Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

převodovky pro naviják

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
Odpovědět
petr hájek

Re: převodovky pro naviják

Příspěvek od petr hájek »

na MODELHOBY jsem objevil krásné a celkem levné motorky s převodovkami ,které by šlo použít na konstrukci navijáků.

http://www.acdc-audio.cz/
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

na MODELHOBY jsem objevil krásné a celkem levné motorky s převodovkami ,které by šlo použít na konstrukci navijáků.
Také děkuji, je až zarážející, že jsem si toho sám na místě nevšiml. Jestli byly k zakoupení přímo na výstavě, tak je to o to horší :cry:.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
petr hájek

CARSON je levný , ale nemá mosazné převody ;)
Přema

Příspěvek od Přema »

Petře,díky za tip.Ty převodovky vypadají velmi velmi solidně.To už se vyplatí nějaký kryt vymyslet.Jinak-v OBI-Lidlu měli grilovací motorky-jsou tam kovové-resin?-převody za 50Kč :lol:
petr hájek

z grilu mám převodovku pro kolesák a jen jsem vyměnil motorek za ten s elektronikou z hitek serva a místo čtyřhranu pro rožeň jsem navrtal díru pro hnací hřídel koles. ;)
Surikati

Příspěvek od Surikati »

Nádherná planetová (zubová) převodovka s převodem 9-15-45 (tedy 1:6) se nachází v nejlevnější AKU-vrtačce. V Baumaxu probíhají prakticky neustále nějaké akce, kde se dá celý přístroj (18V) koupit tak za 500 kč. Po zahození plastového krytu do tříděného odpadu vám pak ještě zbyde - motor velikosti 600, zmíněná převodovka, prokluzová kuličková spojka, NiCD - 15 článkový akumulátor (1200 mAh), mechanický regulátor a přepínač otáček s chaldičem a několik šroubků. Já jsem téměř všechny komponenty využil k pohonu nové lodě.
- Jestli se bude něco z toho hodit i na naviják opravdu nevím.
.. Vždy ve střehu !
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

nevím jestli to sem patří ,ale já objevil velice pěkné převodovky i s motorem v 12V autokompresoru.Použil jsem motory tak i převodovky do lodě.Převod do pomala vychází asi 1:3,5.Záleží jaký typ kompresoru koupíte.Koupil jsem dva a každý měl jiný převod ,asi se to odvíjí z ceny .Za jeden jsem zaplatil 100 Kč a za druhý 225Kč
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Zkoušel někdo použít na naviják originál servo pro navíjení plachet? (třeba Graupnera) Cenově to je asi jinde než předchozí náhradní řešení, ale zajímalo by mě, zda by to fungovalo.

Radek
Ante

Příspěvek od Ante »

navijákové servo má málo otáček pro naviják vlečného lana, jinak co do síly by mělo stačit, možná bych se trochu bál o převody.
Severan

Příspěvek od Severan »

kartonist píše:Zkoušel někdo použít na naviják originál servo pro navíjení plachet? (třeba Graupnera) Cenově to je asi jinde než předchozí náhradní řešení, ale zajímalo by mě, zda by to fungovalo.

Radek
V mostě jsem to viděl úspěšně v provozu, to omezení otáček jde vyřadit.

Severan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“