|
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Kde jezdit s lodními modely? » Informace o vodních plochách v Praze (ale třeba i jinde)
Stránky 1
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Tohle je ten odkaz, který jsem hledal (protože jsem si ho jako debil neuložil
).
Myslím, že se tady časem shromáždí víc materiálů...
Díky, J.
Držím palce s výběrem vhodné plochy a protože máme toto hledání za sebou, tak připojím pár zkušeností. Ideální voda bude v otevřené krajině s nízkými nezarostlými břehy kvlůli stálěmu větru bez vírů i kvůli viditelnosti modelů. Výborné je molo, nebo vhodný prostor pro spuštění modelů a prostor pro kapitány řídící lodě. Lokalita dopravně dostupná autem s možností parkování. Potřebný je souhlas majitele, případně pronajimatele vodní plochy a koordinace s jeho aktivitami (často to bývají rybáři). Pokud nejde jenom o poježdění na vodě, jsou potřeba bójky! To není projev soutěživého jedince, ale časem zjištěná nutnost - pouze na vytyčené trati se dá posoudit výkonnost a nastavení jednotlivých modelů a ladit trim lodi za různých podmínek. Také je dobré získat odhad vzdálenosti a vedení lodi na "soutěžní" trati, dají se trénovat starty apod. Dodržování pravidel považuji za samozřejmost :-) Ovšem osazení bójek, zejména pokud je chceme nechat na vodě trvale, se neobejde bez dobré domluvy s majitelem/provozovatelem, jak jsem psal výše. Příliš nedoporučuji ani hodně frekventované lokality, kdy nás třeba na Košíku i Lužinách překvapili koupající se občané... Obvykle se nedaří naplnit všechny uvedené požadavky, ale plachetnice jsou jako "ekologické" většinou tolerované, tak se třeba zadaří!
Ivoš
Když někam přijedete si zajezdit, tak to většinou proběhne v klidu. Ale už rozmístění bójek, byť dočasně, může vyvolat otázky nad legálností postupu... Je to hodně o lidech, ladous by mohl vyprávět o nepříjemných rybářích na Lužinách :-)
Když jsme si nějakou plochu vyzkoušeli, tak jsem na netu zjistil maximum informací o majiteli - byla to většinou obec, která někomu přenechává hospodaření za úplatu (např. rybářský svaz). Potom jsem jim napsal žádost, zda souhlasí s občasným ježděním s plachetnicemi a přidal jsem pasáž, že to nezatěžuje životní prostředí. Někdy odpoví, někdy ne...
Nakonec jsme od rybářů po dotazu na jeden rybník dostali nabídku využívat jejich blízký chovný rybník, ale není to V Praze.
Vaši FB skupinu jsem zaregistroval, ono není úplně šťastné vytvářet daší kategorie, jezdí se MM, RG65 a DF65, přitom nás je dohromady jako do mariáše. Ale chápu snahu jezdit se srovnatelnou lodí :-)
Díky, to vypadá dost zajímavě.
Bohužel, máme jeden problém. Jsme na tom zatím tak, že většinou z různých důvodů nemůžeme pořádat celodenní závody... ale jen například odpolední. Pro tenhle účel je možné použít rybníky maximálně pár kilometrů za Prahou.
Ale do budoucna je to zajímavý nápad ![]()
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Stránky 1
MoNaKo DF » Kde jezdit s lodními modely? » Informace o vodních plochách v Praze (ale třeba i jinde)