Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
pohon Hydro 2.
Re: pohon Hydro 2.
Prosím o radu, po létech stavění klasických lodí , jsem se pustil do stavby rychlého člunu Hydro2. protože jsem nikdy nepoužíval střídavé motory, chtěl bych vědět, jestli motor RAY 2845/09 2100ot/V výkon 260W je vhodný na tento člun, nebo je třeba silnější? děkuji předem
Ahoj, do hydro dvojky se tento motor vubec nehodi. Jednak z duvodu, ze cinani neumi (snad korme Feigaa) delat dvoupoly a druhak je to slabota. Chce to neco podstatne silnejsiho, vsak nevim, jake jsou tvoje financni moznosti. Kdyby neslo vo kacaky, poradim ti NEU popripade Lehner, ale vzhledem k tomu, ze jsi sam nastinil motor RAY tak se pokusim drzet teto cenove kategorie a reknu ti: Vraz tam Feigao 540L, s KV kolem 2400-2800. Ale pozor na kvalitu, loziska v tom motoru jsou no, jak to rict slusne.....: Na vymeneni driv nez je vrazis do lode :-) Po vymene to bude s lodi mavat jak vztekle...... Pokud chces neco kvalitnejsiho, da se vybrat neco od MEGA motor.......beer jan píše:Prosím o radu, po létech stavění klasických lodí , jsem se pustil do stavby rychlého člunu Hydro2. protože jsem nikdy nepoužíval střídavé motory, chtěl bych vědět, jestli motor RAY 2845/09 2100ot/V výkon 260W je vhodný na tento člun, nebo je třeba silnější? děkuji předem
Jinak da se pouzit i jiny motor nez jsem uvedl. Pokud chces hledat sam, hledej neco s KV jak jsem psal vyse, a velikosti 540 (cca 36x50 az 60mm), mensi (pokud china) urcite ne, v takoveto lodi tecou uz slusne proudy i pro rekreacni jezdeni :-), a tavicu motoru a vyhrivacu rybniku je tu uz dost :-)
Preju hodne stesti, pokud budes chtit dalsi info, tak zkus muj kontakt......
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Psal jsem motor velikosti 540, 2400-2800, taky neco o vetsich proudech.......beer jan píše:ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Ta mega neni ani velikosti 540, ma otacky 3100 (coz by zas takovej problem nebyl), max proud 35A (a to pouze po omezenou dobu). Motor je poddymenzovany, verim ze by to s tim chvili slusne jezdilo, ale ne moc dlouho a bylo by tohoto jinak velice kvalitniho motoru velka skoda.
Kdyz uz Mega, tak je pouzitelnejsi 22/20/2. Toci vice mene rozsahu (pri pouziti motoru s vyssim KV je nutne pouzit mensi vrtuli, to se pak lodi nechce moc do kluzu....), maximalni povoleny proud ma taky nekde jinde a je vetsi ( lepsi kroutici moment, vetsi masa a plocha na vyzareni tepelne energie.....)
Avsak pri napajeni 12ti clanky (maximum pro H2) motor toci kolem 40 000 (v reale to bude trosku min), coz neni uplne malo a vzhledem ze se jedna o sestipol, tak pri takto vysokych otackach muzou mit problemy nektere reglery s regulaci (Jeti Spin). Radeji bych volil motor s KV blizici se spis spodni hranici rozsahu jak jsem uvadel......
P.S: Jestli budes potrebovat, motor ti do hydra za velice rozumne penize sezenu a poslu.....Cenou budes mile prekvapen.....Cuga píše:Psal jsem motor velikosti 540, 2400-2800, taky neco o vetsich proudech.......beer jan píše:ahoj co říkáš na Mega 16/20/02
Ta mega neni ani velikosti 540, ma otacky 3100 (coz by zas takovej problem nebyl), max proud 35A (a to pouze po omezenou dobu). Motor je poddymenzovany, verim ze by to s tim chvili slusne jezdilo, ale ne moc dlouho a bylo by tohoto jinak velice kvalitniho motoru velka skoda.
Kdyz uz Mega, tak je pouzitelnejsi 22/20/2. Toci vice mene rozsahu (pri pouziti motoru s vyssim KV je nutne pouzit mensi vrtuli, to se pak lodi nechce moc do kluzu....), maximalni povoleny proud ma taky nekde jinde a je vetsi ( lepsi kroutici moment, vetsi masa a plocha na vyzareni tepelne energie.....)
Avsak pri napajeni 12ti clanky (maximum pro H2) motor toci kolem 40 000 (v reale to bude trosku min), coz neni uplne malo a vzhledem ze se jedna o sestipol, tak pri takto vysokych otackach muzou mit problemy nektere reglery s regulaci (Jeti Spin). Radeji bych volil motor s KV blizici se spis spodni hranici rozsahu jak jsem uvadel......
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek