Pro SH,
je krásné, jak umíš číst i to co tam není napsáno. Prosím přečti si ti ještě jednou.
Uváděl jsem JaLajovi - náhradní motor (MIG 600-8,4V) za SPEED 600 - 7,2V ECO,(motor doporučovaný výrobcem předpokládám bez zatížení), při použití napájení Lipoly místo Nixxu, tak, aby mněl zachovány teoretické otáčky bez zatížení, a to co s nejlevnějším motorem, možností většího příkonu, lépe řešeného.
Ale co když výrobce uvádí zatížený motor? Ale i to by zůstalo prakticky stéjné.
Ty nikdy nepoužíváš teoretických konstant, když chceš něco přepočítat?
Ono vlastně máš pravdu, co když to tak vůbec není a otáčky ve vztahu k Voltu se mění v závislosti na napětí?
Např. MIG - 8,4V(4,8-9,6V) 15500 ot./min teoretické KV 1845 při 8,4V,
Co když má motor při napájení: 4,8V .....KV 1000, 6V...1300, 7,4V ....1700, 9,6V.....KV 2100 ?
Několikrát jsem psal, že u plechovek jdou otáčky přetěžováním neustále dolů.
-nikde jsem nepsal, že 2s lipol má při zatížení 7,4V. Já doposud mněl za to, že jéj mohu nabíjet na 4,1V na 1s to je 8V na
2s.
Domnívám se, že na něm bude menší ztráta než na Nixx, než je přeneseš z nabíječky do modelu a doneseš z domu k vodě.
Předpokládám, že ostatní vycházejí také ze jmenovitých napětí a nepočítají s poklesem napětí při výpočtech a zkoušením
na vodě zjistí jestli je sestava v pořádku, ve vztahu k odběru proudu a ne poklesu napětí .
Počítáš se sníženým napětím aku Nixx po měsíci ? A nebo u olova ?
Kdybych sestavoval pohon, jak předvádíš Ty - vůči šroubu, tak mám jako universální :
SPEED 700 BB Turbo Neodym 9,6V:(7,2 - 19V), 16A, 15750 ot./min. a 1700 kč,- ........2x .... 3400,- Kč
předpokládejme, že teoretické KV je .....1640ot/volt.
K tomu lipol 4s .........14,8V z toho ...............14,8 x 1640 = 24300 ot./min. ..........je to moc
koupím Lipol 2s...........7,4 V z toho ..................7,4 x 1640 = 12100 ot./min. ...........je to málo
koupím lipol 3s ...........11,1V z toho .................11,1 x 1640 = 18200 ot./min. ...........je to akorát
Po odpočtu nějakých otáček zatížením a doladěním regulátorem jsem na 15000 otáčkách, které uvádíš jako jedny potřebné otáčky.
Mohu se také trefit na 1.pokus nebo 2.pokus. Samozřejmě je to absurdní návh.
Jinak si začnu také kupovat šroub, který se mi líbí, a k tomu budu zkoušet různé motory a akumulátory.
Možná, že máš různých motorů a aku v šuplíku dost, abys takto sestavoval pohon.
Abych to ještě více zamotal s tou konstantou otáček ( KV).
Při zatížení motoru klesnou otáčky, ale klesne i napětí akumulátorů. O kolik klesnou otáčky motoru ve vztahu k 1V při jmenovitém zatížení a následně přetěžování motoru zvyšováním odběru ? Má cenu o tom diskutovat. Není lepší zůstat u
teoretických KV.
Jinak např. MIGy 400 3Li na 3s nebo MIGy 600- 12 Boat na 3s to také utáhnou. Otázka jak, 400 docela rychle na úkor přetěžování a 600 bez problémů, ale pomalu.
Nic ve zlém
ať Tvoje lodě plují