Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Spojka motor-hřídel

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Michal Novotný

Re: Spojka motor-hřídel

Příspěvek od Michal Novotný »

Spojka motor-hřídel
Zdravím - měl bych takový dotaz. Stavím model remorkéru Klimek k rekreačnímu poježdění, ale v budoucnu bych si asi také rád zkusil tug-thowing. Rád bych se zeptal - poradíte mi způsob, jakým napojit hřídel šroubu průměru 5 mm na osku motoru z ventilátoru automobilu s průměrem cca 8 mm - motor ja z vrakoviště - hlavně z finančních důvodů. A za druhé - lze takovýto motor ovládat klasickým regulátorem, nebo je nutné sestavit něco speciálního?? Díky za pomoc.
Ante

Příspěvek od Ante »

Motor lze ovládat normálním RC regulátorem. Ohledně spojek to chce někoho kdo má větší přehled co je na trhu .
duke

Příspěvek od duke »

nebo nechat vyrobit. Třebas Martin Karpatský umí:
http://mjteam.kvalitne.cz
Přema

Příspěvek od Přema »

Tento rozsah průměrů hřídelí lze řešit nekolikero způsoby,hlavně dle možnosti vybavení ev.dostupnosti soustruhu,ev.přesnějšího vrtání a to:1) nutností vyrobení redukce na jednu hřídel- na lodní hřídel vyrobit kovovou vložku-mosaz,hliník,ocel a nalisovat
2)úpravy většího průměru hřídele motoru-tzn.vyčnívající části hřídele z motoru vysoustružit na 5 mm
3)jako spojku použít silnostěnnou hadici s textilním výpletem-palivová hadička na naftu,vzduchové,brzdové,spojkové hadičky,.... cca o 1 mm vnitřním průměrem menší než průměr hřídele
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

a v jakém měřítku ,nebo jak velká bude lodička?Připadá mi ,že je zbytečně velký motor.
Michal Novotný

Příspěvek od Michal Novotný »

Pepa Darvaš píše:a v jakém měřítku ,nebo jak velká bude lodička?Připadá mi ,že je zbytečně velký motor.
Měřítko zcela přesně nevím, ale délka lodi bude 80 cm a čára ponoru je přiblžně na 9 cm ode dna - a to je taky jeden z důvodů použití tohohle motoru - slouží zároveň jako dovážení lodi. A velký až tak není a má vhodné otáčky - ale jak jsem už psal - hlavní je finanční stránka věci - motor jsem sehnal zdarma u nás v kovošrotu.:-)

A měl bach jeden další dotaz - lze zde na stránkách sehnat návod na funkční závěsný hák nebo naviják pro tažení lodě při Tug thowingu?? díky.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Michal Novotný píše:A měl bach jeden další dotaz - lze zde na stránkách sehnat návod na funkční závěsný hák nebo naviják pro tažení lodě při Tug thowingu?? díky.
Pár rad k háku je zde:
https://www.mo-na-ko.cz/clanky4/146_TTotazky/clanek.htm

O navijáku je info třeba v tomto článku:
https://www.mo-na-ko.cz/clanky3/119_Navijak/clanek.htm
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“