou a zázemím, leckdy i včetně vlastních nebo trvale pronajatých vodních ploch? U nás to reálně organizuje pár lidiček, kteří to tak nějak začali. Myslím si, že bychom měli být všichni (které TT zajímá) rádi, že u nás jakýkoliv TT vůbec je a pokud nás zajímá, tak se snažit té malé skupince pomoci. Odvážím se říci jakoliv a čímkoliv. Jsem si jistý, že žádný druh pomoci nebud odmítnut.
Pokud jde o vzhled lodí. Já bych chtěl věřit tomu, že všichni chtějí postavit pěknou loď. Někomu to jde lépe, někomu hůře. Každý nemá ruce a trpělivost na maketu ( o tom se tu diskutovalo už několikrát)ale proto mu přeci nezakážu účast na TT. Nebo snad ano? Kompletnost je jiná věc, tam dávám všem kritikům za pravdu, i když příčinu dosavadního stavu chápu. Lidi chtějí "páčkovat", jak tady už zaznělo a tak jdou jezdit s nedokončeným modelem. Já model dokončený nemám a tak jen koukám, protože jezdit s nedokončenou lodí na veřejnosti se mi příčí. A ke všemu stavím všechno strašně dlouho. Tím se sám odsuzuji k tomu, že mám smůlu...
Pak je tu ona záležitost s hodnocením modelu. Jak tady někdo uvedl, na cizím fóru byl jeho springer hodnocen velmi kladně. Já ho neviděl, ale z toho příspěvku jsem nabral dojem, že ani autor sám z něho až tak odvázaný není. Je to tím, že oni jsou ve svých soudech o výtvorech jiných výrazně pozitivnější. Berou to asi trošku jinak... To je totiž také druh motivace, když mi můj výtvor někdo pochválí, i když to není ani zdaleka špičkový výtvor.
Padla tu i zmínka o tom, že se TT u nás zvrhává v "práci se sportovním náčiním" (nebo tak nějak). Někdo to tak taky může chápat, ale asi o tom TT tak docela není a myslím si, že by ani být nemělo. Remorkéry jsou strašně pestrá kategorie lodí, ve které se dá najít spousta krásných, zajímavých, netradičních a já nevím jakých ještě typů, nemluvě o druzích pohonu, způsobu tahání, atd. Poláci to hodnotí frází: "Do koloru - do wyboru". Pro mě osobně je tento pohled na TT nepřijatelný. Jde přeci o zábavu nebo ne?
A závodění? Autíčkáři závodí nejčastěji s modelý ZÁVODNÍCH aut, v rychlíkářských kategoriích se rovněž závodí s modely speciálů a také na rychlost ale TT je podle mě o něčem jiném. Remorkéry nejsou závodní speciály. Remorkéry jsou účelové pracovní lodě s konkrétním úkolem. A o tom, když pominu zábavu s tím spojenou, by měl TT být.
A ještě jedno. Nemělo by se, myslím, používat věty typu: "Vy byste..." ,"Proč jste ..." a tak podobně. Bylo by dobré o všem kolem TT setkání mluvit tak, aby bylo jasné, že TT bereme za vlastní. Ono to v našem případě totiž může fungovat jen tak, jak si to sami domluvíme.
Toliko moje tvorba na dané téma.
Zdenek
JPP má pravdu, bodování podle NAVIGY nemám rád. Ne že by bylo vyloženě špatné, ale jeho provedení některými rozhodčími na žákovských mistrovských soutěžích se postaralo o faktický zánik maket (+ještě další vlivy).Karolinus I píše:add-SH: Jak mám z doslechu (JPP) tak Ty jako zarytý odpůrce bodování modelů (proto prý v MP jezdíte pouze F4-A) najednou navrhuješ bodování? Dále myslím, že nedokončenost modelů F4-A , odstraní pouze bodování (popřípadě nějaké hodnocení) jak navrhuješ pro TT.SH píše:jj - ten průměr ze tří jízd je výmysl posledních tří let, kdy načálnictvo zjistilo,že ubývá maket na úkor F4A a tak se snaží čachry s počítáním zvýšit podíl jízdy na celkovém hodnocení.Keba píše:...V kategoriích F2,F4,F2A junioři se do výsledku počítá: hodnocení + průměr ze tří jízd....nic se tedy neškrtá! Alespoň co jsem se dočetl. Praxi neznám, na závodech NS jsem nebyl už tři roky ???
Třeba MP jezdíme postaru - tedy počítají se dvě ze tří jízd.
add-ostatní: začíná mi to připomínat kategorii NSS(plachty) tam se začalo s každoročními úpravami pravidel a po pěti letech už pomalu nikdo neví co je pravda. Jinak Vám přeji úspěšné vyřešení "sporů", ale omlouvám se ,musel jsem dotoho kecnout i když to nejezdím.
Přečti si znovu, co jsem psal - jsem pro jednoduché ohodnocení vzhledu s váhou hodnocení v celé soutěži odpovídající 1-2 ťuknutím, tedy nic výrazného, co největším počtem lidí (aby se odstranila subjektivita), a co nejjednodušeji aby to nezdržovalo soutěž (líbí-nelíbí).
Tím by byla motivace loď vylepšovat, při rovnosti týmů by "pěknější" měli po zásluze drobnou výhodu a hodnocení všemi soutěžícími by také ukázalo jakou úroveň zpracování modelů by si většina představovala. Pořád nějak nevidím v tom rozpor s tím, co po TT chcete. Definice, jak má vypadat dokončená loď je použita v kategorii EX.. a jak to (ne)funguje semůže přesvědčit každý na libovolných závodech....
ad všichni:
nahodil jsem myšlenku k úvaze. Nic jsem neprosazoval, nic jsem nepožadoval, nijak jsem nevyhrožoval že když to nebude tak nebudu jezdit nebo budu jezdit nebo.... a přesto se strhla záplava příspěvků ale jen velmi, velmi málo jich reagovalo věcně, tedy proč toto ano a toto ne, toto způsobí to a toto zase ono. Naprostá většina jich o tom, že "nám do toho kecá někdo z venku". Hmmm, i to je obrázek stavu.
Neboj v pondělí se vracím domu z cest a hned v úterý začínám stavět... a co jsem tak slyšel na bráníku tak novinek bude více..DDG 51 píše:Vidite, ako rychlo nam ustala debata o TT na buducu sezonu, hned po vydani pravidiel. Je potesujuce sledovat, ako je kazdy spokojny s novymi pravidlami. Takze ja by som chcel aj touto cestou oslovit zaujemcu o jazdenie TT kto je sam, idealne by bolo z okolia BA.Nechce sa mi stavat tlacak. No a teraz hura nieco lepit, nie ze zas iba ja budem mat na buducu sezonu hotovych pat lodi.

NeJaToD team
Na NSS plachetnici si netroufáš? ;-)duke píše:Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.
Abych se dal do čtení této diskuze, tak jsem se musel při pohledu na počet příspěvků značně přemáhat. Po hodině poctivého čtení jsem dočetl až do konce. Mám opět smíšené pocity, jako je tomu vždy, kdy je řeč o pravidlech TT.
Jelikož se tu a tam stýkám i s lidmi mimo oblast TT, tak jsem zaregistroval vzdechy spíše jiného rázu - termíny soutěží. Buď se akce kryje se soutěžemi Navigy, nebo Moravského poháru. To bude asi ten pravý důvod, proč někteří nemají motivaci se zapojit do nového seriálu soutěží TT Cup.
Druhá věc jsou náklady na cestu, ale to si každý vyřeší sám a některé soutěže třeba vynechá, jak už zde poznamenal RomanT. Osobně bych neměl problém jet jednou ročně až na někam Slovensko, pokud by to prospělo atraktivitě a popularizaci TT.
Ale jak již kdosi zmínil výše, tak já budu v roce 2009 z časových důvodů rád, když se vůbec na nějakou soutěž dostanu. Tudíž všem držím palce a přeji pevné nervy v dalším hádání o body.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Zatím ne, jelikož nemám s plachtama žádné zkušenosti, tak zatím jen makety lodí a sportovní plachetnice.ladous píše:Na NSS plachetnici si netroufáš? ;-)duke píše:Bohužel nemám motivaci stavět loď do stávajícího stavu - systému. Ze začátku jsem jí měl, doma mám udělanou formu na trup pro BraveHeart a těsně nedokončené shottel drive pohony. Jenže nyní radši svůj modelářský čas směru jinam - F2 maketa, ponorka, plachetnice F5-E apod.
Jinak pravidla dala určitě mnoho práce, tak uvidíme co přinese příští sezona.
Jinak pravidla dala určitě mnoho práce, tak uvidíme co přinese příští sezona.....
