1

Téma: Springer Class - tlačné remorkéry

Palec nahoru Palec dolu

2

Re: Springer Class - tlačné remorkéry

kolego, tuhle stránku jsem tu zveřejňoval už vloni, a psal i o tom, jak je to perspektivní kategorie, hlavně pro mládež, díky nenáročné stavbě,  levnému vybavení, a rovněž možnostem, když krom tug-towingu s tím hrají i lodní polo a pod. Krom toho se kategorie už šíří i v Evropě, zatím v GB a N. Bohužel naše modelářská veřejnost pokývala hlavami, a konstatovala, že je to sice pěkné, ale WG je lepší...

JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

3

v Protivanově bude pravděpodobně i kategorie tlačáků, zatím jen maličká.  Když zbude čas  zkusil bych to postavit a rád bych to prezentoval na ModelHobby na podzim. Mne se to moc líbí. Myslím, že se s tím dá užít hodně legrace za málo peněz. Kdyby se našel někdo kdo by uděla trupy tak si myslím, že by se to mohlo i chytnout.  Bylo by to něco jako F4A jen pro  TT.

4

Palec nahoru Palec dolu

5

navrhoval jsem Pepovi Darvašovi, aby to zkusil zaformovat a udělat výlisky, plán je k dispozici na stránce, kterou tu prezentoval vicmac, ale nějak to zdechlo na skrčeninu

Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

6

škoda, myslím, že by to byla dobrá kategorie pro ty kterým se nechce stavět velký remorkér pro TT a pro juniory.

7

Je to stavebně neobyčejně jednoduché, levné, stačí dvoukanál, není potřeba tam dávat různé vymyšlenosti jako příčný pohon a naviják, jako pohon stačí jedna čtyřstovka s převodem, na výrobě nástavby je možné se fantazijně vyřádit, materiál je spotřební, takže stačí postavit slepenec s bočnicemi ze silnější překližky, ale našel jsem na netu i modely zřetelně s bočnicemi z plného dřeva,  případné překročení hmotnosti trupu není kritické, místo laminování stačí jen prosytit obšívku epoxydem, a po sezóně odmontovat vybavení a trup vyhodit...

Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

8

Zkusím to postavit na čtyřstovku s převodovkou 1:3, délka cca 40 cm, zaujalo mě to. Pokud se zadaří, vezmu to pak na nějaký sraz ukázat.

Palec nahoru Palec dolu

9

na té stránce je plánek, nejsem si momentálně jist, jak dlouhý ten model je... tam jsou samozřejmě rozměry v palcích...

Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

10

Našel jsem specifikaci, kde se píše, že je to max. 47 cm (resp. 18 palců). Plánek mám stažený, zkusím to vytisknout 1:1 a uvidím, jak to přesně vyjde.

Palec nahoru Palec dolu

11

...45 cm, překlepl jsem se.

V.

Palec nahoru Palec dolu

12

a kolik ti vyšla šířka a výška bočnice ?

Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

13

14

Panove nenasli jste tam nejaka ucelena pravidla?

Palec nahoru Palec dolu

15

Palec nahoru Palec dolu

16

Palec nahoru Palec dolu

17

pokud to někdo překreslí do lidského plánu,dohodneme se standartní velikosti(+-2cm) tak do toho jdu....

Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....

Palec nahoru Palec dolu

18

Když jsem si pustil video jak s tím hrají vodní pólo, tak jsem pochopil, proč to dělají z tak masivního dřeva. Je to masakr! big_smile

Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz

19

Palec nahoru Palec dolu

20

ty další dvě kormidla jsou tam zkrzeva lepší manevrovatelnost při couvání.

21

Palec nahoru Palec dolu

22

Palec nahoru Palec dolu

23

a nestačila by jedna a nebo 6 článek?....dal bych rozměry(+-tolerance),max 7,2V,doba jízdy 20 min... velikost vany?-prostě to omezit aby to pořád vycházelo levně.....kolik kormidel bych neřešil....

Palec nahoru Palec dolu

24

2x gel tam bude asi proto že na jedný mi při záběru spadne rychle napětí a regl to vyhodnotí a omezí-se domívám-musím mít vypnutou ochranu....je to tak?

Palec nahoru Palec dolu

25

bez omezení napětí asi ne, ale možná ten šestičlánek 7,2 by šel. Limity jsou pro to aby zustala zajednak zachována cenová dostupnost a druhak aby byla pokud možnost zachována srovnatelnost výkonu.