Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Tmel a laminovaní
Re: Tmel a laminovaní
Mam oplankovany trup a na nem par nepresnosti, ktere sem musel zatmelit, jsou to plochy o obsahu 30 cm2. zatmelil jsem to lakem smichanym se detskym zasypem, chtel bych se zeptat jestli to nebude delat potize pri laminovani, a jestli se pryskyrice chytne i na tmel.
Nevím jestli je lak to pravé-jde o to, aby vrstva laminátu(látka+ priskyřice) dobře přilnula k podkladu a ani po případném navlhnutí(voda se do trupu může dostat horem, kolem hřídele,kormidla) se to neodchlíplo.Zase- před cca 10 lety jsme vytmelili 5m člun ze dřeva plavenou křídou+ epox.....následně přelaminovali a jezdí to do dnes, na vodě každý rok 3-4 měsíců. Na podkladu záleží. Z druhé strany- jak často to bude na vodě? Pokud budeš deně po práci relaxovat u vody, chce to pořádně a profi, pokud 2x za rok, stačí pořádně...:-)
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
- Pepa Darvaš
Pokud to je syntetický lak ,tak jen epoxidovou pryskyřici,jestli to je nitro ,může se stát ,že se s polyesterovou pryskyřicí nesnese.Takže spíš bych navrhoval epoxid,pořádně přebrousit a přelaminovat.Ten tmel nevadí,jde o ten lak.
je to syntetický lak smichany s detskym zasypem. Problém by mohl nastat u koncu hrideli, protoze jsem potreboval vytvorit pozadovany zakulaceny prostor a prave tady cekam nejvetsi potize- jde o to aby to k sobe prilnulo.
- Pepa Darvaš
No nebál bych se toho.Ale jen tím epoxidem.Tři ,nebo čtyři vrstvy 80ky kepru,pořádně prosytit a nechat někde v teple.Né na prudkým sluníčku.v dílně,doma,já nechávám vytvrzovat v peci o čtyřiceti stupních.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 54810 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Přema
-
- 19 Odpovědi