Pravidla byla hotová už před 3 lety,došlo pouze k malým spřesněním. Další sezona přinese spousty práce, nové tváře, nové lodě,staré lodě a ještě starší tváře, určiče mnoho zážitků a prima poježdění.....ostatně, co bychom od nové sezony čekali, že?
Pravidla byla hotová už před 3 lety,došlo pouze k malým spřesněním. Další sezona přinese spousty práce, nové tváře, nové lodě,staré lodě a ještě starší tváře, určiče mnoho zážitků a prima poježdění.....ostatně, co bychom od nové sezony čekali, že?
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Nevím jaký je rozdíl v tom že se pravidla vytvoří před 3 lety a dnes. Bohužel jsem dodetailu nezkoumal jednotlivé věty obrázky a formulace původních a dnešních pravidel jako ty, když tu soudíš že jsou stará 3 roky a doznala pár nepatrných změn, svůj čas radši věnuji modelařině.RomanT píše:Jinak pravidla dala určitě mnoho práce, tak uvidíme co přinese příští sezona.....
Ještě k pravidlům, na dodělanost modelu lodí bych byl aspoň trošku přísnější, chtělo by to aby byla loď vybavená vším základním co má každá správná loď (poziční světla, vazáky,....), ale tím snad každý správný
modelář rád svůj model vybaví. Holt jsem s modelařinou začínal v odvětví plastikových modelů, tak mám rád maketovost...
to duke
jenom na okraj k "výbavě" a "maketovosti" (už jsem to kdysi psal tak se opakuju)
Kde je ETALON toho, co vyhoví a co ne???
nebo-li komu dáš plusové a komu mínusové body z tohoto výběru?
- RomanT - WAIHE
- RomanT - Herkules
- RomanT - Necky
- Ivvo - MoNaKo I
- Keba - MoNaKo I
- CABADAJ - První
- CABADAJ - BARRACUDA
- CABADAJ/KARASO - PALMARE
- MSOB - MoNaKo I
- SEVERAN - ARNY
- H. Červíček - Abeille Flandre
- Nalim - MoNaKo I
- Nalim - Springer
- MAK - Springer
- Liberk - Springer
Upozorňuju, že všechny tyto uvedené lodě se alespoň jednou zúčastnily soutěže v TT
Ještě jednou pro jistotu zdůrazním podstatu dotazu - KDE JE ETALON????
Komu 0b? komu +b? komu -b?
Celý TT cirkus je o souhře a páčkování!!!
Jestli máš rád maketovost - tím líp - ale nejdříve opravdu pojď zkusit TT - pro začátek ti klidně MoNaKo půjčím :-)
jenom na okraj k "výbavě" a "maketovosti" (už jsem to kdysi psal tak se opakuju)
Kde je ETALON toho, co vyhoví a co ne???
nebo-li komu dáš plusové a komu mínusové body z tohoto výběru?
- RomanT - WAIHE
- RomanT - Herkules
- RomanT - Necky
- Ivvo - MoNaKo I
- Keba - MoNaKo I
- CABADAJ - První
- CABADAJ - BARRACUDA
- CABADAJ/KARASO - PALMARE
- MSOB - MoNaKo I
- SEVERAN - ARNY
- H. Červíček - Abeille Flandre
- Nalim - MoNaKo I
- Nalim - Springer
- MAK - Springer
- Liberk - Springer
Upozorňuju, že všechny tyto uvedené lodě se alespoň jednou zúčastnily soutěže v TT
Ještě jednou pro jistotu zdůrazním podstatu dotazu - KDE JE ETALON????
Komu 0b? komu +b? komu -b?
Celý TT cirkus je o souhře a páčkování!!!
Jestli máš rád maketovost - tím líp - ale nejdříve opravdu pojď zkusit TT - pro začátek ti klidně MoNaKo půjčím :-)
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
duke a ja to jeste trosku otocim. proboha proc chces zavadet pravidla ktera se neosvedcila v navize do TT o kterem temer nic nevis? vy mate jedno utkvele presvedceni, ze kazdy musi byt maketar, NEMUSI. navic to ze modelar ktery neprijede na soutez s maketou ma fosnu a je fuser je docela mimo. zajimalo by me kolik novych lidi se za posledni 3 roky v maketarskych kategoriich ceske navigy? presne tenhle pristup lodni modelarstvi zabiji, kdyz se podivas na vysledkove tabulky tak v podstate neni nad cim jasat.mate krasne makety a kolik vas na soutezi je? spoustu lidi zmena pravidel vyhnala i z F4.kdyz porovnam navigu z pred 3-4 let a dnes, tak ti muzu rict, ze uz me nelaka ani jako divaka. docela me nastvalo kdyz jsme asi pred 2-3 rokama v plzni sedeli v kempu skoro jedini. naviga proste tak nejak zapomnela ze LODE JSOU PREDEVSIM ZABAVA. proto se budu snazit o to aby se pravidla nejakem bodovani vzhledu nikdy do TT nedostali.
