Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Tri lodné skrutky- smer otáčania
Re: Tri lodné skrutky- smer otáčania
staviam torpédový čln Vosper Perkasa 1:32 (viď "Stavba modelu").Pohon je riešený 3 x lodná skrutka priemeru 30 mm.......nejako som sa zamyslel a nie som si istý ako by sa mali otáčač voči sebe...teda akým smerom....poradí niekto???
Pravá skrutka ľavotočivá, ľavá skrutka pravotočivá, stredná pravotočivá, pohľad od zádi modelu.
watson220...ďakujem
Už to napsal watson220 proště krajní se musí točit k sobě a prostřední je jedno.
ono to není tak jednoduché... jsou lodě, které mají ty krajní šrouby obráceně (točí se od sebe), nevím proč tomu tak je ale už jsem pár takových lodí viděl...KubaS píše:Už to napsal watson220 proště krajní se musí točit k sobě a prostřední je jedno.

NeJaToD team
Je-li to možné, je dobré si směr otáčení lodních šroubů pečlvě zjistit v nějaké literauře.
Mě osobně například docela překvapilo, když jsem se dočetl, že americké PT boats (konkrétně 80' ELCO) měly všechny tři šrouby otáčivé v jednom směru. Bylo to údajně kvůli jednoduchosti zásobování náhradními díly. Vliv točivého momentu byl kompenzován kormidly.
Jinak samozřejmě platí dříve uvedené. Jen jsem chtěl upozornit, že existují vyjímky...
Zdenek
Mě osobně například docela překvapilo, když jsem se dočetl, že americké PT boats (konkrétně 80' ELCO) měly všechny tři šrouby otáčivé v jednom směru. Bylo to údajně kvůli jednoduchosti zásobování náhradními díly. Vliv točivého momentu byl kompenzován kormidly.
Jinak samozřejmě platí dříve uvedené. Jen jsem chtěl upozornit, že existují vyjímky...
Zdenek
Ďakujem všetkým beriem na vedomie, prípadne budem experimentovať......korigovaniu momentu kormidlom by som sa radšej vyhol......
Na fotkách lodních šrobů, které jsem viděl bylo:
-U všech směr točení levého šroubu vlevo, pravého vpravo.
- U větších lodí střední šroub -směr točení vlevo.
- U malých střední šroub směr točení vpravo.
-U všech směr točení levého šroubu vlevo, pravého vpravo.
- U větších lodí střední šroub -směr točení vlevo.
- U malých střední šroub směr točení vpravo.
Našiel som foto usporiadania skrutiek u skutočnej Vosper Perkasa

takže tím je to jasné... vnější od sebe a prostřední doprava...peterd píše:Našiel som foto usporiadania skrutiek u skutočnej Vosper Perkasa

NeJaToD team
Ešte jedna fotografia z iného zdroja

a je to tak isto...rozdiel je len , že má dve kormidlá.....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 36235 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kartonist
-
- 14 Odpovědi