Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Atol od Vladyky: Jaký vhodný šroub?

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
rokony

Re: Atol od Vladyky: Jaký vhodný šroub?

Příspěvek od rokony »

Zdravím, při plavbě na rybníku se mi při couvání odšrouboval šroub :) a zmizel kdesi v kalných hlubinách.
Nebyl to už originální, byl to jakýsi dvojlist 40mm. Nevím, jestli byl k motoru speed 400 optimální, nicméně jezdilo to hezky.
Jde o člun Atol od Vladyky, který jsem získal vykuchaný, proto ani nevím, co tam Vladyka dává za šroub.
Můžete poradit vhodný šroub k motoru 400? díky moc!
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

rokony píše:Zdravím, při plavbě na rybníku se mi při couvání odšrouboval šroub :) a zmizel kdesi v kalných hlubinách.
Nebyl to už originální, byl to jakýsi dvojlist 40mm. Nevím, jestli byl k motoru speed 400 optimální, nicméně jezdilo to hezky.
Jde o člun Atol od Vladyky, který jsem získal vykuchaný, proto ani nevím, co tam Vladyka dává za šroub.
Můžete poradit vhodný šroub k motoru 400? díky moc!
Je třeba sdělit průměr závitu a zda je levý či pravý. Kdysi byla dvoulistá 40-tka od modely.
A je To . . . .!
rokony

Příspěvek od rokony »

Závit je 4mm pravý. Ale mě by stačila informace o průměru a stoupání a jestli dvojlist, nebo trojlist.
Včera jsem zkoušel dva dvojlisty, 29mm a 35mm a ještě trojlist s malým stoupáním 40mm.
Velký rozdíl jsem nepozoroval, budu muset zároveň měřit proud do motoru.
Loďka váží cca 650g, dlouhá je 520mm. Je to tento člun: http://www.vladykamodels.net/detail.php?id=2
Naposledy upravil(a) rokony dne stř srp 16, 2017 16:50, celkem upraveno 1 x.
SH

Příspěvek od SH »

pokud je 400ka napřímo, tak +/- odpovídá Graupner třílist 30mm. Při 35ce už motor trpí a 40ka je moc. Počítám napájení 6tičlánkem.
rokony

Příspěvek od rokony »

Je to čtyřstovka na 7,2V. Napájím ho Li-Pol dvou článkem.
SH

Příspěvek od SH »

tak 30mm třílist... max 35...
rokony

Příspěvek od rokony »

Zkoušel jsem měřit proud u různých - dvou :) mých šroubů. Trojlist je 40 mm s velmi malým stoupáním a dvojlist 29 mm. Škoda, že nemám trojlist třicítku, budu ho muset koupit jako etalon.
Takže 400stovka s dvojlistem 29 mm odebírala na plný výkon 7,4A a ten trojlist 40 mm (s malým stoupáním, jak je na obrázku patrno) bral 8A.
U leteckých modelů, má ten dojem, doporučovali max. odběr 10A. U lodě to asi bude obdobné s tím, že v lodi se bez chladiče asi víc hřeje.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) rokony dne pát srp 18, 2017 18:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“