26

Re: Soldek

http://unios.cmkos.cz/pics/smile.gif
NeJaToD team

Palec nahoru Palec dolu

27

pro pepu darvaše,
zadéj si do vyhledávače : koga.net. forum Strazak 3     .....otevři hned 1. nabídku, a pak přejdi na stranu 8  ....foto nýtovaného komínu .. ( staví rychenko ) v dalším přízpěvku  : rychenko 23. paž 2010 14:51 popisuje postup a materiál : lékařská stříkačka +jehla 0,7 seříznuta do roviny. Nehtový gel na opravu nehtů. Po nanesení určitého sektoru nýtů ..vytvzování UV lampou.
Pak dále v přízpěvcích .....že se jedná o akryl.  ....  v přízpěvek orwida   .....stomatologický, mají různou hustotu.  Chce to vyzkouřet.
Na další straně ( 9 ) rychenko 31. paž 2010  20:18 má foto kelímku s gelem, který používá.

Snad Ti to k něčemu bude
ať se Ti stavba daří a Tvé lodě plují

Palec nahoru Palec dolu

28

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s6448.gifModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
                       S přátelským pozdravem ladous

29

Ladousi,
díky, máš pravdu, někdy stačí i druh den a už je to posunuto.
polepším se.

Ať Vaše lodě plují

Palec nahoru Palec dolu

30

Díky za odkaz, docela dobře se nýtuje komín. Trup, který bude téměř 170 cm bych nechtěl takhle nýtovat.Použiji metodu, kterou jsem si již odzkoušel.Do lamina s hladkou plochou CNCéčkem nadělám díry na šířce jednoho plátu, koukal jsem, že se pláty překrývají tak, že je plát mezera plát a mezi je plát nahoře.Do dir nasázím nýtky palec zhruba 2.54 mm, už jsem i našel eshop , kde je mají, doklepnu nýtky aby nevypadly , udělám formu  a pak  laminátové pláty nalepím na trup.Chvíli to dá, ale nebojím se toho.

Palec nahoru 0 Palec dolu

31

pro pepu darvaše,
není zač. Tvůj postup nýtování, a plátování bude určitě vhodnější - realističtější  při "systému" stavby lodě, kdy jsou některé plechy přeplátovány přes sebe a snýtovany a ne pouze přiloženy k sobě natupo a přinýtovány k žebru nebo výztuži.
Uváděl jsem ukázku materiálu "nýtu" a způsobu, který se mi zdá vhodnější, než použít jako "nýt" " nějaké lepidlo"nanášené špendlíkem .

ať se Ti daří se stavbou a Tvé lodě plují

Palec nahoru Palec dolu

32

Palec nahoru +1 Palec dolu

33

34

35

Palec nahoru Palec dolu

36

37

38

Palec nahoru +2 Palec dolu

39

Vypadá to skvěle, docela se těším na výsledek:)

Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)

Palec nahoru Palec dolu

40

41

Palec nahoru +2 Palec dolu

42

43

44 Naposledy upravil: ladous (12-07-2013 18:24:50)

45