|
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
|
Diskutujte s námi nejen o lodních modelech |
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
MoNaKo DF » Obecná modelářská diskuse » Legální úpravy vysílačů?
Stránky 1
Škoda, že to v popisu na eShopech neuvádějí. Jako lodního / auto modeláře by mě to zajímalo, a člověk by se pak vyhnul pracnému dodělávání. Ale jak koukám na ty značky a typy, asi to bude záležitost dražších modelů vysílačů.
,, Co je ale zarážející je, že zkušení modeláři se exhibují na prkotině typu "jestli pružinka v kniplu neodporuje GL" ale neupozorní začátečníka, že lodní modely mohou být provozovány jen na pásmech 27MHz, 40MHz a 2.4GHz. Tedy že pásmo 35MHz je pro lodě zakázané!!!!,,
kolego SH na tom se předvádíš a exhybuješ ty já jen napsal že to MŮŽE být proti licenci , protože opravdu né všechny toto mají v návodu a když je v návodu vysloveně psáno ŽÁDNÉ MECHANICKÉ ANI ELEKTRICKÉ ÚPRAVY je dáno , že ŽÁDNÉ!!!!.....
Opět vytrhuješ z kontextu texty tak abys vyšel s čistým štítem , JÁ V TEXTU POKRAČOVAL , TÍM ŽE OSOBNĚ POUŽÍVÁM......A TD. , o 35Mhz snad vědí na monaku všichni neb to tu je hlásáno více než často....
no říká to ten pravý... tuším že to tvé rádio dovezené z USA odporuje evropským řádům, protože není stavěné pro EU a tedy není dle těchto předpisů. Pokud si pamatuji máš v něm krystal, který neodpovídá číslem řadě povolené pro pásmo 40MHz v ČR.
co se týká návodů, na téměř všechna rádia se dají sehnat na netu.
A přestaň tu už dělat chytrého, tvá averze k mixům je obecně známá, i když všem kromě tebe vyhovují. Byl zde položen dotaz a ten byl zodpovězen. Pokud bude mít další určitě se zeptá. Je zbytečné si dokazovat v každém vlákně kdo z vás dvou dočůrá dál... Už to unavuje

neodporuje , po proměření se zjistilo že vysíla na 59
a k tomu jsem nasměroval i krystaly od hradeckého výrobce i letos na MH jsem již měl kolíček ivvo
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.UZNÁVÁM OMYL U OPTIKA TO FAKT FUNGUJE JAK ,,SH,, PÍŠE,
u futaby bohužel né možná to bude jinou generací mám totiž ještě tu na frekvenci 40Mhz s označením EXHP tedy primárně určenou pro HELI i když jak mi dovozce zdelil osobně speciální HELI verze prý neexistuje , nad soupravou co jsem mu dal do ruky kroutil hlavou do doby než jsem mu řekl že je to dovoz z USA , každopádně páku jsem do ní musel vyrobit a pružinku vyexperimentovat.
u osttních jsem nikdy pytlíček s cvrčkem neměl , vždy byl namontován z výroby s chybějící neutralizací.
Musím se přiznat, že jsem taky neměl tu čest, setkat se s vysílačem, který by měl všchny kanály s neutralizační pružinou. Ale jistě existují výjimky, či modifikace vysílačů, které nejsou primárně určené pro letecké modely.
Setkal jsem se jen s těmito a ty to určitě neměly:
ZEBRA PRO 4
Robbe Terra Top
Spectrum Dx5e
Futaba F14
Futaba FC16
CADET 4 2.4 GHz
SH: Můžu vědět, o které vysílače tedy jde? Pro lodní modely by to asi bylo lepší, zaměřit se na konkretni typ, který ty neutralizační pružiny již má.
na exhib forum ,,mojehobby,, se snažím nelézt , mistní komunita superneomylných je VELMI uzavřeným klubem , pro lidi kteří jsou rádi ovládáni neomylnými .
Já neomylný nikdy nebyl , nejsem a DOUFÁM NIKDY NEBUDU tudíž tam se pouze z času na čas na něco optám.....( kde jinde se dovědět OPRAVDOVOU A NEOMYLNOU ODPOVĚĎ......)
pokud to uvedeno není??????????![]()
,, kde je vysloveně uvedeno že se nesmí elektricky ani mechanicky upravovat ,,
z čehož logicky (pardon to není urážka) plyne že mám na mysli návod kde to UVEDENO JE......... a právě o těch případech píšu .
Že to v některých návodech může být uvedeno jak píšeš jsem ti už uznal , pak tedy klidně upravujte ..... bylo by záhodno uznat i mou pravdu .
Né všichni kupují soupravy typu F16 a podobné přímo z českých obchodů a už rozhodně né všichni kupují dražší soupravy , jsou i modeláři co kupují soupravy od někoho tedy z druhé ruky , tam návod občas chybí uplně , nebo je kupují v zahraničí a to třeba z důvodu nižší ceny . Rozhodně je lepší vědět o možném problému při zásahu do soupravy dřív než se ,,přichomejtne,, na poježdění nepříjemný pán s autem plným dlouhých i krátkých antén na střeše a s průkazem inspektorátu radiokomunikací , který bude chtít vidět hodně v detailu vysílač.
Pardon , jen se snažím kolegovi ušetřit případný obolus v hodnotě i 30tisíc za porušení licence , případné další peníze za poplatky v soudním řízení kde se bude snažit dokázat, že ten jeho zásah je legální.
Ale to už bych lezl do zelí ,,karasovi,,.....
Stránky 1
MoNaKo DF » Obecná modelářská diskuse » Legální úpravy vysílačů?