v TT ti muzu rict ze se objevilo spoustu novych lodnich modelaru. namatkou ja, godric, msob, ivvo, nojby, prema ..... o vekovem prumeru TT vubec nemluvim. vsechny ty fosny jak rikas by nevznikly bez TT. ona to neni zadna sranda postavit funkcni lod na TT i kdyz tobe se to nezda. skoro kazdy svou lod neustale predelava a hleda ten spravny funkcni pomer. navic temer kazda lod (pro tebe fosna) je nove postavena, prave proto aby kapitan mohl jet TT, protoze je to sranda. a o to v TT jde predevsim.
pro tebe jako maketare sice TT neni to prave,ale jen mluvis a nic vic. mluvis o necem s despektem,ale neukazes jak se to ma delat. pak jsou to jen reci,ktere nemaji zadnou vahu. nedelame vsechno tak jak by se melo, ale neco delame. slysel jsem mnoho lidi kteri rikali jak je TT jednoduche a kdyz si to zkusili tak uznali ze takhle si jeste s lodi nezapackovali.
tve presvedceni ze prvni lod kterou nekdo postavi je maketa ma k realite docela daleko.vzpominam si na to co pronesl o prvni lodi ivana grni pan sestak a dnes nikdo nepochybuje ze ivan je pan maketar. tuhle historku nam vypraveli kdyz jsme se zucastnili souteze navigy, takze narozdil od tebe vim o cem mluvim.
proto jsem rad ze existuji souteze typu moravsky pohar, TT a podobne, protoze mam nejak pocit ze je tam daleko vetsi sance najit dobreho lodniho modelare, ktery se mozna stane tim maketarem, nez s pristupem ktery tady predvadis ty.
nemam nic proti kritice,ale mlaceni prazdne slamy je tak trochu na nic . kdyby nebylo TT takova zabava, nejspis bych nikdy zadnou lod nepostavil. na TT jsem slepil za 3 roky uz treti fosnu a bavi me to. jednou treba prijdu na to jak to udelat poradne
v TT ti muzu rict ze se objevilo spoustu novych lodnich modelaru. namatkou ja, godric, msob, ivvo, nojby, prema ..... o vekovem prumeru TT vubec nemluvim. vsechny ty fosny jak rikas by nevznikly bez TT. ona to neni zadna sranda postavit funkcni lod na TT i kdyz tobe se to nezda. skoro kazdy svou lod neustale predelava a hleda ten spravny funkcni pomer. navic temer kazda lod (pro tebe fosna) je nove postavena, prave proto aby kapitan mohl jet TT, protoze je to sranda. a o to v TT jde predevsim.
pro tebe jako maketare sice TT neni to prave,ale jen mluvis a nic vic. mluvis o necem s despektem,ale neukazes jak se to ma delat. pak jsou to jen reci,ktere nemaji zadnou vahu. nedelame vsechno tak jak by se melo, ale neco delame. slysel jsem mnoho lidi kteri rikali jak je TT jednoduche a kdyz si to zkusili tak uznali ze takhle si jeste s lodi nezapackovali.
tve presvedceni ze prvni lod kterou nekdo postavi je maketa ma k realite docela daleko.vzpominam si na to co pronesl o prvni lodi ivana grni pan sestak a dnes nikdo nepochybuje ze ivan je pan maketar. tuhle historku nam vypraveli kdyz jsme se zucastnili souteze navigy, takze narozdil od tebe vim o cem mluvim.
proto jsem rad ze existuji souteze typu moravsky pohar, TT a podobne, protoze mam nejak pocit ze je tam daleko vetsi sance najit dobreho lodniho modelare, ktery se mozna stane tim maketarem, nez s pristupem ktery tady predvadis ty.
nemam nic proti kritice,ale mlaceni prazdne slamy je tak trochu na nic . kdyby nebylo TT takova zabava, nejspis bych nikdy zadnou lod nepostavil. na TT jsem slepil za 3 roky uz treti fosnu a bavi me to. jednou treba prijdu na to jak to udelat poradne
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
2msob, nex: umíte číst?
Tak si to přečtěte ještě jednou, v klidu, ne s automatickým despektem:
Ještě k pravidlům, na dodělanost modelu lodí bych byl aspoň trošku přísnější, chtělo by to aby byla loď vybavená vším základním co má každá správná loď (poziční světla, vazáky,....), ale tím snad každý správný modelář rád svůj model vybaví. Holt jsem s modelařinou začínal v odvětví plastikových modelů, tak mám rád maketovost...
Pro jistotu Vám to ještě doplním, třebas Vám bude jasné co jsem tím chtěl říct. Když už stavím loď, i když nejsem žádný maketář, tak nevidim jediný důvod, proč bych se nemohl snažit loď vybavit pár detailama, aby trochu více připomínala skutečný vzor. Těch pár základních detailů navic nebude pro lano k vleku znamenat až zas takové nebezpečí a vzhledu modelu pomůže o 100%.
Nějak jsem si nevšiml že chci zavádět pravidla z Navigy do TT. Jediné co se tu navrhovalo bylo hodnocení modelů stylem pár +/-/0 bodů ve stylu plastikářů. Soutěž TT by to doplnilo o drobný motivační prvek, při "hodnocení" by se nad modely ještě více mluvilo, někoho by to třeba motivovalo k dokončení/předělání svého modelu, ztráta by se dala najet lehce v jízdě, takže by z toho nikdo neměl deprese...... - sto lidí sto názorů, už je tu na to od pár lidí reakce, ale nikdo další svůj názor do diskuze nepřidá...
Tak si to přečtěte ještě jednou, v klidu, ne s automatickým despektem:
Ještě k pravidlům, na dodělanost modelu lodí bych byl aspoň trošku přísnější, chtělo by to aby byla loď vybavená vším základním co má každá správná loď (poziční světla, vazáky,....), ale tím snad každý správný modelář rád svůj model vybaví. Holt jsem s modelařinou začínal v odvětví plastikových modelů, tak mám rád maketovost...
Pro jistotu Vám to ještě doplním, třebas Vám bude jasné co jsem tím chtěl říct. Když už stavím loď, i když nejsem žádný maketář, tak nevidim jediný důvod, proč bych se nemohl snažit loď vybavit pár detailama, aby trochu více připomínala skutečný vzor. Těch pár základních detailů navic nebude pro lano k vleku znamenat až zas takové nebezpečí a vzhledu modelu pomůže o 100%.
Nějak jsem si nevšiml že chci zavádět pravidla z Navigy do TT. Jediné co se tu navrhovalo bylo hodnocení modelů stylem pár +/-/0 bodů ve stylu plastikářů. Soutěž TT by to doplnilo o drobný motivační prvek, při "hodnocení" by se nad modely ještě více mluvilo, někoho by to třeba motivovalo k dokončení/předělání svého modelu, ztráta by se dala najet lehce v jízdě, takže by z toho nikdo neměl deprese...... - sto lidí sto názorů, už je tu na to od pár lidí reakce, ale nikdo další svůj názor do diskuze nepřidá...
to duke
tak zaprvé - myslíš, že těch pár detailů o kterých mluvíš je na vzdálenost větší než 2m vidět?
a za druhé - víš jaké jsou dneska rozdíly v bodech mezi nejlepšími? Právě těch pár odů, které jak říkáš lze "lehce" najet - jenže ono to až tak "lehce" najet nejde
a za třetí - jakmile se do pravidel a bodování dostane "subjektivní" hodnocení, tak je všecko v piheli. Proč snad nemusím vysvětlovat.
Zkus těmi pár body obodovat ten seznam, který jsem napsal výše - uvidš, že to není vůbec snadné a nakonec to třeba dopadne tak, že všichni budou mít +2b a k čemu to pak je?
Souhlasím s Nexem - kdyby nebylo TT, tak loď nemám a nikde jsem si tak neužil "páčkování" jako v TT. A ta parta okolo - to je tlupa, se kterou se poznat opravdu stojí za to - a to platí bez výjimky o všech členech
Opakuju - pojď si to zkusit a pak něco navrhuj.
tak zaprvé - myslíš, že těch pár detailů o kterých mluvíš je na vzdálenost větší než 2m vidět?
a za druhé - víš jaké jsou dneska rozdíly v bodech mezi nejlepšími? Právě těch pár odů, které jak říkáš lze "lehce" najet - jenže ono to až tak "lehce" najet nejde
a za třetí - jakmile se do pravidel a bodování dostane "subjektivní" hodnocení, tak je všecko v piheli. Proč snad nemusím vysvětlovat.
