|
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Neuspokojil mě tah. Chtěl bych s ním zkusit TT. A proto si myslím, že budu potřebovat nový šroub s větším tahem, což už ten 12V motor nemusí udýchat.
Až to bude na rybníku tak budu chytřejší.
BTW: co mě překvapilo bylo velké pulzování tahu aniž se změnily otáčky (poslechem). Třeba zabral dost silně a vzápětí byl tah téměř nulový. Vysvětluji si to prouděním ve vaně.
To vanove skubani je opravdu vyrazne. Jsem velmi zvedavy, jak se bude mereni z vany shodovat s merenim na vetsi plose. Jinak ta neochota k S900 by se jiste dala vysvetlit tim ze ne kazdy je tak ochotny lodni investor jako ty Boriku. ;-)
SH:"tahem, což už ten 12V motor nemusí udýchat."
O kolik procent zvětšíš tah?Zvedneš odběr.Max 7A.Ty autové motorky jsou velmi odolné díky své konstrukci.Osobně bych se nebál.
Aby nedošlo k mýlce - ten motor je asi z auta (12V, konektory,...) ale vypadá jako 550ka a na čele má vyraženo "Johnson". Ale co to je za typ asi už nikdy nezjistím, na boku má natisknuté nějaké číslo ale to je spíš výrobní série než typ, na webu Johnsona jsem nic nenašel.
Anebo tam vrazím klasický stěračák - to ale abych ho rozebral a skládal po kouskách až v trupu pod palubou. :-)
Pro SH - měls to vzít do Opole, tam bylo místa dost. Jen si rýpnu, jak dlouho stavíš lodě, že nevíš že vana je okorát na očistu. Ani vyvýžení v ní pořádně neudělá. K větší lodi nedáš hlavu a čirá voda na bílém smaltu - vidíš akorát nice.
Ivan:cool:
Rozhodně bych použil převodovku a šroub Robbe-mají větší stoupéní než Graupner.Při vanovém testu sestavy 400 7,2,6Vgelovka a šroub Robbe 40 ,převod1:3 se to pomalu nedalo udržet v ruce.Graupnery jsou vhodné napřímo.:)
Kupovaný šrouby, tyto do hraček , jsou na dvě věci. Pokud berete to ježdění trochu vážněji. Udělat šroub nená zas tak velký problém. Já třebas poprosím Šekyna
a mám ho do tří týdnů. Ale na remorkéry je dělám sám.
Stránky 1