Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

pohon Hydro 2.

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
beer jan

Re: pohon Hydro 2.

Příspěvek od beer jan »

Prosím o radu, po létech stavění klasických lodí , jsem se pustil do stavby rychlého člunu Hydro2. protože jsem nikdy nepoužíval střídavé motory, chtěl bych vědět, jestli motor RAY 2845/09 2100ot/V výkon 260W je vhodný na tento člun, nebo je třeba silnější? děkuji předem
Cuga

Příspěvek od Cuga »

beer jan píše:Prosím o radu, po létech stavění klasických lodí , jsem se pustil do stavby rychlého člunu Hydro2. protože jsem nikdy nepoužíval střídavé motory, chtěl bych vědět, jestli motor RAY 2845/09 2100ot/V výkon 260W je vhodný na tento člun, nebo je třeba silnější? děkuji předem
Ahoj, do hydro dvojky se tento motor vubec nehodi. Jednak z duvodu, ze cinani neumi (snad korme Feigaa) delat dvoupoly a druhak je to slabota. Chce to neco podstatne silnejsiho, vsak nevim, jake jsou tvoje financni moznosti. Kdyby neslo vo kacaky, poradim ti NEU popripade Lehner, ale vzhledem k tomu, ze jsi sam nastinil motor RAY tak se pokusim drzet teto cenove kategorie a reknu ti: Vraz tam Feigao 540L, s KV kolem 2400-2800. Ale pozor na kvalitu, loziska v tom motoru jsou no, jak to rict slusne.....: Na vymeneni driv nez je vrazis do lode :-) Po vymene to bude s lodi mavat jak vztekle...... Pokud chces neco kvalitnejsiho, da se vybrat neco od MEGA motor.......

Jinak da se pouzit i jiny motor nez jsem uvedl. Pokud chces hledat sam, hledej neco s KV jak jsem psal vyse, a velikosti 540 (cca 36x50 az 60mm), mensi (pokud china) urcite ne, v takoveto lodi tecou uz slusne proudy i pro rekreacni jezdeni :-), a tavicu motoru a vyhrivacu rybniku je tu uz dost :-)

Preju hodne stesti, pokud budes chtit dalsi info, tak zkus muj kontakt......
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
beer jan

Příspěvek od beer jan »

ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Cuga

Příspěvek od Cuga »

beer jan píše:ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Psal jsem motor velikosti 540, 2400-2800, taky neco o vetsich proudech.......

Ta mega neni ani velikosti 540, ma otacky 3100 (coz by zas takovej problem nebyl), max proud 35A (a to pouze po omezenou dobu). Motor je poddymenzovany, verim ze by to s tim chvili slusne jezdilo, ale ne moc dlouho a bylo by tohoto jinak velice kvalitniho motoru velka skoda.

Kdyz uz Mega, tak je pouzitelnejsi 22/20/2. Toci vice mene rozsahu (pri pouziti motoru s vyssim KV je nutne pouzit mensi vrtuli, to se pak lodi nechce moc do kluzu....), maximalni povoleny proud ma taky nekde jinde a je vetsi ( lepsi kroutici moment, vetsi masa a plocha na vyzareni tepelne energie.....)

Avsak pri napajeni 12ti clanky (maximum pro H2) motor toci kolem 40 000 (v reale to bude trosku min), coz neni uplne malo a vzhledem ze se jedna o sestipol, tak pri takto vysokych otackach muzou mit problemy nektere reglery s regulaci (Jeti Spin). Radeji bych volil motor s KV blizici se spis spodni hranici rozsahu jak jsem uvadel......
Cuga

Příspěvek od Cuga »

Cuga píše:
beer jan píše:ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Psal jsem motor velikosti 540, 2400-2800, taky neco o vetsich proudech.......

Ta mega neni ani velikosti 540, ma otacky 3100 (coz by zas takovej problem nebyl), max proud 35A (a to pouze po omezenou dobu). Motor je poddymenzovany, verim ze by to s tim chvili slusne jezdilo, ale ne moc dlouho a bylo by tohoto jinak velice kvalitniho motoru velka skoda.

Kdyz uz Mega, tak je pouzitelnejsi 22/20/2. Toci vice mene rozsahu (pri pouziti motoru s vyssim KV je nutne pouzit mensi vrtuli, to se pak lodi nechce moc do kluzu....), maximalni povoleny proud ma taky nekde jinde a je vetsi ( lepsi kroutici moment, vetsi masa a plocha na vyzareni tepelne energie.....)

Avsak pri napajeni 12ti clanky (maximum pro H2) motor toci kolem 40 000 (v reale to bude trosku min), coz neni uplne malo a vzhledem ze se jedna o sestipol, tak pri takto vysokych otackach muzou mit problemy nektere reglery s regulaci (Jeti Spin). Radeji bych volil motor s KV blizici se spis spodni hranici rozsahu jak jsem uvadel......
P.S: Jestli budes potrebovat, motor ti do hydra za velice rozumne penize sezenu a poslu.....Cenou budes mile prekvapen.....
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“