Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

kortova dýza

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Severan

Re: kortova dýza

Příspěvek od Severan »

Jste schopen někdo poradit, jak skonstruovat kortovu dýzu, polsky jaksi neumím a rád bych si ji zhotovil sám. Materiál už mám, ale ty výpočty se mě nějak nedaří.

(rozumím tomu po: že D = průměr lodního šroubu; l = D (průměr lodního šroubu) / 2; c = 1 % z D (z průměru šroubu; že línie jsou 11 stupňů a ostatní údaje jsou pro mě neznámé) - vycházím s polského návodu

Průměr šroubu je 60 mm a hloubka má být 50 mm.

Severan
Severan

Příspěvek od Severan »

Ženušce zůstává v práci ze zkoušek materiál, když provádějí řízenou destrukci na různých polotovarech :D No a co z toho zůstane, tak pokud to zrovna potřebuji a má to, tak to dostanu. No a teď jí zrovinka zůstal kus hliníku. Snad jí zvládnu zhotovit a nebude letecký den. Koupit jí nemohu, protože je hodně atypická. Maximálně si ji u někoho nechat udělat, když se nezadaří.

Severan
Severan

Příspěvek od Severan »

tady je v nabídce: http://mjteam.kvalitne.cz/index.php?a=katalog
http://mjteam.kvalitne.cz/galerie/fotka40.jpg

Vypadá zajímavě, i když z fotky není patrný profil. Z hlediska lepení a povrchové úpravy by mohla být lepší, než ta hliníková.

Lákají mě ty pětilisté lodní šrouby - chce to ale vidět, nechci kupovat zajíce v pytli.
Ty stránky vidím asi jako poslední východisko...

Dýza bude k ose připevněna závitem + spoj slepen. Povrchová úprava by neměla být problémem. Hmm, na výkresem mám čtyřlistý šroub, takže tam zůstane. Akorát jsem zvědav, jak bude zabírat. Nemám zcela jasno, jaké stoupání je vhodné pro remorkér. Z výkresu to nevyčtu a z fotky taky ne.

Severan
Severan

Příspěvek od Severan »

De bilbao - z monaka, na netu jsem posháněl fotky a ještě pořád objevuji další, akorát jméno je krapet jiný, ale trup i nástavby stejný. Líbil se mě tvarově a stavím ho jako pracovní model pro TT. I když má jeden šroub :( , tak uvidím jak bude couvat, doufám že to nebude pohroma. Taky na něm zkouším různé technologie, protože bych si pak rád postavil maketu remorkéru, ale nerad bych experimentoval přímo na ní. Pokud by jsi věděl ještě o nějakých fotkách, tak sem s nimi ;) .

Severan
Severan

Příspěvek od Severan »

Podívám se na něj, neznám ho.
Pokud budeš mít kortyho dýzu otočnou, tak by neměl být problém i s couváním. Záleží pochopitelně i na tvaru trupu, ale třeba javorův Brake bezvadně couvá na obě strany i bez předního příčného pohonu a otočí se na pětníku jak při jízdě dopředu, tak i dozadu.

Tak to jsi mě potěšil.

Severan
Ante

Příspěvek od Ante »

tady je takova maluvka dyzy v corelu http://ante.i-net.cz/kortnozzle.zip
Severan

Příspěvek od Severan »

tady je takova maluvka dyzy v corelu http://ante.i-net.cz/kortnozzle.zip
Tak jsem došel k podobnému výsledku, akorát tu hranu na výtoku mám skoro doztracena.

Severan
Ante

Příspěvek od Ante »

toto je obkreslený profil dyzy odněkud z netu ale už nevím kde to bylo. Byli to stránky o dyzach.
Severan

Příspěvek od Severan »

toto je obkreslený profil dyzy odněkud z netu ale už nevím kde to bylo. Byli to stránky o dyzach.
Škoda.

Já jsem hledal a nenašel. Asi se špatně dotazuji a nebo to chce používat jiný vyhledávač :cry:

Severan
Severan

Příspěvek od Severan »

Ten polský článek z Monaka nestačí ?
Částečně jsem ho využil, ale všemu nerozumím, protože nevládnu polštinou.

Severan
Ante

Příspěvek od Ante »

zkus hledat toto KORT NOZZLE
Severan

Příspěvek od Severan »

zkus hledat toto KORT NOZZLE
Díky za radu, já tušil že mám blbej výraz. Jdu hledat.

Severan
Pepa Darvas

Příspěvek od Pepa Darvas »

tady je v nabídce: http://mjteam.kvalitne.cz/index.php?a=katalog
http://mjteam.kvalitne.cz/galerie/fotka40.jpg

Vypadá zajímavě, i když z fotky není patrný profil. Z hlediska lepení a povrchové úpravy by mohla být lepší, než ta hliníková.

Lákají mě ty pětilisté lodní šrouby - chce to ale vidět, nechci kupovat zajíce v pytli.
člověka ,který vyrábí Kortyho dýzy znám ,soustruží je z Pertinaxu,a dovolím si tvrdit ,že jsou kvalitní .Mosazné lodní šrouby ,Vám zhotoví na zakázku a jsou také velice kvalitní .
Ante

Příspěvek od Ante »

mužu potvrdit, šrouby i dyzy mam od něho
Pepa Darvas

Za čtyřlistý šroub o průměru 40 mm ,jsem zaplatil dvě stě Kč,ten šroub co je na ponorku je asi za čtyřista , dýzy mají v průměru asi 80 mm a 60 mm ,ale to odhaduji ,chce za ně asi dvě stě .Šrouby mají náboj i listy z mosaze ,pájené natvrdo,v rozích je vidět trošku cínu ,ale nechá se to vyleštit.Zkouší prodávat také laminátové trupy ,ty bych si dovolil z mého hlediska kritizovat ,ale ty doplňky má dobrý.Kdo je poblíž Brandýsa nad Labem ,tak druhého září mají na Probošťáku ve Staré Boleslavi soutěž ,Martin tam bude .
Severan

Příspěvek od Severan »

Za čtyřlistý šroub o průměru 40 mm ,jsem zaplatil dvě stě Kč,ten šroub co je na ponorku je asi za čtyřista , dýzy mají v průměru asi 80 mm a 60 mm ,ale to odhaduji ,chce za ně asi dvě stě .Šrouby mají náboj i listy z mosaze ,pájené natvrdo,v rozích je vidět trošku cínu ,ale nechá se to vyleštit.Zkouší prodávat také laminátové trupy ,ty bych si dovolil z mého hlediska kritizovat ,ale ty doplňky má dobrý.Kdo je poblíž Brandýsa nad Labem ,tak druhého září mají na Probošťáku ve Staré Boleslavi soutěž ,Martin tam bude .
Jak jsou to starý ceny?

severan
Pepa Darvas

byl jsem na Jablonecké Kotvě před čtrnácti dny,kde jsem tyto věci držel v ruce ,pokud budeš mít zájem ,napíši mu o ceny ?
duke

Příspěvek od duke »

Není někde více informací o té soutěži 2.září na tom Probošťáku?
Pepa Darvas

snad bude fungovat adresa na webové stánky pořádajícího klubu ,když né ,mám propozice ,tak Ti je na meil mohu zaslat Pepa
http://KlomBrandys.d2.cz
duke

Příspěvek od duke »

Mají tam jen info že to je bez propozic, tak pls. prosim o zaslání propozic na matpet(zavinac)volny.cz.
Děkuji.
Pepa Darvas

máš to tam Pepa
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“