Zkus těmi pár body obodovat ten seznam, který jsem napsal výše - uvidš, že to není vůbec snadné a nakonec to třeba dopadne tak, že všichni budou mít +2b a k čemu to pak je?
Souhlasím s Nexem - kdyby nebylo TT, tak loď nemám a nikde jsem si tak neužil "páčkování" jako v TT. A ta parta okolo - to je tlupa, se kterou se poznat opravdu stojí za to - a to platí bez výjimky o všech členech
Opakuju - pojď si to zkusit a pak něco navrhuj.
Tak se mi zdá,i když jsem vzůru a dlouho jsem tady nebyl, že se dostáváte do Navigáckých problémů, začínáte bořit vlastními dohady to co jste před nedávnou dobou vytvořily a vymýšlíte si komplikace. Na pohled se zdá, že už se nejedná pouze o zábavu, ale vzniká jakási honba za body, i když si to nepřipouštíte.nex píše:duke a ja to jeste trosku otocim. proboha proc chces zavadet pravidla ktera se neosvedcila v navize do TT o kterem temer nic nevis? vy mate jedno utkvele presvedceni, ze kazdy musi byt maketar, NEMUSI. navic to ze modelar ktery neprijede na soutez s maketou ma fosnu a je fuser je docela mimo. zajimalo by me kolik novych lidi se za posledni 3 roky v maketarskych kategoriich ceske navigy? presne tenhle pristup lodni modelarstvi zabiji, kdyz se podivas na vysledkove tabulky tak v podstate neni nad cim jasat.mate krasne makety a kolik vas na soutezi je? spoustu lidi zmena pravidel vyhnala i z F4.kdyz porovnam navigu z pred 3-4 let a dnes, tak ti muzu rict, ze uz me nelaka ani jako divaka. docela me nastvalo kdyz jsme asi pred 2-3 rokama v plzni sedeli v kempu skoro jedini. naviga proste tak nejak zapomnela ze LODE JSOU PREDEVSIM ZABAVA. proto se budu snazit o to aby se pravidla nejakem bodovani vzhledu nikdy do TT nedostali.
ADD.: Plzeň- na této sotěži jsem bydlel kousek o Vás a jak jste s Ivanem seděli tak jste mluvili trochu jinak, než to dnes hodnotíš.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
A ještě k Plzni z Old Monaka!Dědek píše:Tak se mi zdá,i když jsem vzůru a dlouho jsem tady nebyl, že se dostáváte do Navigáckých problémů, začínáte bořit vlastními dohady to co jste před nedávnou dobou vytvořily a vymýšlíte si komplikace. Na pohled se zdá, že už se nejedná pouze o zábavu, ale vzniká jakási honba za body, i když si to nepřipouštíte.nex píše:duke a ja to jeste trosku otocim. proboha proc chces zavadet pravidla ktera se neosvedcila v navize do TT o kterem temer nic nevis? vy mate jedno utkvele presvedceni, ze kazdy musi byt maketar, NEMUSI. navic to ze modelar ktery neprijede na soutez s maketou ma fosnu a je fuser je docela mimo. zajimalo by me kolik novych lidi se za posledni 3 roky v maketarskych kategoriich ceske navigy? presne tenhle pristup lodni modelarstvi zabiji, kdyz se podivas na vysledkove tabulky tak v podstate neni nad cim jasat.mate krasne makety a kolik vas na soutezi je? spoustu lidi zmena pravidel vyhnala i z F4.kdyz porovnam navigu z pred 3-4 let a dnes, tak ti muzu rict, ze uz me nelaka ani jako divaka. docela me nastvalo kdyz jsme asi pred 2-3 rokama v plzni sedeli v kempu skoro jedini. naviga proste tak nejak zapomnela ze LODE JSOU PREDEVSIM ZABAVA. proto se budu snazit o to aby se pravidla nejakem bodovani vzhledu nikdy do TT nedostali.
ADD.: Plzeň- na této sotěži jsem bydlel kousek o Vás a jak jste s Ivanem seděli tak jste mluvili trochu jinak, než to dnes hodnotíš.
V neděli se odjely zbývající jízdy a pak jsme se rozjeli domů. Jediným opravdovým stínem byla prohra našich fotbalistů na MS s Ghanou
Body- myslím že letos nás to vyučilo- tt je o bodech a soutěživosti- ale například já, po dohadech o Otrokovicích a vlastně hádce v Oseku, jsem se snažil v Brániku si to jen užít- a hle, zajeli jsme s klukem nejpohodovější jízdy! Od příštího ročníku jsem se zařek že to už nebude jinak, doufám že jsem v sobě našel tolik rovnováhy a odpovědnosti že ten regl za první místo oželím....:-)
Dodnes mě opravdu mrzí moje chování a nebojím se to říct. Neznamená to, že jsem změnil názor, jen jsem si měl za ním stát jiným způsobem.
Já se opravdu na novou sezonu těším, čekají nás třeba noční jízdy- to bude určitě prubířský kamének, neb se asi nezadaří všem udělat stejnou tmu :-)....... ale prostě se na to těším. Bude to spousty práce a vymýšlení jak to spojit, aby se stihly nabít baterky, navečeřet se, zachovat radiový klid, ....
Vím, že kvuli TT vzniklo hodně pěkných lodí , některé jeli jen pár soutěží, některé nestihli žádné, některé se neosvětšily, některé se od základu předělaly--- a o to taky jde! Nejsou to asi kousky do maketové soutěže ale udělaly svojim majitelům mnoho radosti, starosti, sebraly jim kus života, na druhé straně třeba mě pomohly být se synem a užít si ho než mi ho vezme puberta. A je mi jedno, že to nebylo krz maketu co bych dělal 2 roky ale krz springlera co jsem ho dělal 3 týdny......a votom by to mělo být
Tak v Mostě, a nehlašte se všichni, ať na mě nějaká ta cena zbude.......:-)
Dodnes mě opravdu mrzí moje chování a nebojím se to říct. Neznamená to, že jsem změnil názor, jen jsem si měl za ním stát jiným způsobem.
Já se opravdu na novou sezonu těším, čekají nás třeba noční jízdy- to bude určitě prubířský kamének, neb se asi nezadaří všem udělat stejnou tmu :-)....... ale prostě se na to těším. Bude to spousty práce a vymýšlení jak to spojit, aby se stihly nabít baterky, navečeřet se, zachovat radiový klid, ....
Vím, že kvuli TT vzniklo hodně pěkných lodí , některé jeli jen pár soutěží, některé nestihli žádné, některé se neosvětšily, některé se od základu předělaly--- a o to taky jde! Nejsou to asi kousky do maketové soutěže ale udělaly svojim majitelům mnoho radosti, starosti, sebraly jim kus života, na druhé straně třeba mě pomohly být se synem a užít si ho než mi ho vezme puberta. A je mi jedno, že to nebylo krz maketu co bych dělal 2 roky ale krz springlera co jsem ho dělal 3 týdny......a votom by to mělo být
Tak by to asi mělo vypadat ve všech soutěžích bez rozdílu "těch a nebo TĚCH".RomanT píše:Body- myslím že letos nás to vyučilo- tt je o bodech a soutěživosti- ale například já, po dohadech o Otrokovicích a vlastně hádce v Oseku, jsem se snažil v Brániku si to jen užít- a hle, zajeli jsme s klukem nejpohodovější jízdy! Od příštího ročníku jsem se zařek že to už nebude jinak, doufám že jsem v sobě našel tolik rovnováhy a odpovědnosti že ten regl za první místo oželím....:-)
No vidíš! Jak všem zabezpečit stejnou tmu! Na to jsme vůbec nepomysleli! Pravidla to vůbec neřeší! Budeme možná muset zavést nějaký šolichací lux-koeficient. Co když někomu vysvitne měsíc a jinému se schová za mrak .... asi budeme muset sehnat velký černý stan a v noci s ním rybník přikrejtRomanT píše:Já se opravdu na novou sezonu těším, čekají nás třeba noční jízdy- to bude určitě prubířský kamének, neb se asi nezadaří všem udělat stejnou tmu :-).......
Keba - webmaster
Tmu zajistíš v pohodě - každý soutěžící dostane na jízdu tmavé brýle - a vítězové TTC08 dostanou škrabošku
:lol::lol:
do přístavu se mnohdy jede i v noci.......noční tt bude.....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek