Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
TT jako oficiální sekce Naviga ???
Re: TT jako oficiální sekce Naviga ???
TT jako oficiální sekce Naviga co vy na to? Přidej te svůj názor ať víme jak postupovat dál.Taky už si chcete s lodí zajezdit a ne jen klasický trojuhelnik?Napište to sem a zkusíme něco udělat.
No, nechme TT zatím tam kde je, ať do toho ti chytří z NAVIGY nekecají. A co se týká trojúhelníku - nic ve zlém, ale postavte si hoši pořádnou maketu a přejděte plynule ze třídy "JEZDIČŮ" mezi maketáře a až tam budete jezdit trojůhelník se zavřenýma očima za všech podmínek, řešme to dál. Zatím máte určitě ještě rezervu.
Ivankap 8)
Ivankap 8)
Ivan
Tentokráte se s Tebou Ivane pustím do křížkuNo, nechme TT zatím tam kde je, ať do toho ti chytří z NAVIGY nekecají. A co se týká trojúhelníku - nic ve zlém, ale postavte si hoši pořádnou maketu a přejděte plynule ze třídy "JEZDIČŮ" mezi maketáře a až tam budete jezdit trojůhelník se zavřenýma očima za všech podmínek, řešme to dál. Zatím máte určitě ještě rezervu.
Ivankap 8)
Ano, dá se naučit, že trojúhelník opravdu můžeš jezdit skoro se zavřenýma očima, ale to je to samý jako když se něco nabiflušeš nazpaměť a přitom nevíš o čem mluvíš. A je jedno zda to jezdíš s nějakou krásnou maketou a nebo stavebnicovým "výprdkem" z plastu. Stačí si někde na rybníce postavit trať a měsíc jezdit do zblbnutí. Vzpomeň si na Číňany na MS. Co z takového "biflování" mají - kromě "sběru" medailí? Já osobně bych z toho neměl nic - to mě opravdu nebaví.
Tug Towing je jinde. Je to hlavně o ježdění. Když k tomu přidáš maketu remorkéru je to super jezdění! Každá trať je jiná. Pokaždý před tebe někdo postaví jinou překážku. Musíš svoji loď opravdu umět ovládat a ne jen "nabiflovaně" klopit páčky. Musíš vymyslet jak to vyřešíš. Naopak musíš mít oči pořádně otevřený a ne zavřený! To je to, co mě na TT zaujalo a dál láká.
Tím nechci říct, že bych netoužil si postavit maketu a nebo že bych už nezajel na soutěž NS. Ale baví mě lodě stavět, ale hlavně s nima jezdit! A právě to kroužení po trouhelníku moje jezdecké touhy už neuspokojuje. Pro někoho může být trojúhelník náročná trať a tak ho bude bavit. To už je věc jen každého jednotlivce, každého prostě baví trochu něco jiného.
Zda by bylo dobré aby TT se stal oficiální disciplínou NAVIGY nedokáži posoudit. Možná má moc benevolentní pravidla :-) Tak mě napadá...proč TT není součástí NAVIGY už dávno? Přeci jsme neobjevili Ameriku !
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Aby TT byl tím čím je, proto ho nechte tam kde je - mimo NAVIGU.
A trojúhelník řešme někde jinde, kde bude víc lidí kteří do toho vidí. Ono to opravdu není o tom, postavit si někde trojúhelník a pak se to nabiflovat. Není to zas tak jednoduché - kolik lidí tu stovku zajede? Pokaždé.
NAVIGA je mezinárodní organizace, kde hlavní slovo mají germáni, je to jako když ČR bude chtí něco prosadit v NATO, opravdu. Zatím se nám povedlo prosadit, že se hodnotí dvě jízdy a ne jedna jako dříve. Už to je úspěch a o změně tratě se jedná už pár let, bohužel zatím bez jakékoliv změny k lepšímu.
Probereme to v Bakově.
Ivankap
A trojúhelník řešme někde jinde, kde bude víc lidí kteří do toho vidí. Ono to opravdu není o tom, postavit si někde trojúhelník a pak se to nabiflovat. Není to zas tak jednoduché - kolik lidí tu stovku zajede? Pokaždé.
