Téma: Dozer boat - nová kategorie?
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Stavba modelu » Dozer boat - nová kategorie?
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.Dle toho, jak to málem vyhnalo vodu z umyvadla, bude účinnost asi veliká.
Jsem zvědavý na životnost takového pohonu.
Doufám, že bude pokračování tohoto experimentu. :-)
Petře,
opravdu zajímavé a vypadá to jednoduše a funkčně. Cena nízká, tak ať to časem odejde, však to jde jednoduše vyměnit. Pokud to vydrží alespoň sezónu, moc se mě to líbí.
Otázka, jak jsi tam chytil lodní šroub?. Ten motor má na hřídely závit?
Nechápem čo človeka vedie k zabíjaniu času výrobou tak nestabilného modelu
závit tam je z výroby pro chycení vrtule letadla , ale přiznám se dobrovolně , že jsem původní hřídelku z kompletu ztratil v ,,dílenském pořádku,, a tak jsem do motoru implantoval zbývající část hřídele z kompaktů po výrobě PP i se závitem.
Netuším ale jestli jsou všechny ,,čínskosetové ,,střídáky závitované , to by spíše věděli prodejci zde nakukující či poletuchovodiči......ten můj měl M4 na hřídelce z výroby.
jj jde to , jen to bude menší ,,sranda,,...... to bude krásné šílenství s otočným pohonem a takhle krátkou lodí..... už se těším na uzel na prstech.
blbý je že bez otočného pohonu bude muset být reverz na reglu a tomu bych se chtěk vyhnout z důvodů nákladů na vybavení
vypadá to zajimavě, akorát nevím, jestli půjde šroub i s motorem nacpat do toho koše
koš se musí upravit dle motoru můj bude muset mít průměr zhruba10cm a výšku pod dnem asi 5,5cm,
K ponořenému motoru:
úmyslně jsem svůj ponořenej motor absolutně ničím neimpregnoval tedy ani ho nenamazal vazelinou a ni olejem nestříkl ložisko a ani jinak chemicky neupravoval,
je to zhruba týden co jsem ho zkoušel aniž bych následně z něj vodu jakkoli dostával ven jen jsem ho naprázdno rozjel na suchu , dnes jsem ho vytáhl z pytlíku a motor běží , nikde ani Ň koroze natož že by zreznul...:D....
Myslím že pohoná jednotka bude asi méně náchylná na poruchu než co bude výdrž lodě.odpoledne budu zkoušet zpřevodování a montáž serva otoče, použiju staré servo od sanwy - jiné se tu neválí , jen musím prohodit napájecí drátky v konektoru.
Během víkendu snad dojde na sochání bačkoroidního trupu z lisované PVC pěny z reklamní tabule až bude co ,vyfotím a podělím se o stav šílenství.
Koš s průměrem 10 cm... To ta loď bude mít tak metr ne?
No zatím jsem měřil rotující část pohonu a tento rozměr mi vyšel , uvidíme jak to na konec dopadne. kompletní pohon bez akuschránky mi zatím vyšel jako modul uvnitř trupu o rozměru:137x56mm
Tomu říkám fofr. Jaroje něco napadne a ty za týden dodáš skorofunkční prototyp.
no já už nad tím přemýšlel před 3-4 roky zhruba , tenkrát jsem získal pár obrázků od ,,karaso,, a původně jsme to plánovali s ,,medvěd brumla,, jako trošku natruc akci vedle TT s možností předvedení na MH 2009 ....... ![]()
problém pro mě byl převodovaný pohon a kolega modelář mi ho slibuje už 3 roky vyvynout, ale ted jsem se na zádrhele rozhodl vykašlat a zkusit to jinak...... ![]()
Petře jedeš jak drak a vypadá to dobře.
Takhle rychle teda nestíhám ![]()
Těch 350° mě ale připadá málo (dle mého to nebude schopné rovně couvat). Naopak si myslím, že to musí být víc jak 360°, aby jsi mohl korigovat směr a nemusel s motorem přebíhat celou otáčku.
No však uvidím, že.
MoNaKo DF » Stavba modelu » Dozer boat - nová kategorie?