stříkám sprejem, prach ani ne spíš jen vyjímečně, stříkám na balkoně.
Pokud se tak stane, tedy spíš občas prach z barvy když nedávám pozor.
Přebrousím smirkem tak 1200-1600 pod vodou je to dobrý, případně pak přeleštím. Pokud se mi tam dostne chlup sn našeho psa :-) tak ho ještě za mokra odstraním, zkusím lehce přestříknout pokud to nejde nachám zaschnout a přeprousím a stříknu znova.
box mám , ale stejně sem tam chloupek přiletí.
Časem jsem zjistil , že jich přilétalo tím více čím více přírodních materiálů (třeba triček či tepláků) jsem na sobě měl.
Takže buď stříkat nahatej :oops: nebo si vzítněco co nepouští chloupky.
Stává se mi občas, že se uvolní i prach zboxu , ale to už je jen o mé blbosti (když si box nevyčistím , tak se nemůžu divit :twisted: ).
Na balkoně jsem stříkával dlouho ,ale jen do doby než si sousedka nad námi zametla balkon a nešoupla plnou lopatku pres zábradlí :!: .
To jsem měl na zaschlém povrchu nalepené i 2 vajgly!!!!
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
[quote="petr hájek"]box mám , ale stejně sem tam chloupek přiletí.
Časem jsem zjistil , že jich přilétalo tím více čím více přírodních materiálů (třeba triček či tepláků) jsem na sobě měl.
Takže buď stříkat nahatej :oops: nebo si vzítněco co nepouští chloupky.quote]
Tak tobude ono! Jsem si říkal odkud se to bere, když je všude čisto, dokonce jsem i vytřel Díky za typ.
Jak velkou trysku do airbrushe by jste doporučili na stříkání trupu cca 65 cm dlouhého ? Barvu jsem stříkal s tryskou 0,3 mm, nyní stříkám již závěrečný bezbarvý lak, ale není to ono, není to vše krásně "přikryté" Rozmýšlím, že koupím 0,5 mm, ale nejsem si jistý, zda-li nebude i toto málo.
Nejlepší je mít opravdu velký box a to i s odsáváním par.. ale to se asi každému nesplní..
co jde tak stříkám venku.. najdu si místo, kdy nehrozí, že mi na to něco spadne, nebo zafouká vítr a něco mi na to přiletí.. venku jsou nebezpečné létající potvůrky, mouchy, komáři a podobně.. asi jim to voní nebo co:o).
Můj názor je ten,že bez pořádného odsávání a boxu to moc dobře nejde, vždy bude hrozit nějaký problém..
popravdě myslím že i to 0,5 bude málo u laku navrch je potřeba dokonalé slití bez stékání takže pistolka by měla umě rozprášit i ne uplně řídký lak.
Osobně na konečnou vrstvu dávám starou kovofiniš pistoli pro vzduch z vysávače tedy starý předobraz dnešních pistolí z TV shopů.
Malý fígl pro použití se syntetickým systémem barev mě maučil jeden starý lakýra ......lak dával ve vrstvě s co nejmenším ředěním a pokud možno v chladné místnosti .
POSLEDNÍ VRSTVU V PISTOLI ALE DĚLAL TAK ,ŽE DO PISTOLE NABRAL SAMOTNÉ ŘEDIDLO A TÍM ,ŽE PROTŘEPAL NÁDRŽKU PŘEDTÍM POUŽITOU NA LAK ZÍSKAL TOTÁLNĚ ŘÍDKÝ LAK ,KTERÝ DÍKY MNOŽSTVÍ ŘEDIDLA ANI LAKEM NEBYL , ALE NASTŘÍKANOU PRACHOVOU VRSTVIČKU LAKU (který díky chladné místnosti nestihl začít schnout) DOKONALE SLIL PŘÍMO NA KASTLI.
Šlo samozřejmě o autolakýru ......
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!