101

Re: Naxos - povídání

Palec nahoru Palec dolu

102

Pěkné video

A je To . . . .!

Palec nahoru Palec dolu

103

Díky, něco tam vidět je.

Palec nahoru Palec dolu

104

Palec nahoru Palec dolu

105

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s6448.gifModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
                       S přátelským pozdravem ladous

106

Palec nahoru Palec dolu

107

Palec nahoru Palec dolu

108

SH: No, snad příště :-). Mosaznou trubku vhodný velikosti jsem zrovna neměl a ledky jsem chtěl nechat svítit v jejich přirozeným směru. Tak vzniklo to, co tam je. Má to připomínat spíš nějaký "modernější" svítidlo, podobný něčemu, co se věší třeba v garáži na zeď, nebo reflektor ze starý motorky. Kovový rámeček a přes to sklo.
Ledky jsem dal supersvítivý. Tak si taky říkám, jestli to neni moc. Jak moc to vlastně má svítit? Kdyžtak je budu regulovat.

Palec nahoru Palec dolu

109

jestli s tím chceš jezdit potmě tak aby to svítilo co nejmíň... smile  Jinak z toho máš velkou bílou oslňující kouli a nevíš kam jedeš...

Palec nahoru Palec dolu

110

Palec nahoru Palec dolu

111 Naposledy upravil: semo (06-01-2021 09:38:40)

Palec nahoru Palec dolu

112

Palec nahoru Palec dolu

113

Palec nahoru Palec dolu

114

Aha, tak to je zajímavý tip. No bylo by to bývalo lepší. Měl jsem se nejdřív zeptat. Teď už se mi to předělávat nechce. Ale dalo by se.

Palec nahoru Palec dolu

115

Palec nahoru Palec dolu

116

Koukám, že už je zabudován pohon. Proběhly nějaké testy (plavební jistě ne, ale aspoň na suchu a ve vaně)? Jak to vypadá, není převodovka moc hlučná, má šroub dostatečný tah? Jestli tedy byla volba pohonu (viz. začátek této diskuze) správná.

Palec nahoru Palec dolu

117

Jo, do vany jsem to dal. Zdá se, že tah bude dostatečný. Ani proud nebyl velký, ale ten jsem měřil jen orientačně v kýbli s vodou, než jsem pohon zamontoval. Konkrtétní hodnoty radši nebudu udávat, protože jsem měřil určitě dost nepřesně.
Převodovka hlučná je. Uvidím, jak to bude slyšet v otevřeném prostoru a (snad) trochu utlumené vodou.

Palec nahoru Palec dolu

118

Palec nahoru Palec dolu

119

Jen takový tip: Už nějaký čas používám na řezaní malých kovových dílů lupenkovou pilku (prodávají se i plátky na kov). Jde to tim parádně. Zejména malý trubičky a podobně. Třeba právě ty panty (4mm z 2mm trubičky). Nebo obroučky přístrojů do kabiny. To klasickou pilkou na železo nejde. Ale možná jsem "objevil ameriku" :-)

Palec nahoru Palec dolu

120

To můžu jen potvrdit.Jednou jsem měl možnost si vyzkoušet řezat s plátky co používají zlatníci a na drobný dílky byly perfektní.Jsou o něco tenčí než co se prodávají normální plátky v hobbymarketu a mají jemnější zoubky.Cenově pak vyšly zhruba nastejno

Palec nahoru Palec dolu

121 Naposledy upravil: ZBl (29-01-2021 07:37:08)

Na tyhle drobné věci se dá použít i žiletková pilka s jemnými zuby. Vyzkoušeno, funguje to jak se dřevem a plasty, tak s mosazí a hliníkem. na ocel jsem to zatím nezkoušel.

Palec nahoru Palec dolu

122

To zní taky dobře. Měl bych si ji konečně pořídit.

Palec nahoru Palec dolu

123

Pilka Zona s jemnými zuby je skvělá, ale při řezání kovu se hodně rychle ztupí. Takže nejdřív to chce říznout balzu a potom mosaz :-). Já mám jeden list na dřevo a druhý na laminát, kov a jiné tvrdší materiály. Na tenkostěnné mosazné trubičky se mi osvědčilo krájení odlamovacím nožem. Trubičku si dám na rovnou podložku, v místě řezu přiložím kolmo čepel nože a s mírným tlakem "válím" trubičku po podložce, objeví se rýha řezu a poměrně rychle dojde k oddělení hezkým čistým řezem.

Palec nahoru Palec dolu

124

Palec nahoru +1 Palec dolu

125

Paráda, obdiv. Klasické zahnuté větráky mě časem zřejmě budou na jedné plánované lodi také čekat. Tedy s jejich výrobou ještě budou starosti, jaký postup a metoda. Na laminování do formy si vůbec netroufám a respekt ke každému kdo to umí.

Palec nahoru Palec dolu