NAVIGA je mezinárodní organizace, kde hlavní slovo mají germáni, je to jako když ČR bude chtí něco prosadit v NATO, opravdu. Zatím se nám povedlo prosadit, že se hodnotí dvě jízdy a ne jedna jako dříve. Už to je úspěch a o změně tratě se jedná už pár let, bohužel zatím bez jakékoliv změny k lepšímu.
Probereme to v Bakově.
Ivankap
Ivan
Zrovna u Tebe mne to ošpihlaný prkni překvapuje. I ve světě se to jezdí s modely remorkérů. Nebo to zase budeme vylepšovat?
Ivan
Ivan
Ivan
Lodě by určitě měli vypadat jako remorkéry, je je otázka jak moc dávat duraz na maketovou přesnost. Myslím, že v této kategorii není nutné míti dokonalé makety, ale měl by to být remorkér.I ve světě se to jezdí s modely remorkérů. Nebo to zase budeme vylepšovat?
Ivan
Ano remorkér. Ani já nemám na mysli maketu za 99 bdů. Ikdyž za války američani v pacifiku tu letadlovku táhli i torpédoborcem. Pokud autor doloží, že někdo tahá pramicí nebo maňáskem, klidně 
Ivan
- Pepa Darvas
Přátelé trošku jste sklouzli na jiné téma ,otázka zněla "Chcete TT do Navigy?"velice jsem se těšil až letos navštívím TT v Jínolicích ,holt moje zdraví mi to nedovolilo a tak i nadále nevím jak celá tato soutěž vypadá a jsem zcela závislý jen na fotografiích a článcích.Určitě mě velice tato soutěž zajímá a to především ,že je naprosto svobodná a je otevřená všem lodním modelářům ať jezdí třeba i s prknem . V Americe se schází parta nadšenců ,kteří mají jen siluety lodí a střílí do sebe a potápějí se a je jim naprosto jedno jestli jeden má prkno a ten druhý výstavní model.Jak jistě všichni víme ,že naše slavné předsednictvo si na jaře letošního roku odhlasovalo ,že od příštího roku ,kdo nebude člen Svazu nesmí se zúčastnit žádné soutěže ,která je napsána v kalendáři.Tím se zachvali ještě hůř než věhlasný Svazarm ,který nás neorganizované modeláře pustil do krajského kola.Proto nechte vše tak jak je a doufejme ,že se tato určitě velice zajímavá soutěž rozšíří ,najdou se ochotní pořadatelé ,třeba i na té Moravě .Má velkou šanci se pěkně rozvinout ,ale pod podmínkou ,že to zůstane i pro neorganizované modeláře ,kteří nechtějí být v žádném klubu a natož ve Svazu.Kdo jste navštívil letošní setkání páry v Hradci mi dáte za pravdu ,že to byla super akce ,díky tomu ,že tam mohl přijet ,kdo chtěl ,nikdo nikomu nic nenařizoval .Určitá pravidla je nutné dodržet ,proč se dávát ,ale do Svazu kvuli návštěvě jedné ,nebo dvou soutěží TT?
Všechny moc srdečně zdravím!
Jsem absolutní lodní zelenáč, protože jsem se dosud věnoval výhradně RC autům. Leč na dovolené jsem si přečetl článek o Tug Towingu, začal pátrat dál a dnes mám jasno, že by mě moc bavilo, abych svoji sbírku modelů o nějaký remorkér rozšířil.
Nicméně auta pro mne nadále budou prioritou a koneckonů i chlebem a tak jsem si říkal, že se lodím mohu věnovat jen okrajově - tedy čistě jako hobby. No a musím se přiznat, že mě dost vyděsilo zdejší vzrušené forum o účasti, nebo neúčasti v NAVIGA. Budu se opakovat, lodnímu modelářství extra nerozumím, ale hodně podobný zážitek mám z aut kdy se loni utrhla část komunity a založila si v podstatě konkurenční klub proti RCAČR. Přiznám se, že jsem rovnou šel s těmito "rebely" protože mi jednoznačně nevoněly praktiky RCAČR v udílení licencí, vybírání nesmyslných poplatků, atd...
Není tady situace trochu podobná? - odpověď nedávejte prosím, jen se zkuste trochu zamyslet...
