Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Laminát.trup-čim a jak nalakovat ??
Re: Laminát.trup-čim a jak nalakovat ??
Zdravim, nevim jestli sem tu správně, ale mám laminát.trup 120 cm na policejní člun KB-23 ještě z HDR. Krásně hladce lesklej povrch. Tak jak na něj, aby se to neloupalo časem. Zdrsnit?? a jakou barvou pak natřít. Nejde mi o špičkovou maketu, ale jen klidný poježdění. Takže rady typu tmelit - brousit -tmelit -brousit do nekonečna by se mi moc nechtělo
zatim dík...
- Pepa Darvaš
Omej to jarovou vodou ,nastříkej základní barvou nejlépe nějakou nitro a pak to stříkni emalilem.Ten trup máš ode mně?
Dík, nějak tak to spáchám. Ne ne, ten trup je přivezenej ještě za starých časů z NDR, asi za 150 DM tenkrát. Leželo mi to tu nedodělané,tak konečně to snad dorazim. Chci tam dát dvě 540 nebo 6-tistovky s převodovkou asi 1:3 a napájet snad olovem, (2x4,5Ah) ale nějak se mi do té kyseliny moc nechce. No uvidíme.
Ty taky umis "Krásně hladce lesklej povrch."? Skoda ze asi jen pro nekoho...Pepa Darvaš píše:Ten trup máš ode mně?
Já bych to ještě před tím mytím lehce "přejel" jemným smirkem (zrnitost nad 600) nebo brusnou "houní" Scotch Brite. Mělo by to pak přece jen lépe držet.Pepa Darvaš píše:Omej to jarovou vodou ,nastříkej základní barvou nejlépe nějakou nitro a pak to stříkni emalilem.Ten trup máš ode mně?
Abych nebyl za chytráka, je to postup, který jsem četl snad ve všech recenzích na (polo)stavebnice s laminátovým trupem.
Zdenek
to:burda 1 - sorry, ale nějak mi unikla pointa?? trup byl koupenej...v čem je chybka ?? 
to:Z.Bílek - no, to sem si původně myslel, sice "jen" čtyřstovkou hrubostí, ale každopádně trochu to přejet aspoň tou 600 nebude na škodu.... dík
to:Z.Bílek - no, to sem si původně myslel, sice "jen" čtyřstovkou hrubostí, ale každopádně trochu to přejet aspoň tou 600 nebude na škodu.... dík
- Pepa Darvaš
To:Rákos:Pointu nechápeš z toho důvodu ,protože ten co to píše umí jen rejpat a blbě kecat,popřípadě házet špínu na druýhoaniž by ho znal.zapomíná, že toto je fórum pro lodní modeláře a né bulvární plátek.Pokud by chtěl pokračovat v tomto smyslu bez velkého užitku,poprosil bych webmastera aby jeho výroky silně zredukoval.když se tak nestane asi se zaměřím na jinou formu komunikace mezi rozumnými ,kde je zajímá jen modelářská činnost
Řekl bych že ta nitro základovka nebude až tak nejlepší - volil bych spíše plnič a pak syntetický email.Syntetika je přeci jen stálejší (ikdyž o něco pracnější).Pepa Darvaš píše:Omej to jarovou vodou ,nastříkej základní barvou nejlépe nějakou nitro a pak to stříkni emalilem.Ten trup máš ode mně?
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

Pánové děkuji za rady....ted zkusim podebatit (vlákno pohony) něco o osazení motorů.... zdravim
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15 Odpovědi
- 16691 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ZBl
-
- 34 Odpovědi