Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Lepení allu plechu na laminát (lak)

Ivvo

Re: Lepení allu plechu na laminát (lak)

Příspěvek od Ivvo »

Severan píše:Neodolal jsem a zkusil jsem k sobě lepit purexem a sekunďákem dvě nesavé součástky, pevnost je ve prospěch sekunďáku (hliník, laminátové desky).
Myslel jsem si, že to tak dopadne... purex potřebuje vypěnit do pórů, protože potřebuje větší plochu rpo pevné uchycení. Nejlepší je na dřevo nebo jiné porézní materiály, kde má kam vypěnit...
Obrázek
NeJaToD team
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Jo jo... Ke stejným závěrům jsem taky došel. Purex OK u rovných savých ploch, zkoušel jsem to na stojánku pro jednu loď co teď dělám, obr. pokusu o pořádně "jetý" povrch přikládám, při polepování složitějších křivek trupu je to opruz. Plech má určitou pružnost a s Purexem to jezdí až příliš, fixace je kovbojka. Vteřiňák OK. Jen aby se časem "neodmočil". Slyšel jsem různé zvěsti o bobtnání. Ale snad když to bude jednou za měsíc na pár hodin ve vodě, tak se prd stane... No a na ty větší rovné plochy budu asi používat Purex, Snadno to přitlačím a cena je takky někde jinde. Přece jenom na několika skoro metr a půl dlouhých plochách už to taky hraje nemalou roli.

Obrázek

Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

Ten plech vypadá velice zajímavě - čím jsi černil ???
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
RiMr

Příspěvek od RiMr »

nějaká akrylovka (co dům dal). Nejde z rukou, potvora...
V další fázi pokusu tím olepím kýl rybářského člunu, co teď mastím. Ten je zelený, tak to zlahka máznu tou černou, pak to lehce máznu tou zelenou a ještě nahoru zašpiním černou (jenom nějakým hadříkem, ten štětec moc "dává", jenom ušmudlám) a po zaschnutí bych to chtěl opotřebovat léty nelítostného provozu (80 šmirgl a nějaká 500) na černou "základovku", místy až na kov.
cobra

Příspěvek od cobra »

RiMr píše:nějaká akrylovka (co dům dal). Nejde z rukou, potvora...
V další fázi pokusu tím olepím kýl rybářského člunu, co teď mastím. Ten je zelený, tak to zlahka máznu tou černou, pak to lehce máznu tou zelenou a ještě nahoru zašpiním černou (jenom nějakým hadříkem, ten štětec moc "dává", jenom ušmudlám) a po zaschnutí bych to chtěl opotřebovat léty nelítostného provozu (80 šmirgl a nějaká 500) na černou "základovku", místy až na kov.
Ty jsi ale divoch - vídím že si budem rozumět :D:lol::D
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Bezpochyby :-)))
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

RiMr píše:Jo jo... Ke stejným závěrům jsem taky došel. Purex OK u rovných savých ploch, zkoušel jsem to na stojánku pro jednu loď co teď dělám, obr. pokusu o pořádně "jetý" povrch přikládám, při polepování složitějších křivek trupu je to opruz. Plech má určitou pružnost a s Purexem to jezdí až příliš, fixace je kovbojka. Vteřiňák OK. Jen aby se časem "neodmočil". Slyšel jsem různé zvěsti o bobtnání. Ale snad když to bude jednou za měsíc na pár hodin ve vodě, tak se prd stane... No a na ty větší rovné plochy budu asi používat Purex, Snadno to přitlačím a cena je takky někde jinde. Přece jenom na několika skoro metr a půl dlouhých plochách už to taky hraje nemalou roli.
No problem bude v tom, že nyní jsi to lepil na savý podklad. Až to budeš lepit na laminátový trup tak ten purex bude držet méně než vteřinové lepidlo. A co se týká ceny, máš pravdu, purex je levnější, ale pokud uvažuješ do lodi 3x střídavý motor + 3x regulátor tak ta cena lepidla bude zanedbatelná... :)
Obrázek
NeJaToD team
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Na tom mem clunu asi jo, ale budu stavet i dalsi, "light" verzi(verze) a tam budu muset resit i cenu spotrebaku. Ale jinak pocitam s tim, ze na laminat to budu lepit vterinakem. Hlavne kvuli prilozim-pripasuju-prilepim a jedu dal. S tim Purexem by to v tech zahybech bylo na dlouho. Hosi holt dostaanou na vyber: chces plechovku? Rozbij prasatko... :-)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Nebolo by jednoduchšie pri takej sériovej výrobe "vymakať" oplechovaný a onitovaný master a ten zaformovať a potom "nasekať" potrebný počet laminátových trupov. Takýto povrch sa tiež bude dať opatinovať.
Predstava, že by som mal opakovane polepovať plechmi a nitovať dva a viac rovnakých trupov ....
Iba ak by som to mal ako zamestnanie a dobre mi za to platili :D
PeterP
Severan

Příspěvek od Severan »

K těm fámám s vteřińákem, setkal jsem se stím, že povolil u nějaké ekologické verze vteřiňáku, ale starý smradlavý vteřiňák se nehne, pokusy prováděl bořík a já to zkusil také, po týdnu ve vodě se to nehlo (osobně jsem použil pelikána, co bořík nevím). Lepil jsem dřevo na dřevo, balzu na balzu, alu-kovolist a laminátovou desku. Vše ok. Jinak v případě nedůvěry doporučuji zkusit.

Severan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Barvy, lepidla a tmely“