Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Čára ponoru a maskovací pásky

Odpovědět
Drizz

Re: Čára ponoru a maskovací pásky

Příspěvek od Drizz »

Chtel bych se zaptat, jake figle pouzivate pri strikani cary ponoru. Jake pouzivate pasky atd.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Nic sofistikovaného. Obkroužení trupu tužkou nastavenou pomocí vhodného přípravku (hranolek polystyrenu apod.) v požadované výšce a namaskování čáry nějakou obyčejnou běžně dostupnou lepicí pásku z papírnictví, drogerie apod. To je myslím takový nenáročný základ, jistě se na to dá jít i důmyslněji a s kvalitnějšími pomůckami.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

koupil jsem si pásku Tamia-------má dobrý přechod= není velký schod barvy- domaskovávám obyčejnou, ale přechody Tamii- jinak tužka nebo fix na naznačení
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Eda

Příspěvek od Eda »

Teď zrovna pár večerů před Mostem ;-) jsem taky stříkal, vymaskoval jsem to elektrikářskou izolačkou a ta mi přijde taky super; mám normální kolečka (19mm a po ruce), jedno veliké s větším návinem taky 19mm a pak něco širšího, 39mm... Nikam nic nezateklo, nic se neodtrhlo, čára celkem na moje ruce nad očekávání...
Rýsoval jsem s použitím třetí ruky (takový kovový stojánek se dvěma krokodýlky a lupou) a v ní lihovou fixu, ale bacha, celkem tmavě zelená to úplně nepřekryla, a taky to jde blbě umýt (i po lihu zůstanou šmouhy). Příště použiju obyč tužku :-)

Ale s Tamyiou jsem ještě nedělal - je tu někdo, kdo zná obojí a může srovnat?
nex

Příspěvek od nex »

tamiya je jako paska na mista kde je treba prechod naprosto dokonala. maskuju kdecim,ale jakmile potrebuji prechod mezi barvama, tak nema tamiya konkurenci. pokud ji clovek spravne nalepi, tak proste nezatece.

pokud chces delat vodorysky jo sofistikovane, tak si muzes koupit tohle http://www.modelylodi.inshop.cz/naradi/ ... ItemIdx=50 a nebo si to proste podle toho vyrobit
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Zyrtec MT

Příspěvek od Zyrtec MT »

Zdar !
Na maskovanie a prechody medzi farbami pouzivam obycajnu papierovu hranovaciu pasku, je dostat bezne v papiernictve 50 m za par korun, taka hnusne zlta ale je dostatocne tenka .... pokial sa da trocha pozor na manipulaciu s kotucom aby sa okraj neposkodil tak zatekanie nehrozi.
Este jedna poznamka ktoru tu nikto nespomenul ...................
Pasku je potrebne po par minutach po nastriekani zlepit aby nedoslo k poskodeniu hrany prechodu farby.
Moze sa to vystrbit alebo vrsva na paske stiahne so sebou aj vrstvu ktoru potrebujeme aby tam ostala.
Vyskusanie postupu trva 5 minut .... oprava aj 5 hodin ..... Tak vela stastia. Z.
Ako sa vola najznamejsie vychodniarske lepidlo ............................... ?

PRIONDZIM :)
Drizz

Příspěvek od Drizz »

Diky za rady, jeste bych se zeptal kde koupim pasku Tamia, v model shopu nebo v bauhausu?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

V modelárských obchodoch pre plastikárov. Predáva sa v 3 šírkach v plastových aplikátoroch, resp. ako náhradná náplň, ktorá je lacnejšia a podľa mňa stačí.

http://antsizedman.blogspot.com/2009/05 ... putty.html

V obchodoch pre funkčnú modelarinu nemusí byť dostupná.

V Bauhausoch ani nebudú vedieť, o čo ide :)
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Ešte malý dodatok.

Ja kupujem Tamyia pásku "vo veľkom" od klubu KPM Bratislava. ;)

http://www.kpmbratislava.sk/main/produc ... kabuki.htm

Oplatí sa to o dosť viac , ale predávajú to tuším iba na plastikárských sútažiach. Najbližšie bude ModelBrno.
PeterP
romank52

Příspěvek od romank52 »

Neviem za kolko pasku predava priamo KPM, ale da sa kupit aj v eshope: http://www.modelshop.sk/Shop/GoodsList/ ... 6&tree=406
Tomas A3

Příspěvek od Tomas A3 »

Já používám Maskovací pásky od Tamiye různé šířky
cena podle šířky od 45 do 80kč

http://www.hobbylinc.com/htm/tam/tam87034.htm
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“