Další věcí, nad kterou jsem se zarazil je maketovost. Z hloubi srdce nesnáším dnes velmi moderní větu "nemám na to čas" ale na druhou stranu jsem měl zpočátku dojem, že se v TT jedná především o funkčnost lodi, není tedy úzkostlivé požadování maketovosti u remorkérů trochu zbytečné?
Velmi mne mrzí, že nebudu moc se alespoň přijít podívat na TT 16.9. ale termín mi koliduje s naším kalendářem. Nicméně musím uznat, že se jedná o "disciplínu" natolik zajímavou, že vyrážím hledat plánky remorkérů a i kdybych se nikdy do NAVIGY nevešel, myslím, že nebudu litovat...
Přeji všem hodně zdaru!
Jaromír Valášek
Jsem absolutní lodní zelenáč, protože jsem se dosud věnoval výhradně RC autům. Leč na dovolené jsem si přečetl článek o Tug Towingu, začal pátrat dál a dnes mám jasno, že by mě moc bavilo, abych svoji sbírku modelů o nějaký remorkér rozšířil.
Nicméně auta pro mne nadále budou prioritou a koneckonů i chlebem a tak jsem si říkal, že se lodím mohu věnovat jen okrajově - tedy čistě jako hobby. No a musím se přiznat, že mě dost vyděsilo zdejší vzrušené forum o účasti, nebo neúčasti v NAVIGA. Budu se opakovat, lodnímu modelářství extra nerozumím, ale hodně podobný zážitek mám z aut kdy se loni utrhla část komunity a založila si v podstatě konkurenční klub proti RCAČR. Přiznám se, že jsem rovnou šel s těmito "rebely" protože mi jednoznačně nevoněly praktiky RCAČR v udílení licencí, vybírání nesmyslných poplatků, atd...
Není tady situace trochu podobná? - odpověď nedávejte prosím, jen se zkuste trochu zamyslet...
Další věcí, nad kterou jsem se zarazil je maketovost. Z hloubi srdce nesnáším dnes velmi moderní větu "nemám na to čas" ale na druhou stranu jsem měl zpočátku dojem, že se v TT jedná především o funkčnost lodi, není tedy úzkostlivé požadování maketovosti u remorkérů trochu zbytečné?
Velmi mne mrzí, že nebudu moc se alespoň přijít podívat na TT 16.9. ale termín mi koliduje s naším kalendářem. Nicméně musím uznat, že se jedná o "disciplínu" natolik zajímavou, že vyrážím hledat plánky remorkérů a i kdybych se nikdy do NAVIGY nevešel, myslím, že nebudu litovat...
Přeji všem hodně zdaru!
Jaromír Valášek
Skutečně u TT jde hlavně o funkčnost. Co největší maketovost je doporučována. Nikdo ovšem nevyžaduje přesné makety. Loď by prostě měla vypadat jako remorkér a je věcí každého kolik do vzhledu investuje času a práce, aby ten jeho remorkér byl nej. Výhodou je, že tato soutěž se dá jezdit s lodí, která ještě stavebně není zcela hotová, ale již plně funkční. To u naprosté většiny jiných soutěží nejde.Další věcí, nad kterou jsem se zarazil je maketovost. Z hloubi srdce nesnáším dnes velmi moderní větu "nemám na to čas" ale na druhou stranu jsem měl zpočátku dojem, že se v TT jedná především o funkčnost lodi, není tedy úzkostlivé požadování maketovosti u remorkérů trochu zbytečné?
Keba - webmaster
Samozřejmě jsem neměl na mysli, že by loď neměl remorkér připomínat ani vzdáleně, nebo to být např. motorová jachta s kusem provazu...
Bude možné Vaše lodě vidět a pohovřit 2. srpna na Košíku?
Bude možné Vaše lodě vidět a pohovřit 2. srpna na Košíku?
Na Noční Košík se samozřejmě chystám, stejně jako ostatní co TT už jeli, takže klidně můžeme o TT popovídat. Budu sebou brát MoNaKo I. a i rozestavěnej novej remorkér speciálně pro TT. Není tedy žádný problém 
Ale pozor, odbíháme od tématu, další prosím do soukromých zpráv nebo do jiného fóra.
Ale pozor, odbíháme od tématu, další prosím do soukromých zpráv nebo do jiného fóra.
Keba - webmaster
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek