1

Téma: Frekvence 35MHz

Ahoj
Koupil jsem si set letadlo-vysílač na 35 MHz. Zároveň se ale začínám zabývat stavbou lodí a tak jsem se chtěl zeptat: Když budu jezdit s lodí v bazénu, případně na rybníce, a kolem nebudou jiné modely, mohu použít i na řízení lodí frekvenci 35 MHz? Nebo si budu muset pořídit novou vysílačku? Mě osobně by ta co mám určitě chvíli stačila.

Díky za radu

Palec nahoru Palec dolu

2

Re: Frekvence 35MHz

V žádném případně nesmíš  35MHz používat  pro modely lodi i  když  jsi  v  daném prostoru sám !

No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.

Palec nahoru Palec dolu

3

Dokup si modul na 40Mhz a nemusíš kupovat celou vysílačku.:)

Palec nahoru Palec dolu

4

no nevím za kolik se kupuje z číny ale mě vyšel modul na 40mHz do NOVY u hnízdilů i s prací a naladěním na 180,-kč protože ten 35mHz jsem nechtěl ,tudíž byl z ceny odečten .

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!

Palec nahoru Palec dolu

5

sneku já ho osobně neznám doteď a už vůbec né před 2 roky jeho kontakt jsem našel ve starém časopise a pouze se ho optal mailem zda to mohu po něm chtít,  spíš to je o nenutnosti platit za další díl  vpodstatě šlo jen o výměnu a cca 10minut práce na osciloskopu.
Ale to je jedno i těch tvejch 250,- je víc než 790,- za 2,4z HK.
Jinak oprava spáleného 2kanálového přijímače pro sanwu , mě přišla na 120,- , zprovoznění acomsácké soupravy s vyschlými a nefunkčními kondíky se ,,prodražilo,, na 300,- a chodí jako nová a vždy se vše vrátilo pocc 3 dnech hotové.

Palec nahoru Palec dolu

6

tak to máš nehoráznou protekci... Já tam měl přijímač půl roku a po asi třech osobních návštěvách typu " příští týden to bude určitě hotové" mi to po pár dalších telefonech přišlo poštou....

Palec nahoru Palec dolu

7

A proč je to tak velký prohřešek? 35MHz na loď?

Palec nahoru Palec dolu

8

Palec nahoru Palec dolu

9

I když zcela nechápu proč to tak je, budu se řídit dannými pravidly. Koupím vyhlídnutou Optic 6 s výměným VF modulem a bude klid. Mimochodem, jakou máte zkušenost s vysílačema z druhé ruky? Mám si radši připlatit za nový?

Palec nahoru Palec dolu

10

Protože když na 35 MHz budeš provozovat loď a někomu zarušíš model ve vzduchu a stane se nějakej průser tak máš moooc velkej problém. model letadla je o mnoho nebezpečnější než model lodě. A pokud náhodou zarušíš takovej metrovej model vrtulníku tak to je teprve sranda. Něco na způsob šílené létající sekačky ....... a smrtelné ......

.... jestliže to funguje tak se do toho nes... smile

11

Ahoj
Někdy přemýšlím, co vede českého člověka obcházet zákony, nebo alespoň o nich pochybovat a zpochybňovat. Asi to bude rok 89 a následná doba, kterou si spousta lidí vyložila jako naprostou svobodu ( anarchii ?) ale svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda toho druhého. Můžu si myslet o jakém koliv zákoně co chci, ale měl bych ho dodržovat. Pokud se mi nelíbí, mohu se ho pokusit změnit. To chce trochu aktivity ale ne v hospodě u piva i když možná panem knížetem. . Fuj politiku sem tahat nebudu a zákony se snažím dodržovat.

Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.

Palec nahoru Palec dolu

12

... asi to budou taky ty zákony, které přivádějí na svět nekompetentní tupci, ale to je jiná debata.

Podstatné ti tu už ale řekli. A tenhle zákon je zrovna ten od kompetentních zákonodárců.
A mě by jako provozovatele hydroplánu vážně namíchlo, kdyby mě sestřelil někdo s lodí :-)
Obzvlášť když mám pro lodě i 40MHz pásmo, na kterém bych jinak klidně lítat mohl :-)

(Mimo téma: zákony dodržuju. Ale někdy u toho skřípu zuby; vesměs tehdy, když to zasahuje do mé svobody jednání tam, kde bych tímto jednáním nikomu nezasahoval do jeho svobody. A to je poslední dobou čím dál častěji.)

Palec nahoru Palec dolu

13

No, zákony myslím patří jinam. Děkuji za konkrétní vysvětlení. Nemám problém zákon dodržet, jen mne zajímalo jeho logické opodstatnění a využití v praxi.

Palec nahoru Palec dolu

14

Palec nahoru Palec dolu

15

No jé, koukám že se tu polemizuje o něčem co mi nedává moc smysl před lety myslím v roce 1998 či později jsem si nechal modernizovat u CETA vysílač modela 27MHZ na 35MHZ je to s krystaly, takže nechápu jak bych mohl někoho s touto vysílačkou ohrozit jelikož můžu mít jiný kmitočet signálu....
To bych teď kvůli frekvenci musel vysílač vyhodit a koupit nový?

Palec nahoru Palec dolu

16

Palec nahoru Palec dolu

17

Pokud ho budeš používat jen na letadla nebo vrtulníky tak ne, ale pokud ho chceš použít i na jiné modely tak ti nic jiného nezbyde. Jestliže i přesto že je to zákonem zakázané budeš používat toto pásmo na jiné modely než letecké, tak kromě toho že budeš typický čech, tak si budeš koledovat o 1, mastnou pokutu 2, vězení 3, pár přes ústa. Tohle je jeden z mála zákonů co mají smysl a nechápu tyto věčné polemiky na toto téma ......

.... jestliže to funguje tak se do toho nes... smile

18

19

Pro "semo" a "MartinU" - nevím jestli to vyplívá z Vaší nevědomosti, ale to by Vás moc omlouvat nemělo. SH už napsal výše docela přesně proč. Já jen domám, že osobně jsem v této zemi silně alergický na podobné osoby nedodržující různé normy, zákony a předpisy (včetně těch dopravních). Hříšníci také říkají - a proč nesmím jet do zákazu vjezdu? Já se zase ptám Vás, proč existují země (třeba takové Švýcarsko), kde s dodržováním norem nemá prakticky (no dobře téměř) nikdo problém? Jednou platí norma, tak ji prostě dodržuji, proto přece je. Omlouvám se za trošku offtopic, ale tohle mě celkem vytočilo.
Jo a ještě pro lustigm - podíval bych se, jestli se dají dokoupit 2.4GHz moduly, s těmi to bude bez problémů, navíc odpadá potíž s krystaly.

Palec nahoru Palec dolu

20

21

Využijem túto tému a opýtam sa dá sa zmeniť  vysielači Graupner mc-12 pasmo z 35mhz na 40mhz pomocou Vf modulu?

Palec nahoru Palec dolu

22

Palec nahoru Palec dolu

23

Palec nahoru Palec dolu

24

2,4 GHz je mi pri ponorkách na dve veci takže jedine si našetriť na novú.

Palec nahoru Palec dolu

25

Palec nahoru Palec dolu