V létě se tu Pepa Darvaš zmínil o použití strhávací tkaniny při laminování a posléze mi ochotně věnoval vzorek na vyzkoušení. Poslední víkend jsem se konečně dostal k otestování, takže referuju.
Je to tak jak popsal, na závěr laminování se na povrch přiloží ta páska a natře pryskyřicí. Po vytvrzení se jednoduše strhne, jde to poměrně dobře. Díky té pásce se na povrchu vytvoří vstvička epoxydu, která zahladí vzorek skelné tkaniny pod ní. Úplně hladké to sice není, ta strhávací páska vytvoří na povrchu taky vzorek, ale jemnější a ta vrstva epoxydu jde sbrousit aniž by se riskovalo probroušení skelné tkaniny pod ní a mělo by se tak vyhnout náročnějšímu tmelení. Zaznamenal jsem akorát jeden zásadnější zádrhel. Ta páska není tak poddajná jako normální skelná tkanina, takže nekopíruje povrch tak ochotně. Potom jsem tu pásku měl zmačkanou a v místech skladů se nechtěla zcela narovnat a přilnout k povrchu. Na těch místech vznikly drobné propadliny, které krásně ilustrují rozdíl mezi běžným povrchem laminátu a povrchem vzniklým pomocí té strhávací pásky. I tak je příznivější když se musí nahrubo tmelit pouze vybraná místa a ne celý trup. Konečný verdikt tedy zní: Není to zázračný prostředek který vyřeší vše, potřebu broušení a tmelení to zcela neodstraní, nicméně určitě pomůže a stojí za vyzkoušení.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Tloušťka laminátu a tmelení
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek