Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Graupner - Azimut Atlantic challenger

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
jachtik

Graupner - Azimut Atlantic challenger

Příspěvek od jachtik »

Ahoj,
podařilo se mi po dlouhé době sehnat na Slovensku stavebnici téhle lodi.Je to taková má srdeční záležitost.Ale bohužel je bez pohonů.Jeden originální Jet pohon s klapkou a převodovkou jsem náhodou koupil na modelářské burze.Ale druhý se mi již bohužel sehnat nepodařilo.Chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s Jet pohonem od firmy Kehrer KaMeWa.A vhodných vodou chlazených střídavých motorech pro tyhle Jety.Max je 20 000 otáček.Uvažoval bych o dvou uvedených jednotkách ale s pohonem nějakými stříďáky.Redukce jsou k tomu možné pro montážní rozteč motoru 25 a 30 mm.Na stránkách jsou doporučené motory 700 až 800 Speed nebo Johnson.Ale tyhle motory jsou podle mne již za zenitem.Předem díky za každou radu
slavikk

Re: Graupner - Azimut Atlantic challenger

Příspěvek od slavikk »

Ahoj,mám Kehrer jet pohon 28mm v mdelu Jet Sprint od Graupnera.Ten původní 19mm moc nevydržel,odcházel těsnící kroužek na 3mm hřídeli.Vyměnil jsem ho za lepší Kehrer a je klid.Mám tam stříďák s oběžkou ale parametry nevím,musel bych ho rozebrat.Fotky mám v galerii https://forum.mo-na-ko.cz/portal/galle ... ia_id=1109
mikulka

Příspěvek od mikulka »

Jety od Kehrera sú určite lepšie ako originálne od Graupnera. Motory daj radšej trochu predimenzované obežky majú lepší krútiaci moment a nepotrebuješ chladenie, na hobbykingu určite vyberieš vhodné. Držím palce .
jachtik

Příspěvek od jachtik »

diky za rady.
jak jsem již psal,uvažuji o dvou jednotkách Kehrer 28 KaMeWa.Jsou tam ještě mimo jiné Riva Calzoni,ale tam mi není nějak podle obrázku stále jasný jak funguje obraceč tahu.Hřídel by pohony mněly mít 4 mm a motor 5 mm.Aspoň k tomu dodávaná spojka je 4/5 mm.Montážní rozteč by mněly motory mít 25 nebo 30 mm.Otáčky cca 20 000.Nejraději bych chtěl asi již vodou chlazený stříďáky.Možná i chlazený regly.Nevím jak dlouho by bez chlazení fungovaly.Nejde tak ani o peníze jako o funkčnost.Proto se na nějaký vhodný pohon ptám,jestli s tím má někdo zkušenosti.Já bohužel moc ne.Lítám spalovací vrtulníky.Tohle je jen má taková ta srdeční záležitost.Ale nerad bych šel cestou omylů a proto díky za každou radu.Také již jednou nainstalovanou a zalepenou jednotku nebude jednoduchý vyměnit popřípadě za jinou.Snad budou dva tyhle jety pro loď stačit.Bohužel nějaký video jízdy Azimuta s dvěma Kehrery se mi zatím na internetu nikde najít nepodařilo.
slavikk

Příspěvek od slavikk »

Podívej se sem,není to sice Azimut,ale je to obdobné.

https://www.kehrer-modellbau.de/fragen- ... tantrieben

Tady je princip couvání:sklopná servem ovládaná klapka nasměruje proud vody zpět.

https://www.kehrer-modellbau.de/fragen- ... uanleitung
jachtik

Příspěvek od jachtik »

dik za odkaz,to je Najade od Robbe.Má cca 1 metr.Takže skoro stejně velká.
Jety jsou KaMeWa který bych chtěl použít i já.Takže vypadá to že by to mohlo fungovat.
Teď už jen najít nějaký ty vhodný motory a regly.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“