Dobrý den,
Létám sice s modely letadel, ale velmi mě zaujal remorkér MoNaKo. V současné době schraňuji materiál na jeho stavbu. Jako pohon bych rád použil S400.
Zajímalo by mně jakou zvolit převodovku a velikost lodního šroubu. U pecky jsem našel jen hřídel s přírubou k připojení napřímo ale nevím jestli by to u remorkéru fungovalo. Rád bych s tím v budoucnu něco tahal a chci aby byl pohon navržen k tomuto účelu.
díky za rady
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Konfigurace pohonu S400 pro MoNaKo
-
Návštěvník
Re: Konfigurace pohonu S400 pro MoNaKo
Hledej a čti na Monaku, téměř vše už tu bylo řešeno a řečeno.Vigo píše:Dobrý den,
Létám sice s modely letadel, ale velmi mě zaujal remorkér MoNaKo. V současné době schraňuji materiál na jeho stavbu. Jako pohon bych rád použil S400.
Zajímalo by mně jakou zvolit převodovku a velikost lodního šroubu. U pecky jsem našel jen hřídel s přírubou k připojení napřímo ale nevím jestli by to u remorkéru fungovalo. Rád bych s tím v budoucnu něco tahal a chci aby byl pohon navržen k tomuto účelu.
díky za rady
Zdravím. Vašemu dotazu moc nerozumím. Pokud S400 znamená SPEED 400 7,2V pak je to stejný motor, který je v návodu použit. Dále je tam napsáno, že je použit hřídel s přírubou bez převodovky a modeláckej třílistej lodní šroub o průměru 30mm. Že to funguje bylo popsáno v mnoha reportážích z akcí, které následovaly.Dobrý den,
díky za rady
Je možné použít i stejný motor a šroub o větším průměru, ale pak bude lepší použít převodovku tak 2,5:1. Stačí letecká.
V Admiralshopu prodávají převodovku, která byla navržena přímo pro MoNaKo I. Je pro motory řady SPEED 400 s poměrem 3:1 a rozvodem na dvě lodní hřídele.
Další podrobnosti najdete na MoNaKu na stránce věnované přímo remorkéru MoNaKo I.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Návod jsem četl a vim že tam je použita 400 bez převodů. Jen mi přišel S400 jako zbytečně točivý motor. Dvě vrtule asi dělat nebudu i když je to při ovládání jistě výhodnější. Použiji tedy 400 napřímo
Díky
Díky
musím souhlasit s boříkem. postavil jsem MoNaKo I. s převodovkou se dvěma šrouby Robbe o průměru 32 mm v otočné dýze (když jsem použil šrouby Graupner tak loď nechtěla vůbec couvat) a musím říct, že se otočím skoro na místě a sílu to má taky pořádnou. mám tam motor Speed 400 a plně dostačuje, převodovka má poměr cca 1:3. Jedinný problém, na který jsem zatím narazil je, že je loď díky převodovce podstatně težší, takže při použití Pb akumulátoru má výrazně hlubší ponor, což lze ale kompenzovat při stavbě (zvětšit trochu šířku a výšku trupu)... jinak mohu dva šouby jen doporučit...
ivvo
ivvo

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek