Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tmelení

Odpovědět
Drizz

Re: Tmelení

Příspěvek od Drizz »

Oplaňkoval jsem svou lod a nevím jaky mam pouzít tmel. Bude mi stacit smichany Herkules s detskym zasipem (popipade s pridanymi jemnymi pilinami)? Nebo co jineho byste mi poradili. A jeste bych se chtel zeptat jakej mam pouzit lak? Trup budu jeste laminovat.
Godric

Příspěvek od Godric »

No halvně bych vybral něco, co se dobře brousí, abys nebrousil trup dva týdny jako já. Vzhkedem k tomu, že to budeš laminovat, tak bych řekl, že i ten herkules s pudrem bude stačit. jen nechápu, co chceš lakovat. Olaminuj to z venku a zevnitř, pak máš jistotu, že to vydrží.
SH

Příspěvek od SH »

Herkules NÉÉÉÉÉ... Zůstane gumový a špatně se brousí. Velké díry přetmel dřevotmelem, drobnýma si nelam hlavu. Pod laminát nic nelakuj, pryskyžice sama vsákne do dřeva.
cobra

Příspěvek od cobra »

SH píše:Herkules NÉÉÉÉÉ... Zůstane gumový a špatně se brousí. Velké díry přetmel dřevotmelem, drobnýma si nelam hlavu. Pod laminát nic nelakuj, pryskyžice sama vsákne do dřeva.
Souhlas s SH - laminovat je nejlepší na surové dřevo,takže tmelit jen velké nerovnosti - ostatní až po olaminování třeba polyest.tmelem.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Drizz

Příspěvek od Drizz »

Ok. A jeste, nasel jsem akrylovy tmel. Jak se s mim pracuje a na co byste mi ho doporucovali a da se s nim i tmelit po laminovani???
SQD

Příspěvek od SQD »

SH píše:Herkules NÉÉÉÉÉ... Zůstane gumový a špatně se brousí. Velké díry přetmel dřevotmelem, drobnýma si nelam hlavu. Pod laminát nic nelakuj, pryskyžice sama vsákne do dřeva.
Já si koupil v Tescu nějákej Dřevokit a brousit se to dá jako nic. Je to dobrý?
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,.. ;) :)
cobra

Příspěvek od cobra »

Drizz píše:Ok. A jeste, nasel jsem akrylovy tmel. Jak se s mim pracuje a na co byste mi ho doporucovali a da se s nim i tmelit po laminovani???
Po Laminování URČITĚ NE - je to na bázi vody - tudíž maximálně pod laminát.Já osobně jsem ho přestal používat úplně!Maximálně na malé drobnosti - a pak něčím potáhnout....
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
SH

Příspěvek od SH »

SQD píše:
Já si koupil v Tescu nějákej Dřevokit a brousit se to dá jako nic. Je to dobrý?
Na dřevo pod laminát je to OK.
FRANTA 1

Příspěvek od FRANTA 1 »

Podle mých skušeností je dřevotmel opravdu nejlepší.Neboj se toho že je dvousložkový.Paradně se brousí a každá barva na něm drží.Opravdu len dřevotmel jiný nazev i kdež podobný stojí za prd.
razor

Příspěvek od razor »

ja som tmelil zmesou husty lak+detsky puder ,na listy ,potom laminat a potom znova puder s lakom
chcem mat krasny povrch tak som to cele z vonku natrel syntetickou farbou a vybrusil vodnym smirglom
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Merrimack píše:Nevím zda to je zda vše psáno s humorem či realitou, ale když jsem tu přečetl slovo herkules, tak se mi zježily chlupy...
Na trup jedině poliester...nejlepší co je na trhu...doporučuji přímo firmu:Soudal...ten se brousí sám...je to nejrychlejší varianta...
nemluvě o pevnosti a tvrdosti..nemá konkurenci...nějaké napodobeniny a samo domo je k ničemu..!!!
Na poslední povrch a dotmelení mikrobublin a rejpancu, stačí poliester stříkací tmel...paráda..jedna radost s broušením...pak jen základová barva a je hotova...
Ty napřed tmelíš a pak dáváš základ ?
Já dávám syntetický základ, polyester, polyesterový sříkací tmel a vrchní syntetická barva. Dělám to špatně??
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Merrimack píše:No postup je jednoduchý, na trup první poliester tmel...táke záleží jeký máš trup, tím myslím plaňky...u tohoto případu první bych nanesl trochu epoxidu, pak pár vrstev tkaniny...odhad 110-140 gramáž, kolem 2-5 vrstev, záleží co je to za model a jaký od toho chceš nároky...pak na laminát rovnou poliesterový tmel...krásně se nanáší...stačí stěrka...
obrousit, znovu nanýst...a tak dlouho, dokoať trup není tvarově dokonalí...pak jen stříkací tmel, je toho více druhý stříkacích tmelů, tedy těžko radit, hlavně ať je to poliester...někomu to smrdí(poliester) ale myslím že to nesmrdí, tedy mluvím za mě...:o)
Pak přebrousit a podle potřeby přeba znovu přestříknout...stříkací tmel se prodává v plechovce...tedy je potřeba nějaký kompresor...pak je varianta ve spraji, ale je to drahé, a hlavně to není poliester...mixovat ale tmeli a barvy nedoporučuji, vše od základu na stejné bázi...pak je zaručena qvalita....!!;)
Všechno je jasný. Předpokládám, že budu upravovat, již olaminovaný trup. Teď jsi třeba v postupu vůbec neuvedl základní barvu. A to byla ta nejasnost na kterou jsem se ptal. Já jsem stříkal základní barvu přímo na laminát. Ty jsi, ale před tím psal, napřed tmel a pak základ.
tak jak je to?
Tukin

Příspěvek od Tukin »

Potřeboval bych poradit ohledně stolního dřevěného modelu. Výroba trupu je plaňkováním který se ještě nějak tmelí. Ten tmel se dá nějak koupit nebo se musí vyrobit jsem začátečník a ocením každou radu.
Díky
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Tmel můžeš koupit, já použil např. Dřevokitt Renovace z Domu barev, odstín Ořech. Samozřejmě je žádoucí, aby tmel po přebroušení byl jen ve spárách a nikoliv na povrchu plaňky. Tam kde trup natíráš nebo plátuješ je to jedno.

Radek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“